VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

TIO VECKOR SENARE

 

Sådärja. Tio veckor på terapisoffan till ände.

Hemläxa: Sluta vara så förbannat ängslig för vad andra ska tycka.

Omfamna den lilla Lotta

Låt inte demonerna härja fritt i mitt huvud.

Gör upp med energitjuvarna.

Lev inte någon annans liv.

Alltså samma damn issues som vi alla lider av, mer eller mindre.

unnamed-14

Jag ska inte klappa mig på bröstet och säga att jag är duktig. Jag har inte jobbat så konkret med redskap jag fått med mig. Men det har väl bara landat i mig. Och anledning till mycket av det där rädda, lilla jag som ingen verkar känna igen, utom jag själv har jag faktiskt inte så mycket skuld i.

unnamed-13

Jag frågade min terapeut om han tyckte jag skulle fortsätta. Eller om det räckte så här. Och svaret är: ”Om du gör det du ska behöver du förmodligen inte gå i terapi mer. Du är på god väg, du kom hit och var villig att förändra utan att veta vad det innebar”.

Att skiljas är en mycket, mycket större process än vad jag hade kunnat föreställa mig. Dum som jag var trodde jag att man skildes åt och sen var det var inte så mycket mer med det, rent mentalt. Och frågan handlar mer om mig själv än om Threst. Förlust, den känslan är stor och ska inte förväxlas med bitterhet (terapeuten). Förlust över det som gått förlorat.

Bloggläsare Annika slog huvudet på spiken:

”Sorg är en naturlig reaktion på en känslomässig förlust. Och den förlusten kan se otroligt olika ut. Det mesta handlar om relationer och intensiteten och kvaliteten på relationen avgör sorgens vidd. Inget annat. Jag tycker det är ledsamt att man tror att man kan avgöra andras känslor.

Jag har arbetat med sorgbearbetning i ganska många år och jag kan säga att det har handlat om allt från att förlora ett husdjur till att barnen flyttar hemifrån och allt däremellan. Många tror att sorg är något man känner när någon dör och aldrig annars. Inget kunde vara mer missvisande.”


Annons

Kommentarer


 1. Rebecka 13 mars, 2017 on 20:26 Svara

  <3 Kramar till dig Lotta! Du är fantastisk!

 2. Anki 13 mars, 2017 on 21:12 Svara

  Ja, huvaligen, en skilsmässa är förbanne mig inte en piss i Mississippi hur ense man än är om att Gå åt varsitt håll! Tar tid det där men blir långsamt bättre…

 3. En annan Lota 14 mars, 2017 on 08:30 Svara

  Återkommer till den där vasen som gått itu o liknas livet . Hur vi får plocka ihop och limma , vissa bitar är så naggade och det blir inte så bra ihoplimmat . Andra bitar tar längre tid för de är så kluriga att få att passa in igen i ursprunget …
  Sen kan det spricka igen , igen och igen det är då det är fint att kunna limma och att man hittat ett riktigt bra klister (Karlssons klister tex . Läste på tuben som barn : Om ditt lilla hjärta brister laga det med Karlssons klister )

  • Irene 15 mars, 2017 on 11:12 Svara

   Du verkar inte vara en som lever någon annans liv. Tvärtom verkar du gå egna vägar utifrån vad du visar i bloggen.

 4. Anette 15 mars, 2017 on 08:40 Svara

  Funderar ofta på vad du menar med att leva någon annans liv…
  Du har nämnt det i bloggen vid ett par tillfälle… Begriper inte riktigt om det handlar om att vara till lags, känna sig instängd eller endast tanken om att vilja något annat än det livet erbjuder.

 5. minnaõ 16 mars, 2017 on 06:01 Svara

  Tack för att du delar med dig av kloka ord, citat, inlägg, erfarenheter. Din blogg har ett budskap och ett djup som jag tycker är så viktigt och fint och ger mig massor. Kram fina du❤

 6. Maja Gräddnos 17 mars, 2017 on 14:20 Svara

  En skilsmässa är som en födsel. Det är ens nya liv, ens nya jag (jo, för man blir ju ny ändå, man är inte samma person som när man var gift, det är ett helt annat sorts liv) som föds. Och det gör ont utav helvete men det kommer faktiskt någonting bra ut av det, någonting som växer och blir ett vuxet och bra liv.
  Och det är för den delen omöjligt att hålla emot när processen väl har satt igång – den likheten med en födsel finns också!

 7. sanorahalloran 20 mars, 2017 on 12:03 Svara

  Here are quick ways to keep your Android phone free of malware. apk Install package is downloaded the user will be prompted with a listing of permissions required for our application, simply click Install. The format is therefore not as Android-friendly as for instance the ZIP or TAR file types.

 8. sanorahalloran 24 mars, 2017 on 15:31 Svara

  Download All Files acts as a plug-in for the default browser, when you click on a file to download that is when Download All FIles takes over and extends the ability of your Android phone to download files of almost any type. If you are a developer, you may often want to install applications on the Android Device Emulator for testing before you publish them. Sadly, the most notable out there, Better Keyboard, is a resource hog on my phone and slows everything down.

 9. Karin 30 april, 2017 on 09:27 Svara

  Så bra och mycket tänkvärt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *