VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

VÄNLIGA VECKAN

 

Vänliga Veckan instiftades 1946 av Harry Lindquist, samme man som grundade Läkarmissionen. Inspirationen kom från en minst sagt tråkig berättelse. Det var en trafikräknare som under sex timmars räknande hade sett 12 människor som log och 15 som såg nöjda ut, medan 8 569 såg ut som de var på väg till en begravning.

Så ville inte Harry Lindquist att människor skulle ha det och därför startade han Vänliga Veckan med vänlighet i trafiken, på arbetet och i hemmet som ledord.

Och visst borde vi visa varandra vänlighet oftare. Jag märker det rätt tydligt som reser en del. Vi i Sverige är buffliga och korta mot varandra.Tänker ofta på det när jag är i andra länder, fast vi ska var så ett så ärligt och härligt folk.

Och ordet snäll har nästan fått en negativ klang. Jag tycker det är den finaste egenskapen en människa kan ha.


Annons

Kommentarer


 1. Maggis 13 februari, 2017 on 21:36 Svara

  Jag tycker som du Lotta . Att vara en snäll människa är den bästa och finaste egenskap någon kan ha Ett leende mot någon en trist måndagsmorgon kan göra den personens dag Vi måste bli generösare mot varann Även på sociala medier och bloggar Det sprider sig sedan som ringar på vattnet

  • Ann-Britt 14 februari, 2017 on 11:17 Svara

   Kunde inte skrivit det bättre!!! Håller med dig, som en man sa en gång till en ilsken kvinna i telefon. ” Lite vänlighet kostar så förbannade lite”. Trevlig Alla Hjärtans Dag.

  • Benita 14 februari, 2017 on 12:48 Svara

   Glad alla hjärtans dag Lotta! ❤

 2. Monique 14 februari, 2017 on 11:43 Svara

  Jag håller inte med om att svenskar i gemen är buffliga och korta mot varandra. i synnerhet tycker jag att det har förändrats när det gäller butikspersonal och människor i serviceyrken. Det är en markant skillnad mot säg för tio år sedan.

  Idag möts jag av vänlighet och serviceanda 9 gånger av 10.

 3. Robyn 14 februari, 2017 on 15:29 Svara

  Håller med dig Lotta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *