VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN PUNGKULA I ÖRAT

 

Hemma hos Josefin Crafoord var det härligt. Men fick mig att tänka på Loppan. Och sakna honom förstås…

2015-09–10

Det är inte bara förlusten av det materiella. Det stora fina huset, mitt varma badrumsgolv, bastun, mitt enorma körsbärsträd som blommar i maj eller knaket av trappen fast man försöker smyga upp. Det är saknaden av dig Tjockis. Din päls och ditt spinn. Hur du följde Lennox till skolan och mig till Konsum. Och det där småpratande du alltid gör.

Loppan&jag 1

 

Lennox o Loppan.2JPG

Jag saknar dig varje dag. Först fattade jag inte vad det var som gjorde lite mer ont i allt det andra onda. Men när jag var hemma i huset häromdagen och träffade dig förstod jag. Och det slog mig med ens att du kommer att gå förlorad, att vi inte kommer ses alls. För när jag får min lägenhet och flyttar allt mitt, kommer jag inte längre komma till huset och vi kommer inte ses.

IMG_0380

I 13 år har du varit hos mig. Det är väldigt lång tid. Det går inte bara att skaka av sig, och det är mer en fysisk saknad faktisk. Din päls, att borra in händerna i din päls och dra dig lite i öronen som du älskar. Hur du kisar mot mig, dreglar när du spinner. Och när jag var sjuk och hatade beröring så var du den enda jag ville ha nära.

Loppan på räcke

Lennox älskar dig också. Och Threst fast han inte riktigt vill medge det. Vi alla älskar dig trots skitiga tassar på vit soffa och döda råttor under trappan. Det gör inget. För du ger mer än du tar. Hemligheten bakom att älska någon mer än vanligt. Ge mer än ta. Bra devis.

IMG_2695-600x800

Och vi kommer att skaffa en ny katt, Lennox och jag. Förlåt för det Loppis. Men jag behöver päls att borra i händerna i. Jag kommer leva ensam varannan vecka i min stora lägenhet och vill gärna ha en katt som hälsar mig välkommen. Det kommer vara tyst och tomt när jag kommer hem. Så ja. En ny katt blir det. Har lovat Lennox det.

Men du får stanna i huset. I din trädgård, i din vita fåtölj. En ny katt kan aldrig ersätta dig. Man kan inte ersätta det man älskar. Det är unikt. Men jag måste skapa ett eget liv nu, egna rutiner och där platsar en katt.

 


Kommentarer


  1. Siv 2 november, 2016 on 19:37 Svara

    Varför upprepa ett gammalt inlägg? Du har ju redan bestämt att ni INTE ska ha katt!

    • Lena 2 november, 2016 on 21:22 Svara

      Om man inte har något snällt att säga ska man låta bli.

  2. Abs 2 november, 2016 on 19:51 Svara

    Men snälla nån, man kan väl ändra sig?
    För övrigt håller jag med vem det än var som sa”a house without a cat is not a home”

  3. benita 2 november, 2016 on 21:49 Svara

    Oj, man blir tårögd? Varför kan du inte besöka Loppis då du flyttar? Angående ny kisse, så tycker nog synd om den som får vara så mycket ensam då du reser och far. Eller kanske ha du funderat ut hur du fixar det?

  4. Sara 2 november, 2016 on 22:26 Svara

    Jag går igenom det. Samma. Alla sorger, förlusten av Huset, äppelträden och Magnolian. Ekonomin. Sänkningen av standarden. Och även om det var mitt beslut och kärleken var borta undrar jag fortfarande ofta om det var värt det? Är det värt det? Tusen kramar.

    • Sarah 4 november, 2016 on 22:31 Svara

      Nä lev kvar insett olyckligt förhållande sfär du är i ekonomisk betoendeställninh för att behålla din materiella standard!!! 😉

    • Helen 7 november, 2016 on 09:20 Svara

      Det kostar mycket att bryta upp, och då menar jag inte bara ekonomiskt 🙂 Förstår att det mitt i kan vara tvivel och undran ”gjorde jag rätt?”. Men någonstans så tror jag du vet att det är rätt, det kommer att vara värt det, du kommer att känna dig mer ”hel” med tiden. Har gjort samma själv, och visst är det mycket nytt. Men jag kan efter 10 år gå ut på min balkong, ta ett djupt andetag och känna mig fri! Det är värt allt 🙂 Kram till sig Sarah, och jag hoppas du inte tar åt dig av vad elaka tungor uttrycker.

  5. Emma 2 november, 2016 on 22:28 Svara

    Men du är ju hemma väldigt lite. Visst förstår jag att du vill ha en katt som möter dig och som du kan gosa med, men man måste tänka ett steg till.

    Det är synd om katten som ska vara ensam så mycket. Särskilt i en mindre lägenhet utan att kunna gå ut. Katter blir understimulerade, och utveckar lätt ”problembeteenden” i sådana situationer. Som exempel säljer de flesta katthem inte bara en kattunge utan minst två, för att de oftast inte mår bra ensamma. En innekatt behöver mycket stimulans, och att leka med katten är kanske inte det du vill göra när du kommer hem på kvällen.

    Tycker att du ska tänka över kattköpet för kattens skull. Det är egoistiskt att skaffa katt när man är hemma väldigt lite bara för att man vill ha ngn som möter en i dörren.

    • Siv 3 november, 2016 on 17:29 Svara

      Men snälla, det är ju ett över ett år gammalt inlägg och Lotta har ju redan bestämt att inte skaffa någon ny katt. Bra beslut!

      • Emma 3 november, 2016 on 18:46 Svara

        Längesedan jag tittade in här, så antog att hon ej ändrat sig ang katt, eftersom hon publicerade detta gamla inlägget som handlade just om att skaffa katt.

  6. Moan 2 november, 2016 on 23:01 Svara

    Jag hittar inte riktigt de rätta orden för Tjockkatten….jo, han är så ståtlig och det var så kul att få se honom igen.

  7. Monica 2 november, 2016 on 23:12 Svara

    Givetvis skall ni ha katt – men fundera på om ni kanske skall ha två, så att de har sällskap av varandra när ni är borta.

    Att ha katt innebär att man garanterat skrattar minst en gång varje dag. Om jag hade vetat att det var så roligt att ha en katt i huset som det faktiskt är, hade jag skaffat en för många år sedan!

  8. lena 3 november, 2016 on 06:59 Svara

    Skaffa inte katt om du bara är ute efter sällskap de stunder du är hemma. Skaffa i så fall 2 så den har en kompis..

  9. Hope 3 november, 2016 on 08:58 Svara

    Åh fina Tjockkatten❤️

  10. Cath 3 november, 2016 on 09:01 Svara

    Vad är den andra katten för ras? Är det en rex eller finns det svarta siameser? Originell och charmig på sitt sätt 🙂

  11. Anette 3 november, 2016 on 09:03 Svara

    Fint skrivet om kärleken till sin katt. Att avstå något kan också vara kärlek och omsorg. En vacker dag kommer nästa katt in i ditt liv.

  12. marianne 3 november, 2016 on 09:57 Svara

    Lotta så fint du skriver om Loppan, jag skulle inte vilja vara utan katten.

  13. Sofie 5 november, 2016 on 20:32 Svara

    Vad fint skrivet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *