VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ATT DÖ-NÄR MAN GER LIV

IMG_7678

Panzisjukhuset i mars. En ny liten människa föds. Förlossningsavdelning är stor. Varm. Trasiga sängar, fula landstingsfiltar som det står Örebro på. Jag får en klump i magen när jag ser dem. Tänker att de nu omfamnar dem som inget har, som gått långa vägar för att  föda i säkerhet, gratis i skydd av utbildad personal och ömma händer.

Kvinnorna härinne är lyckligt lottade. De sitter rakryggade i sängarna i den stora lokalen. På BB Stockholm har man eget rum med vägghängd platt-TV och helkaklat badrum. Här på Panzi delar man. Inte bara utrymmet utan även erfarenheter och glädje. Man vaktar varandras barn, ligger nära, pratar och umgås. Jag lånar lite barn, bär omkring dem i salen. Gråten sitter i halsen. Inte för det är fattigt och ingen TV är inom synfält. Utan för jag gläds över att de här barnen får leva, får vaccin och en bra start.

På söndag är det Mors Dag. Via Läkarmissionen kan du ge bort den mest fantastiska present jag vet. Att för 150 kronor låta en medsyster få föda säkert här på Panzisjukhuset i Kongo eller i Tanzania. Blir det så mycket mer solidariskt än så? För det hade väl du velat? Inte  föda hemma på köksgolvet utan en chans till eftervård för bebis eller dig själv om något händer. Hundratusentals kvinnor dör när de ger liv. Du kan stoppa det.

Pengarna kommer fram.

Jag vet.

För jag var där.

Smsa:a  Morsdag 150 till 729 72 eller gå in här.

Titta gärna på filmen som vi spelade in i mars.


Kommentarer


 1. Mia 24 maj, 2016 on 20:20 Svara

  Ypperlig mors dags-present!

 2. Ulla 24 maj, 2016 on 22:51 Svara

  Bästa Mors-dags presenten!

 3. Cath 24 maj, 2016 on 23:33 Svara

  Har dragit mitt strå till stacken! <3

 4. Gerd 25 maj, 2016 on 08:26 Svara

  Bästa presenten, hoppas fler gör detta!!

 5. Marianne 25 maj, 2016 on 11:36 Svara

  Glöm inte. Preventivmedelsupplysning är också jätteviktigt för de här kvinnorna! Mycket bättre för familjerna att inte få fler barn än vad man klarar av att sköta och försörja och ge utbildning.

 6. Kristin 25 maj, 2016 on 14:05 Svara

  Fixat denna fina Mors-dagpresent till min mor :-)

 7. Mia 26 maj, 2016 on 21:36 Svara

  Hej! Jag var och hörde dig på Läkarmissionen-frukosten i tisdags och blev verkligen imponerad och berörd. Vilket bra jobb du gör som ambassadör! Mvh Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *