VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

KUNGSBERGET

Drygt två timmar bort från Stockholm ligger skidorten Kungsberget. I fredags eftermiddag packade vi in oss i bilen för två dagar i backen. Smidigt att köra upp mot Gävle, ett stopp för en sen lunch innan vi dammade in vid 17.

Vi bodde i Skilodgen, en trea med pentry, mitt i backen och vi handlade på vägen upp, frukost, samt middag och lunch. Tänkte köra budget och laga mat hemma. Hann precis fram till kvällsåkningen och hämtade de ipp de hyrda skidorna som jag redan förbeställt så det var smidigt och snabbt.

Barnen var superladdade och ni som känner mig, vet att det här inte riktigt är min bag. Men jag gör det och det blir faktisk lite lättare för varje år, antar att det är för att jag blir mer van i backen även om jag aldrig kommer gilla kyla och snö.

Vi var uppe i backarna vid 10 och åkte några timmar,  grillade korv till lunch på grillarna härute även om det finns restauranger på området och dt har varit runt 3 minus.


Vi är alla olika som föräldrar, fyller olika funkioner och det är svårt, när man har ett barn som är så extremt sportigt  och framför allt skidgalen, för jag hamnar automatisk i underläge då Threst också älskar frilufslivet och slalom.

 

Lennox älskar det här.

 

Vi köpte till lite mjöl och godis i butiken här.

Jag tycker det är jättesvårt att förhålla sig till det, att känna sig likvärdig på det planet, hur har ni andra seperade tänkt kring det?  Däremot är jag glad att Threst flickvän är allt det där, faktisk och ärligt. För det betyder att det blir mycket av den varan.

I morgon kommer de hit och avlöser mig. Så ongen kan köra resten av dagen.


Annons

Kommentarer


 1. Polly 7 januari, 2017 on 21:44 Svara

  Som du säger. Alla föräldrar har sin funktion. Finns familjer där ingen förälder delar barnets intresse. Då får man göra det bästa av situationen. Uppmuntra, stödja, finnas där, möjliggöra. Och bara vara en närvarande och kärleksfull förälder. Det är värt alla pengar i världen.

 2. Kate 7 januari, 2017 on 21:54 Svara

  Jag har tänkt som så att mina barns pappa och jag har olika roller och fyller olika behov i barnens liv. Jag har rest mer med dem, han bor i villa och kan ge dem tillgång till trädgård, hemma hos mig blir det mycket läsning, hos honom spelar de sällskapspel, jag har stor släkt att umgås med, det har ej han men en fästmö och hennes barn. Min utgångspunkt har varit att inte jämföra mig mot honom utan att tänka att vi kompletterar varandra.

 3. Katarina l 7 januari, 2017 on 22:01 Svara

  Jag är inte heller någon friluftsliv och slalomåkare som barnens pappa. På semestern har jag istället tagit med dom på badsemester (gillar sand mellan tårna) och på hemmaplan till badhuset. Populärt ochså det hos barnen. Nä tusan vad jag försökt med dessa skidor😫.

 4. Sara 7 januari, 2017 on 22:03 Svara

  Men du förtjänar att känna dig jättenöjd med dig själv. Som fixar en mysig skidhelg fast det inte är din grej! Bästa mamman ju! Såg dig i Kungsberget idag för övrigt. Hajade till ska jag säga. Dels för att jag kände igen dig, men också för att du var så jäkla snygg!

 5. Riitta 7 januari, 2017 on 22:03 Svara

  Tips på bostad.

  Täppgränd 24

  Enskededalen, Stockholm

  Söndag 8 jan kl 15:30-16:00 Spara
  Öppen visning. Anmäl dig gärna. Välkommen

 6. Katarina l 7 januari, 2017 on 22:33 Svara

  Exakt. Var nöjd Vimmelmamman att du faktiskt tog dig iväg.☺

 7. Cath 7 januari, 2017 on 23:05 Svara

  Tycker du är jätteduktig som gör det du gör. Jag överlät det aktiva till pappan då jag är en soffpotatis men tror ändå inte barnen led nån nöd. Med två frånskilda föräldrar får barn dubbelt utbud, inte det sämsta. Mina döttrar var idrottsintresserade som små sen tog musik o konst över och varifrån de fått de talangerna är det ingen av oss som begriper 😳, men de lyckades utveckla sina talanger utan vår personliga delaktighet. Det ordnar sig, det gör det alltid.

 8. Nina 8 januari, 2017 on 00:09 Svara

  Tänker som många redan skrivit, vi har olika funktioner. Man måste vara snäll mot sig själv oxå, det viktigaste är att man försöker.
  Jag har fått vara både mamma och pappa och det är omöjligt att täcka alla luckor, så man gör så gott man kan!
  Härligt att ni kom iväg, det är det som räknas. Du kommer alltid vara den bästa mamman till Lennox, oavsett!
  Kram på dig😄

 9. Zenita 8 januari, 2017 on 01:28 Svara

  Men – är du full eller?

  ”Drygt två bort från Stockholm”. Centimeter? Kilometer? Mil? Dagsetapper?

  ”Det är svårt när man har ett barn som” är så extremt sport”

  ”Hur har ni andra separerade förhålligt er”

  ”Jag är glad att Threst flickvän”

  Du har skrivit en bok, inte sant? Tur att det finns lektörer – annars skulle du stå med dina fransiga jeans nere, för skriva kan du inte.

  • Helen 8 januari, 2017 on 01:47 Svara

   De flesta inser att denna typ av kommentar säger allt om avsändaren (men har ingenting med mottagaren att göra).

  • Elsa 8 januari, 2017 on 10:53 Svara

   Zenita. Jag har ett tips åt dig.
   Gå in på You tube, sök på Kay Pollak. Han föreläser nåt så inspirerande om att hitta glädje, och om hur våra tankar styr våra liv. Väldigt tänkvärt och viktigt ämne för oss alla.
   Det finns ett av honom som är i 8 avsnitt. Den lyssnade jag på igår och..wow! Vilken ögonöppnare!
   Lotta. Var nöjd och stolt över dig själv. Allt vad du åstadkommer och vad du gör för dig själv och din familj.
   Låt ingen trampa på dig!
   Trevlig fortsättning på vintern!
   Också till Dig Zenita.

   • Katarina l 8 januari, 2017 on 22:11 Svara

    Det där framförde du bra Elsa😉

  • Sofia 8 januari, 2017 on 11:52 Svara

   Haha Zenita vilken rolig kommentar. Ja varför inte korrläsa sin egen text innan man publicerar? Det är väl något som de flesta gör för fel kan alla göra även de som jobbar med det skrivna ordet. För visst är du Lotta journalist? Sedan står det fortfarande fel – Kungsberget ligger inte två mil från Stockholm, möjligtvis två timmar.

  • Myrtuva 8 januari, 2017 on 12:31 Svara

   Oops! Du verkar vara lite bitter och avundsjuk

 10. lena 8 januari, 2017 on 09:46 Svara

  Ungefär som i de flesta familjer med andra ord…olika roller! :)

 11. Agneta 8 januari, 2017 on 12:21 Svara

  Min tanke är att Lotta bloggar från telefonen och ni vet ju alla hur telefonerna ibland ändrar det man skriver i rättstavningsprogrammet(iallafall min gör det)så ibland har jag inte alls skickat iväg det jag trott. Jag tror det är det som hänt….

 12. Anette 8 januari, 2017 on 16:22 Svara

  En känd bloggare skrev inte för så länge sedan hur mycket hon tjänar på ett inlägg….observera vi talar om ”ett blogginlägg”.

  Mellan 10.000 och 25.000 Svenska kronor.

  Vet ej hur mycket sanning som ligger i detta.
  Skulle dock gärna vilja veta om det stämmer.

  • Lott 9 januari, 2017 on 00:47 Svara

   Hej Anette.
   Jag får inga pengar förutom från Allt för föräldrar där bloggen ligger. Då får man en summa för varje besök. Men den är låg och inget jag på något vis kan leva på.

 13. Agneta 8 januari, 2017 on 18:17 Svara

  Anette:Jag tycker inte det angår mig vad Lotta tjänar ens på sin blogg: inte det minsta lilla nyfiken,faktiskt.Det är klart man kan få ersättning om man bloggar produkter men varför är du så intresserad av detta?Knappt det förekommer hos Lotta.

 14. tiptip 9 januari, 2017 on 10:19 Svara

  Du gjorde det ju iaf. Åkte till Kungsberget och hyrde skidor (mardröm- stå i den kön) och ja man har olika roller och du behöver inte åka skidor jämt heller. ingen ide att konkurrera på de grejer man ändå inte gillar men nice att du gjorde det ändå. Det tror jag sonen uppskattar.
  Ge honom sand mellan tårna och sådant du gillar.

 15. Madeleine 10 januari, 2017 on 11:37 Svara

  Alla gör så gott man kan efter sina försättningar och ekonimi. Min ex man har mycket bättre ställt en jag men jag försöker hitta på biligare saker med dom istället.Men visste är det jobbigt ibland att alltid vara den som gör saker på hemma plan. Men jag finns där på andra sätt. Jag tror att man självklart ska utmana sig själv till en vis del,men är det något man verkligen inte gillar så tycker jag at man kan vara ärlig mot sina barn. Självklart vil man sina barn det bästa. starkt av dig att du åkte iväg, även om det nu skulle vara en betalad resa av Kungsberget. Det är bara avundsjuka från andra och det är ju inget att bry sig om. Tycker att du verkar göra allt för din son och för att få eran skillsmässa att funka. Stå på dig.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *