VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

MOT KUNGSBERGET

Här packar vi för fullt för att tillbringa två dagar i Kungsberget där jag aldrig varit faktiskt. Ska plocka med en av Lennox klasskompisar också. 

Oj, så förvånad jag blev över vissa reaktioner över förra inlägget. Att jag letar ny bostad ev. 

Är det det gamla vanliga? Man ska vara nöjd med det man har, inte gapa efter mycket. Herregud, människa, är hon aldrig nöjd? Vill bara ha ha ha. 

Att trivas är oerhört viktigt. Så ja, jag nöjer mig inte förrän den lilla detaljen är biff. 


Annons

Kommentarer


 1. Christina 6 januari, 2017 on 10:33 Svara

  Skit i vad alla andra tycker!! Livet är för kort för att slösas bort och trivs man inte så mår man heller inte bra. Om man har möjligheten så gör man som man vill och vill du flytta så är det ditt beslut inte alla andras. Lycka till med letandet och håller tummarna att du hittar något bra åt er.kram💖

 2. marianne 6 januari, 2017 on 10:54 Svara

  kanske du ska ge lägenheten ytterligare ett år? Det kan ju kännas bättre…

 3. Cath 6 januari, 2017 on 10:59 Svara

  Trivs man inte så förändrar man, gäller för så väl boende, män och jobb!! Varför kompromissa? De som inte gör något åt sina liv blir bittra och missunsamma.

  • Karin 6 januari, 2017 on 18:54 Svara

   Kloka ord, instämmer till fullo!

 4. Helena 6 januari, 2017 on 11:02 Svara

  Man har ett enda liv! Såklart man ska trivas!

 5. B. 6 januari, 2017 on 11:21 Svara

  Följ din dröm. Vet inte men har du inte ens balkong? Ha nu en skön vistelse med sonen.

 6. Andreas 6 januari, 2017 on 11:56 Svara

  Jag själv lägger ingen tanke ell värdering vid det öht, men tror folk reagerar pga så tvära kast. Först misär misär misär Tanzania, fattigdom, gatubarn, snack om den vedervärdiga polerade ytan i Sverige och Stockholmseliten och så vidare.
  Därefter ”lämnar min fina dyra lägenhet pga mår dåligt över att inte ha en trädgård”. Trädgård är nog inte i folks ögon en rättighet, eller en nödvändighet, utan snarare ett privilegium. Folk vet därför inte i vilket fack de ska sätta dig haha

  • Sofia 6 januari, 2017 on 13:09 Svara

   Håller med, tror det kan vara en anledning till att folk reagerar. En annan är din lite självömkande attityd – har inte råd med lägenhet med uteplats i samma område etc. Du kommer inte att lösa problemet genom att fiska efter sympatiröster. Som jag ser det har du två val: 1. Kompromissa – vad är viktigast uteplatsen eller hur nära stan? Om du värderar uteplatsen så högt som du uppenbarligen gör måste du kanske vara beredd att vara lite flexibel vad gäller område. 2. Om du inte är beredd att flytta längre från stan kanske du får fundera på hur du kan öka dina inkomster för att på så sätt ha råd med en dyrare lägenhet på längre sikt. Det är så det fungerar för de flesta – vill man ha något får man kämpa. Jag vet att du haft det väldigt jobbigt det senaste året och jag har full respekt för det och hur du tagit dig igenom denna svåra period. Men nu verkar det som att du mår lite bättre och då är det kanske en bra tid att reflektera över din karriär framåt? Kanske byta jobb? Jag gjorde själv det i höstas när jag insåg att jag på min dåvarande arbetsplats fastnat på en lönenivå som jag inte var nöjd med och som inte heller skulle ge mig en särskilt bra pension. Är i din ålder och bestämde mig då för att göra ett sista ryck karriärmässigt. Ja det krävs en hel del energi både för att söka och börja ett nytt jobb. Men jag är så glad och nöjd nu och med 25% högre lön. Slutligen: det materiella betyder ju väldigt lite när saker ställs på sin spets som du om någon vet väldigt väl, men det ger en grundtrygghet i tillvaron som gör att man kan lägga energi på det som är viktigt. All kärlek till dig Lotta och stort lycka till ❤

  • Polly 7 januari, 2017 on 19:31 Svara

   Det var ungefär det jag försökte förmedla med mitt svar i förra inlägget men man kan välja att ta kommentarer på ett sätt eller ett annat sätt. Och det är en rättighet man har.

 7. Yvonne 6 januari, 2017 on 12:39 Svara

  Så klart du skall leta nytt, trivs man inte så letar man. Tog mig ett antal år innan jag fann rätt område och rätt bostadsrätt. Fick en massa kritik från f d grannar som inte kunde förstå varför jag flyttade. Området jag flyttade ifrån var trist och föreningen dåligt skött men det ville de inte se! Bittra människor skall du inte lyssna på utan ut och leta, till slut så har du ditt drömboende. Behöver ju inte vara villa/radhus utan leta även bostadsrätter i markplan med uteplats.

 8. Anna 6 januari, 2017 on 14:47 Svara

  Förstår dig precis. Bor i en fantastisk lägenhet i jättetrevliga kvarter, precis där jag alltid velat bo. Borde vara perfekt. Men den saknar balkong och det är väldigt lyhört så i vår flyttar jag till en tystare lägenhet med balkong, men i ett tristare område.

 9. Melisandre 6 januari, 2017 on 15:20 Svara

  Klart du ska trivas!

 10. Flipp 6 januari, 2017 on 19:45 Svara

  Det finns inget ädelt alls i att tiga och lida. Att sträva efter att förändra det man inte trivs med är att ta ansvar för sitt liv och sitt välmående. Önskar att fler vågade ta ansvar för sitt eget missnöje istället för att tiga, lida, anpassa sig, gilla läget och sedan projicera sitt nedtryckta missnöje på andra. Det är bara sorgligt.

 11. En annan Lotta 6 januari, 2017 on 20:03 Svara

  God fortsättning , ta rejäla kliv in i det nya året som bara väntar …
  Njut av tiden med sonen och bryt inga ben i backen …

  Sen vill jag bara skriva att det är en ”himlans” fördel att vara en stor flicka och få bestämma själv !

  The most important lesson I ever learned is how to be myself !

  Hur många är vi som inte har dubbelmoral ?
  Jag är det …och du …och många , många fler .

 12. Biggan 7 januari, 2017 on 03:43 Svara

  Jag har inga synpunkter på ditt flyttande i sig. Men du bör ta hänsyn till Lennox tycker. Det var så klart inte så lätt för honom med skilsmässan, sen att flytta, på deltid iofs, till din nya lägenhet. Nu när han bott in sig ska ni kanske flytta igen. Jobbigt att flytta så för barn och svårt att få kompisar i nytt boende.

 13. Helene 7 januari, 2017 on 05:57 Svara

  Varför bli förvånad över kommentarer över något man skrivit? Man får väl ta både bra och mindre bra reflektioner när man väljer att blogga, utan att kommentarerna sedan måste kommenteras i nästa blogginlägg… :/

  Bloggaren tycker, kommentarsfolket tycker – det är ju precis så det är.

  • Polly 7 januari, 2017 on 19:29 Svara

   Instämmer.

 14. Ingela Persson 7 januari, 2017 on 09:51 Svara

  Hej! Läser din blogg ibland .I Kungsängen,Bro finns radhus med uteplats för ca 3 milj,tycker där är fint,lätt att ta sig in till stan.Ingela

 15. Ann.B 7 januari, 2017 on 11:25 Svara

  Så duktig du är att lyssna på dig själv och din känsla! Bra!!!
  Lycka till med letande efter din perfekta bostad!
  Du kommer hitta den <3

 16. Susanne 7 januari, 2017 on 17:29 Svara

  Otroligt att det finns människor som ska tycka o tänka. Trångsynta svenskar.
  Hur vi bor påverkar oss(en del) väldigt mycket.
  Jag själv bor i radhus i närförort och skulle inte må bra psykiskt att bo i en lägenhet.
  Men när man skiljer sig så är det mkt vanligt att man flyttar till en lägenhet. Om man då känner att man inte mår bra av att bo i lägenhet så är det väl självklart att man försöker byta.
  Och har man bott i ett område i många år så är man själv och barnen inbodda. Då flyttar man gärna inte till andra sidan stan.
  När man har varit med om en cancerresa så är det ännu viktigare att hitta det som ger en ett bra fortsatt liv och då är boendet en mycket stor del av det. Hoppas du hittar ett bra boende Lotta!

 17. Linda 7 januari, 2017 on 18:14 Svara

  Vad är du förvånad över? Du har en öppen blogg med en öppen kommentarsfält eller hur. Är du förvånad att alla inte tycker och tänker som du? Är det fel att resonera annorlunda än du eller hur menar du nu?

  • Polly 7 januari, 2017 on 19:29 Svara

   Tydligen.

 18. Anne-li 7 januari, 2017 on 21:05 Svara

  Kungsberget…visst är det vackert i mitt älskade Gästrikland ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *