VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

CANCERHELVETET

img_3126.jpg

I måndags var jag bjuden på galan ”Tillsammans mot cancer”. Tungt. Många starka inslag. Vi satt bra, på rad två och var nära scenen och speciellt berörd blev jag av pappan som blev ensam kvar med sina söner. Förstås

* Lotta Gray Tillsammans mot cancer gala på Annexet , Stockholm 17-01-09. Foto ©Eero Hannukainen EEROBILD AB

Fotograf Eero Hannukainen skickade den här bilden till mig, hahahaha, har ramlat ner i rougeburken.

Unknown-4

Och fina programledaren Tilde ville kramas. Det måste gå att utrota den här hemska sjukdomen som fortsätter att ta liv. Att få träffa Pamela Alselind som drabbades av en obootlig hjärntumör men som nyss fick beskedet att den är helt borta, är fantastisk! Vi pratade om det där, känslan. Här kan du läsa hennes egna ord om beskedet.

Tusen tack för alla era kommentarer om klimakteriet. Och nej, att stå ut och lida som en del tycker, att det är vår lott i livet. Aldrig!  En kvinna ska inte stå. En kvinna ska njuta av livet.  Idag skrev min gynekolog ut en gel, eftersom tillverkaren av Estradotplåstren inte tillverkar dem förrän i februari så nu ska jag hämta ut gelen.

 

IMG_6462 (1)

Träffade Tanja och snodde bilden från hennes blogg, urtjusig i byxdress.

Jag tror att ingen av mina vänner ännu har kommit i klimakteriet, att det är därför vi inte pratar om det, och att det är som som vanligt, någon frågar hur man mår, och man svarar pliktskyldigt från ryggraden, ”det är bra” fast det kanske inte alls är det.

 

Ikväll är det ELLE-galan men Lennox kommer hem och vill inte fixa barnvakt. Mina kollegor bevakar röda mattan istället. Vi kör TV-spel och italienskt. Finns ingen gala i världen som toppar det.


Kommentarer


  1. Lena 13 januari, 2017 on 17:16 Svara

    Hej Lotta! Har följ din blogg länge men aldrig skrivit. Nu har även jag drabbats av cancer helvetet.
    Nyligen fick jag diagnosen bröstcancer, dan efter jag känt knölen ringde jag till vårdcentralen som hänvisade till Karolinska sjukhuset. Sen har det gått så snabbt med operation den 12 dec, dom tog bort en bit av bröstet. Det var första gången jag blivit opererad, så jag var jätte nervös och det gick bra. Blev väldigt bra omhändertagen. Personalen var/ är mycket empatiska och varma.
    Igår var jag på KS och fick PIC Line. På måndag får jag min första cellgiftsbehandling.
    Mår psykiskt dåligt inför alla behandlingar, kommer även att få strålbehandling och på det en hel medicin. Är så orolig för biverkningarna.
    Jag är singel så det är tufft att göra den här resan själv. Försöker tänka positivt det går inte alltid. Är ändå tacksam att jag är i goda händer och att jag varit frisk i 61 år. 🙂
    Tack Lotta för en jätte bra blogg. Kram Lena

    • Sofia 13 januari, 2017 on 18:35 Svara

      Vill försöka trösta dig och berätta att precis den resan gjorde jag vid 59 års ålder. Det har nu gått 17 år sedan dess och därmed förstår du att jag är ganska gammal. Efter behandlingar och sedan kontroller de första fem åren har jag inte haft några som helst besvär – jag tänker inte ens på det numera. Hoppas att detta kan ge dig stort hopp om framtiden – lycka till!

      • Lena 14 januari, 2017 on 09:41 Svara

        Tack snälla för tröst och tips ❤️❤️

    • Sofia 13 januari, 2017 on 18:51 Svara

      Glömde nämna att här http://cancertjejer.forum24.se/ fick jag mycket tröst.

  2. LN 13 januari, 2017 on 19:39 Svara

    Fast till ens nära vänner svarar man väl inte ”det är bra” per automatik om man mår skit..(gör inte jag iaf) Om du har lust, skriv hemskt gärna vad för gel du fick utskriven samt hur du tycker den funkar, tror jag behöver ngt liknande själv, har det lite som du, flusher & ständigt uppvaknande på natten, tyvärr lång väntetid till gyn här i väst Sverige dock.

  3. Melisandre 13 januari, 2017 on 20:48 Svara

    Fina Lotta
    Du är så bra!

    Håller med!
    Bara för att man är kvinna ska man ju inte behöva stå ut! Noooooo waaayyyyyy!!!

    Sök hjälp alt en annan gyn läkare och diskutera om vad som kan hjälpa. Kiropraktor & akupunktur rekommenderas även varmt.

    Om du vill prova en bra kiropraktor så ring kanske till Hanne Kine Lauritsen på Östermalmsgatan 87
    http://www.stateofspine.se

    Hon är skicklig, varm och mänsklig…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *