VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

GRATTIS PÅ MORS DAG

dopbilden_1172490769_7824759-1

Lennox 36 timmar gammal

Jag gör mitt bästa som mamma. Men ibland gråter jag en skvätt över att jag inte räcker till. Att du får vara ensam längre än jag vill, att jag missar att packa ner handduk eller äpple fast jag vet att du är stor nog att göra det själv. Och livet som ensamstående mamma är helt klart annorlunda eftersom tiden inte räcker till. Förut delades vardagen upp. Handla, laga mat, göra läxor, plocka tvätt. Allt det där var vi två om. Det är mycket svårare nu och det blev väldigt tydligt väldigt snabbt.

Man är även ensam med allt ansvar, planera semestern, se till att ekonomin funkar, laga bra och näringsrik mat, (jag som hatar att laga mat) hålla koll på träningstider, matcher och utflykter med matsäck. Men det är förstås det bästa som finns. Och det svåraste.

Och grattis min egen mamma förstås. Hon hade det inte lätt som ensamstående. Men det fattar jag först nu.

Mamma-och-jag-1-1


Kommentarer


 1. Cath 30 maj, 2016 on 06:29 Svara

  Jag delar din bakgrund, våra mammor var bara inte ensamstående de hade även valt att skaffa barn med en svart man i mitten av 60-talet. Tror inte den situationen var en dans på rosor precis.
  Även jag separerade från mina barns pappa även om ekonomin så klart blev sämre så såg jag fördelarna med allt det andra du beskriver. Jag fick betydligt mer tid över för allt som barnen behövde, var en betydligt mer närvarande mamma på min vecka än sönderstressad på heltid. Möjligt att Threst drog det stora lasset hos er men min sambo hade liksom din, eget företag, så han drog in pengarna medan jag, trots att jag arbetade heltid, skötte det mesta av markservicen och jag hatar också att laga mat men nu blev det betydligt färre måltider.
  Separationen blev en lisa för själen.

 2. Åsa 30 maj, 2016 on 10:54 Svara

  Det där med att lära sig laga bra mat är ju bara bonus för dig själv också.

 3. Anette 30 maj, 2016 on 11:49 Svara

  Tycker du liknar din mamma på denna bild…något med blicken.

  Lever utomlands sedan många år.
  Saknar att här tillskillnad från Sverige inte finns ”halvfabrikat”.
  Dvs även om man inte är en fena på just matlagning kan man sätta in en fiskgratäng eller annat i ugnen. Färdiga såser m.m går att finna för en billig slant.

  Här behöver jag laga det mesta från grunden, pest och pina.
  Tiden räcker inte till , trots att jag faktiskt gillar laga mat föredrar jag spendera tid på annat.

  Lotta, matlagningen kan du faktiskt ”fuska” med, gräv ner det dåliga samvetet och njut av att du numer slipper stå och diska efter fester tex.

 4. Marianne 30 maj, 2016 on 22:56 Svara

  Lennox kan ju snart hjälpa till i hushållet? Diska och dammsuga. Inte blir det så tungt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *