VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

KÖPA NYTT-OCH SÄLJA

Här står jag på knä i Emma Israelssons fina collegetröja. En del av hennes smyckeskollektion, ”To Congo with love” går just till Panzisjukhuset. Just saying.

Är ni duktiga på det här med att sälja, köpa bostad. Det är en djungel och ska man köpa av samma mäklare man säljer med? Ska man kontakta den mäklare som är expert på just det området man vill bo i? Och jag måste ju sälja först för att veta hur mycket pengar jag har att köpa för och var ska jag bo om jag inte hittar något?

Ska man vänta till sommaren för tänker att våren finns det mest objekt ute men också mer svårsålt. Ni hör. Tusen frågor.

Hit me.


Annons

Kommentarer


 1. Monique 20 mars, 2017 on 21:07 Svara

  Det är nog en mäklare som kan ge de bästa råden. Bestäm dig för en som du känner är seriös och som vill hjälpa dig (låt några stycken konkurrera om uppdraget).

  Jaga inte upp dig när de tömmer lägenheten och stylar om den.

  Skriv ett avtal med mäklaren som innebär att du kan gå till någon annan om du inte är nöjd.

  /M

 2. Biggan 21 mars, 2017 on 01:52 Svara

  Det finns mäklare som samarbetar med bank som ställer upp med lån i skarven mellan köpt ny bostad och innan man sålt den gamla. Själv skulle jag först köpa den bostad jag vill ha, och då kunna välja fritt på marknaden och inte vara knuten till viss mäklare. Nästa steg är att sälja den gamla, kanske smidigt att göra det via den man köpt av om den verkar bra och hjälper till med lån i skarven. Ha inte för bråttom, du har ju en fin lägenhet.
  Alternativet såld bostad men inte hittat någon ny bättre verkar inte kul.
  På sommaren finns få annonser men kolla Hemnet ständigt, för just då kan man göra ett fynd. Har själv gjort det i juli – bara ett fåtal spekulanter kom, jag gav skambud och fick huset :-)

 3. Karin Svensson 21 mars, 2017 on 09:37 Svara

  Kolla Hemnet och ser du något intressant så får du ta den mäklare du får,
  den som säljer objektet alltså.
  När det gäller till att sälja själv, ta någon som du vet sköter försäljningen bra,
  och få ett avtal där det står att du kan byta mäklare efter en viss tid. Det ger
  lite press på mäklaren. Vet inte om man kan pruta på provisionen, kan man
  det så gör det. Där jag bor är det brist på både hus och bostadsrätter så det
  går bra att vara tuff.
  Lycka till.

 4. Siv 21 mars, 2017 on 13:11 Svara

  Kanske är jag ute och ”cyklar”, men jag har för mig att man kan teckna försäkring/avtal om att man inte behöver lämna sin bostad, innan man har hittat en ny. Försäljning och sökandet efter bostad sker då parallellt. Kolla med mäklaren! Jag har en bekant som sålde sin lägenhet för att flytta in i hus som var under uppbyggnad. Hon behövde inte flytta innan huset var klart, trots att bostaden var såld. Det finns naturligtvis gränser tidsmässigt även där.

  • Karin Svensson 21 mars, 2017 on 14:51 Svara

   Man lägger in det i försäljningsavtalet, när man ämnar flytta ut.

   • Siv 24 mars, 2017 on 21:38 Svara

    Tack, Karin Svensson! :-)

 5. Carro 21 mars, 2017 on 18:21 Svara

  Skulle aldrig våga sälja innan jag köpt nytt. Om man inte helt säkert vet att man har ett ”mellanboende” att husera i om man inte hittat sitt nya drömhem innan man måste lämna det gamla. Men vem har tillgång till nåt sådant? Gör en värdering på lgh och räkna på nytt boende på det lägsta du räknar med att få för den gamla bostaden. All budgivning över får man se som pluspengar till renovering o övrig ”vardagslyx”. Eller så slipper man låna så mycket som var tänkt från början. Vad gäller mäklare skulle jag träffa flera o välja den som känns ”rätt”, handlar mycket om personkemi. Lycka till!!

 6. Katarina 23 mars, 2017 on 22:01 Svara

  Tommy Sundsvall mäklarhuset i Enskede och biffen är klar 😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *