VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

DAGEN EFTER

  Herregud. Jag var ute igår. Och är helt sänkt idag. Mår så fruktansvärt dåligt. 

Drack blåbärsshot, heter det så? Och kräktes när jag kom hem. Gud, som en tonåring. 

Och nej, tack för moraltanter som ska raljera över det. Ibland behöver man få vara en snorunge och släppa sargen. Igår var en sådan stund. Sju dagar i veckan är man rekorderlig och ansvarsfull. Ibland får man nog. 

  


Annons

Kommentarer


 1. Maggan 28 maj, 2016 on 20:10 Svara

  Det gjorde du helt rätt i :) fast man får lida för det. hi hi. Jag hejar på dig. Kram från en Mamma, Farmor och Mormor på 58 år som följt dig i flera år, men har nog aldrig kommenterat förut :)

 2. Jenny 28 maj, 2016 on 23:16 Svara

  Härligt att du verkar ha haft en härlig kväll och natt…

 3. Lars N 29 maj, 2016 on 05:21 Svara

  Tummar upp!

 4. Lotta J E 29 maj, 2016 on 09:13 Svara

  Skönt att få göra så ibland, trots att man får betala i efterhand! Hoppas det känns bättre idag och att du hade riktigt kul!

 5. Carina 29 maj, 2016 on 14:02 Svara

  Haha, ja ibland mår man som man förtjänar. Inte var det som när man var ung inte, och kunde parta hela natten och i princip gå direkt till jobbet. Nu är man sänkt i flera dagar efteråt. Hoppas det var värt det i alla fall!
  Krya! Carina

 6. Sofie 29 maj, 2016 on 16:33 Svara

  Helt rätt! Alla behöver få dricka blåbärsshots och vara ute sena sommarnätter ibland. Sena sommarnätter i ett rus är en utav de bästa känslorna jag vet, när inget annat betyder något.

 7. Lena 29 maj, 2016 on 16:59 Svara

  Ibland är det värt det 😉 :)

 8. Siv 29 maj, 2016 on 19:28 Svara

  För min del får du gärna dricka dig full och kräkas hur mycket som helst, men varför måste du skriva det på bloggen. Lennox har säkert kamrater, vars föräldrar läser din blogg. Hur roligt är det att kanske få höra ”din mamma var full”… Kanske läser han bloggen själv.
  För de flesta barn är det oerhört pinsamt att föräldrarna dricker sig fulla. Drick hur mycket du vill, om du anser att det hjälper, men skriv inte ut det – för Lennox´skull.

  • vimmelmamman 29 maj, 2016 on 22:35 Svara

   Hej Siv. För att jag visar alla mina sidor här. Varför ska jag utesluta vissa delar av mitt liv? Då är det ju bättre man hoppar över det som läsare. Kram Lotta

   • Siv 29 maj, 2016 on 22:45 Svara

    För vems skull måste du visa alla dina sidor, om det nu kan skada någon annan? För din egen? Inte för Lennox´skull i alla fall! Tänk efter ordentligt!
    Nej, det var verkligen inget bra svar du gav, Lotta. Ingen kram.

    • Lars N 29 maj, 2016 on 23:50 Svara

     Hon skadar ingen, inte hennes son, inte sonens vänners föräldrar, inte sig själv heller… Dina invändningar Siv är bara för din egen skull. För mig är du bara ett nättroll.

    • vimmelmamman 30 maj, 2016 on 09:45 Svara

     Lennox, jag har redan berättat för honom att jag mådde jätteilla och drack lite för mycket, eftersom jag var trött dagen efter och jag vill att han ska förstå varför. Han klarar det, jag lovar att han inte behöver lägga sig på terapisoffan som vuxen. Det däremot barn inte klarar är kränkningar, negligering, ren misshandel, frånvarande föräldrar osv. Så det behöver du inte oroa dig över. Men tack för omtanken.

     • tiptip 30 maj, 2016 on 11:26

      ja fattar inte grejen med att inte få var ärlig på bloggen. Vad är det som är så extremt provocerande med att dricka (nej jag menar inte supa varje dag och var alkis) dansa om man fyllt 22 – ja allt som inte är att brodera fixa i trädgårdslandet eller prata barn och djur.
      Saker jag hatar: reklam för kompisar på bloggen eller för mycket reklam för organisationer men det sista är ok ändå
      Ja jag är en helt förtappad människa som har helt traumatiserade barn

     • Siv 30 maj, 2016 on 21:04

      Bra så!

 9. maria 29 maj, 2016 on 20:24 Svara

  Håller verkligen med dig Siv

 10. susanne 30 maj, 2016 on 00:18 Svara

  hahaha men Siv och Maria sluta att läsa om ni inte gillar vad som står!? Ni är för roliga hahahah

  • Siv 30 maj, 2016 on 08:54 Svara

   Lars N: Hur vet du om det skadar Lennox eller inte? Barn kan ibland vara väldigt obetänksamma.
   Susanne: Du har nog inte läst ordentligt vad jag skrev. Lotta får gärna dricka sig full om hon vill (det har hänt mig också) men att lägga ut det på nätet!? Det är Lennox jag tänker på, inte om det är trevligt för mig att läsa det eller inte.

   • Flipp 30 maj, 2016 on 12:09 Svara

    Siv, du verkar väldigt mån om Lennox. Tror att Lennox mår bra av dina ständiga negativa kommentarer om hans mammas val? Vill du inte då hellre visa honom att som vuxen peppar och stöttar man varandra?

    • Lars N 30 maj, 2016 on 15:45 Svara

     Argument och Poäng – Flipp

 11. Cath 30 maj, 2016 on 15:08 Svara

  Tänk att Lotta fick precis det hon inte ville ha, moralpredikningar. Det är 2016 nu, kafferep ligger flera generationer bort. Tror de flesta ungar idag har varit med om en och annan vuxenfest med alkohol utan något bestående trauma och i det här fallet var grabben inte ens med.
  Det är väl bara bra att visa att dricker man för mycket så mår man dåligt.
  Jag undrar nyfiket om det hade moraliserats lika mycket om det var en man som tagit sig en bläcka?
  Lev och ha kul, festa med vänner, må pyton och skriv vad du vill på din blogg.

  • Siv 30 maj, 2016 on 20:18 Svara

   Ja, Cath – hade även påpekat det om Lotta vore en man. Det verkar som alla ni, som kritiserar mitt inlägg tolkar det som att jag kritiserar Lotta för att hon har druckit sig full. Som jag skrev tidigare har även jag gjort det. Det jag reagerar mot är att hon lägger ut det på bloggen så att andra personer, som t.ex. Lennox´ kompisars föräldrar kan läsa det. Små grytor har också öron! Nu säger ju Lotta att hon har förklarat för Lennox. Nu lägger ned diskussionen. Jisses vilket rabalder!

   I alla fall, Cath – du har en poäng där – Lotta fick precis det hon ville – en diskussion på bloggen.

   • Cath 30 maj, 2016 on 21:55 Svara

    Då ser jag framemot att läsa din kommentar på Thrests FB Siv.

    • Siv 30 maj, 2016 on 22:06 Svara

     Jag har inget som helst intresse att gå in på fb och läsa hans inlägg.

     • Kråkan 31 maj, 2016 on 22:00

      Jag blir så rörd, omtänksamma Siv, av dina omsorger om Lennox! Det känns som att du och Marianne, en annan OERHÖRT inkännande och empatisk person som ofta kommenterar här, skulle starta en familjerådgivning ihop. Ni skulle bli ett perfekt team – kanske ihop med tiptip!

 12. Marie 30 maj, 2016 on 18:18 Svara

  Ja, moralpredikningarna kom trots allt.

  Själv är jag född och uppvuxen på 70-talet. Under en period då det röktes inomhus och jag såg mina föräldrar ha fest med sina vänner, dansa och tjoa. Jag och min syster åkte utan säkerhetsbälte i bilen och låg på hatthyllan när man var liten nog att få plats där. Om jag legat på en terapisoffa för att älta min uppväxt? Nej och kommer aldrig att behöva göra det heller. Har lika goa och kärleksfulla föräldrar idag som då och jag är en lika god och kärleksfull förälder till min dotter som jag varit de senaste 17 åren. Om hon kommer att behöva ligga på en terapisoffa i framtiden..nej, inte det heller.

  Lotta skriver och utelämnar ingenting. Något jag tycker är tufft och som visar vilken öppen och ärlig människa hon är. Trist är bara att se de människor som uppenbarligen inte har ett liv och som därför ständigt måste trycka ner en annan person. Som så många andra redan frågat, varför läser ni om allt ni läser gör er bestörta? Varför inte lägga er på terapisoffan och prata ut istället?

  You go Lotta <3 Kramar om!

 13. Catarina 30 maj, 2016 on 18:37 Svara

  De barn jag böter inom socialtjänsten har inte sällan föräldrar som dricker för mycket. De dricker så att det påverkar ekonomi, hälsa, barnen, hygienen, arbetet, relationer- ja allt egentligen.

  De barnen har ofta behov av vuxenstöd, som inte deras föräldrar kan ge, och även ibland ”terapisoffan”.

  Dessa barn skulle nog skratta åt att det vore ”farligt” att skriva om en utekväll med mycket alkohol (som inträffar nån gång i halvåret).

  Gör inte saker och ting större än vad det är. Lennox kommer att överleva.

 14. Emma 30 maj, 2016 on 21:58 Svara

  Lotta. Jag tycker det är SÅ befriande att läsa ett ärligt inlägg precis som livet är. Även om man (jag med) är mamma så är jag också kvinna, människa, vän etc. Och tycker det är roligt att gå ut ibland. Vad fan gör det att man är bakis en gång. Inte för att det är roligt, men det är livet. Tack för att du delar med dig och jag är säker på att många känner igen sig.
  Fortsätt skriv. Du ger mig energi!
  Kram. Emma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *