VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ATT GÅ I ANDRAS SKOR

terrorism-1024x512

När jag klev ut från Humlegårdsgatan i fredags eftermiddag med mina kollegor var det med en helt annan känsla i kroppen. Jag var på helspänn på ett sätt jag aldrig behövt vara förut. Vaksam, uppmärksam, hjärtat slog snabbt och jag tittade mig extra noga omkring hela vägen längst Nybrogatan, ner mot båten som skulle ta mig till Sjöstan, en omväg hem via vattnet.

Där och då, när jag sjönk ner på sätet i den gratis och extrainsatta båten och såg människor som inte kom med, slog det mig med full kraft att människor lever så här världen över under flera år. Jag fick för några timmar känna på den helt främmande känslan av rädsla och oro. Men jag lever i ett land med en extrainsatt båt, ett hem som väntar på mig och information som någorlunda fungerar.

Att leva sitt liv under dessa omständigheter går inte att föreställa sig. Att inte veta var vänner och familj är, att under flera månader, år, söka efter dem. Att vandra utan mål med det lilla man fått med sig av sitt hem på ryggen mot en framtid man inget vet om. Den lilla, lilla nanosekund känsla fick jag smaka på i fredag under ett kort ögonblick och den var fruktansvärd.

För två dagar sedan dödades över 45 kristna i två kyrkor i Egypten.  Det blev bara en kort nyhetsuppdatering, ett svep. Ännu ett terrordåd. Jag hoppas att vi inte bara nu blir så förstående och solidariska mot varandra. utan att medkänslan,  den där skräcken vi fick förnimma, även får oss att lättare kunna förstå vidden av hur det är att leva i ett land i krig.


Kommentarer


  1. Mia 12 april, 2017 on 20:46 Svara

    Tycker det är märkligt tyst angående hur förföljda kristna blir i flera länder. Blir muslimer döda eller förföljda pga sin tro är det av andra muslimer, finns ju olika typer av muslimer tydligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *