VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

THE WINNER TAKES IT ALL

Fot0 Olympus Pen F

Vi stångas lite fortfarande, jag och det här nya. Det är 19 månader sedan jag och Threst satt i vårt vackra kök i hans numera vackra hus och sa de orden jag för alltid kommer tycka var fruktansvärda men helt, helt nödvändiga.

Och även om det numera finns en ny man i mitt liv betyder inte det att läxan inte ska göras eller att det  inte gör ont att födas på nytt. Jag kämpar fortfarande som en gris för att hitta mig i det här nya.

Jag har flera drömmar kvar och jag planerar att leva ett bra tag till och jag vet inte om jag är så förtjust i det där amerikanska, svulstiga att vi kan göra vad vi vill bara vi bestämmer oss.

Tveksamt. Livet har andra parametrar än tankens kraft och hokus pokus. Det tar och det ger det här levernet och man får vara glad för det lilla (Gud, nu lät jag verkligen som 50)

Hur som helst. Vi stångas. Lite mindre blodigt, med lite mjukare horn. Men vet ni? I slutänden är vi ända alla vinnare.


Annons

Kommentarer


 1. Lotta 17 februari, 2017 on 05:41 Svara

  Ja , livet går itu någon gång för oss alla . Att plocka skärva för skärva och försöka att ”limma” ihop det på ett nytt sätt kan vara plågsamt, ledsamt och göra väldigt väldigt ont .
  Men efter ett tag när skärvorna är ihopsatta så fungerar det igen , sen kan det spricka igen …
  Och när livet vänder med oss kommer insikten , anledningarna till att vi lever ,,,
  Vi värderar och förändras efter att livet krackelerat , då har vi lärt oss att värdera vår lilla och stora värld på nytt . Det är då det är extra fint och varmt att vara i famnen hos sina kära , att se att solen finns bakom molnen varje dag också när den inte orkar ta sig igenom molnen ,…
  Och det är så skönt att vara 50+ klok !

 2. Irene 17 februari, 2017 on 07:41 Svara

  Så sant som det är sagt.

 3. Anka 17 februari, 2017 on 08:47 Svara

  Varför stångas? Varför inte flyta med i livets skeende? Det som har hänt det har hänt, och det var av orsaker. Perfekt blir det ju aldrig här i livet. Njut av det goda i de mått som finns. Ta det lugnt och placera sakerna i sina fack där de får hållas som minnen, inte som något störande.

 4. ninni 17 februari, 2017 on 08:57 Svara

  Det måste bli en spricka för att ljuset ska kunna komma in.

  • Annie 17 februari, 2017 on 14:54 Svara

   Så sant 💚

 5. Cath 17 februari, 2017 on 08:58 Svara

  Jag tror på något mitt emellan inte stångas och inte det amerikanska sättet. Det är bara jag som kan påverka mitt liv (med reservation för sjukdomar), inte sitta och vänta på att saker ska hända, eller att något nytt ska knacka på dörren. Jag har alltid varit föränderlig; boende, män och arbeten. I mitten av mars börjar jag nytt jobb vid 50+. Dags för en förändring igen, inte sitta fast. Så härligt med nya impulser. Ser så många som sitter fast och är bittra, kan inte förstå det sättet att leva.

 6. L 17 februari, 2017 on 11:52 Svara

  Håller med ang det ”amerikanska” och att livet vi föds in i är långt mer komplicerat än så. Otroligt provocerande att tänka på tex.,om en liten kille el tjej i ngt fattigt el i övrigt utsatt land skulle få höra ”livet blir vad du gör det till” el ”allt är möjligt om du bara vill”, när de kanske inte ens har tak över huvudet, mat för dagen och bomberna viner. Vi föds alla med olika förutsättningar, kulturellt, materiellt, intellektuellt, fysiska förutsättningar mm,mm, sen får vi alla försöka göra det bästa utifrån dem och vad var och en mäktar med under både livets toppar & dalar, det är gott nog.

  • Siv 17 februari, 2017 on 12:23 Svara

   Så bra skrivet, ”L”!

 7. tiptip 17 februari, 2017 on 15:58 Svara

  ja absolut föds man med olika förutsättningar.
  jag gillar kommentaren som byter män och jobb. jag menar inte som det låter utan tvärtom. positivt med förändringar och att det är lätt att sitta fast och bli bitter istället.
  skilsmässor är väldigt sällan kul. helt vidriga. man kunde möjligtvis införa extremt lång betänketid för att FÅ gifta sig. typ 20 år.

 8. Maria 17 februari, 2017 on 17:25 Svara

  Livet går upp och ner! Nya mål sätts utifrån de erfarenheter man har i sitt bagage! Att ta en snabb titt bakåt och sen finna nya mål i livet får oss att växa även om det gör ont ibland!

 9. Robyn 18 februari, 2017 on 13:59 Svara

  Sånt é livet…..
  Upp och ner.

  Kram

 10. Nej, det är inte enkelt detta som kallas livet. Önskar dig allt gott i fortsättningen! Vilken fin bild på dig förresten. Gillar din outfit!

 11. ullis 20 februari, 2017 on 14:58 Svara

  Jag sa till min exman såhär då han hade svårt att gå vidare:
  Vi hade det vi hade, det var bra i många år och vi får vara glada för den tiden. Men livet förändras och så också vi. Det vi hade då finns inte kvar och vi måste gå vidare. Sörja att det inte blev som vi tänkt oss. Att planerna ändrades och de drömmar vi hade sprack. Men vi måste göra upp nya planer utan varandra och acceptera att det liv vi hade inte finns längre. Annars kan vi aldrig bli lyckliga med det nya livet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *