VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FOCUS ON ME

image2

Foto Christopher Hunt

Veckan börjar lida mot sitt slut. Ja jag har ju varit hemma en vecka. Men bilderna kommer släpandes en vecka efter. Dessa  fantastiska bilder måste ut.

Veckan i Tanzania ger alltid mersmak. Sätter fart på tänket i huvud. Ifrågasätter mitt liv, mina val, mina drivkrafter. Kontrasterna är jobbiga. Det liv vi lever här är så diametralt väsenskilt från det liv jag möter på mina resor.

På måndag väntar Kongo. En helt annat typ av resa. Krig. Världens fattigaste land på FN:s lista. Vi ska bila  i sex timmar genom ett vacker Rwanda in i Kongo.  Färdas på vägar som vi tror är lugnare. Hålla low key. Inte vara utomhus ensamma.

Vi har haft 45 minuters säkerhetsgenomgång.  Och det kan vara så att det inte finns någon uppkoppling alls på hotellet. Då blir det tyst här på bloggen. Det visar sig. Livet bör levas och kan man, ska man ta med sig det hem till andra.


Kommentarer


  1. Hope 10 mars, 2016 on 22:04 Svara

    Det är så intressant och lärorikt att följa dig Lotta. Min äldsta bror bodde i Kongo under ett år, han sa alltid att det var den bästa tiden i hans liv. Han planerade att åka tillbaks men tyvärr så ville livet någonting annat.

    • Hope 10 mars, 2016 on 22:08 Svara

      Ödet heter det väl…

  2. alltvitt 10 mars, 2016 on 23:49 Svara

    Bästa Lotta, Vad vill du uppnå?

    Du gråter floder över att ditt vita hem inte finns längre och att din son delas.

    Just nu verkar du heeelt galen. Varför ta den risk du gör? Du är ju i grunden en glassare , är det för publiciteten eller? Fattar ingenting! Absolut INGENTING! Stackar L.

    http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Kinshasa/Reseinformation/Reseinformation-DR-Kongo/

    • Siv 11 mars, 2016 on 11:12 Svara

      Lotta! Jag tycker du ska läsa länken ovan. Förstår faktiskt inte varför du ska vara med överallt. Det finns många andra människor med starkt engagemang och som kanske har andra seriösa kontakter. Jo, du kommer ju i fokus, för att anknyta till din rubrik. Jag tycker du ska tänka på L i detta fall. Ingen är odödlig…

      Jag förringar på inget sätt de insatser som görs, tvärtom, men som sagt, man kan inte vara med överallt.

  3. maria 11 mars, 2016 on 07:57 Svara

    Vad är det som gör dessa bilder så fantastiska????

  4. Anette 11 mars, 2016 on 09:44 Svara

    Dina sista rader säger allt. Livet bör levas. Du är modig som möter andra men antagligen är det dig själv du utmanar mest med dina resor och möten. Det vet du säkert om. Synd att folk inte förstår. Önskar dig all lycka med dina resor både externa och interna kram A

  5. Marianne 11 mars, 2016 on 11:31 Svara

    Det finns enorma lidande även i andra länder du kanske borde besöka? Nordkorea där barnen äter gräs i brist på mat, delar av ryssland, ukraina mm. Inte bara Afrika hela tiden menar jag! Läs om nordkorea.
    Det finns också fattigpensionärer som tar sitt liv av hopplöshet i sverige, inget görs för dem, man tömmer de gamlas hem för att göra om till boende för ensamkommande barn, män i 18årsåldern med mobiler i fickan.

    • ask 12 mars, 2016 on 07:29 Svara

      Den där mobilen du tydligen blir provocerad av är för många den enda möjligheten att kanske ha kontakt med sin familj. Mobilen är idag ingen mätare för ekonomis status.
      Det finns många i vårt samhälle som behöver hjälp oavsett kön, etnicitet och ålder. Ingen av dessa är väl mindre värd än någon annan? Eller?
      Sedan tycker jag att du ska ta dig en funderare på hur lik ditt tankesätt är det som Hitler planterade på 20- och 30-talet….
      ” Det började inte med koncentrationslägren, det började med vi, dom och generaliseringar om folkgrupper”

      • sigrid 13 mars, 2016 on 17:54 Svara

        Väldigt lågt här kommer raddan av påhopp på någon ni absolut inte känner, för att hon tycker synd om fattigpensionärer och blandar ihop detta med hitler..
        ta fram skämskudde nu och hoppas inte det är din morfar som svälter ihjäl

        • M 14 mars, 2016 on 16:34 Svara

          Jo vi är många som vet vem hon är men eftersom jag faktiskt tycker synd om henne så skriver jag inte ut hennes namn. ask kommentar är mitt i prick när det gäller denna tragiska människa!

    • Lisa 12 mars, 2016 on 09:27 Svara

      Vilka länder åker du själv till för att göra en insats?
      Vad gör du själv för att stötta pensionärer i Sverige?

      • Marianne 13 mars, 2016 on 18:25 Svara

        Jag stöttar mig själv med 6.100/mån i min pension….Jag får inte mer eftersom jag pga min sjukdom ej fick ihop pensionspoäng

    • Y 13 mars, 2016 on 07:43 Svara

      Oj vilken tragisk bakgrund har du som inte kommer fram i din kommentar? Jag utgår från att du måste ju vara djupt ärrad om eftersom du inte kan se nyttan i att hjälp ges, oavsett var någonstans i världen eller på vilket sätt. Det är synd om dig och jag hoppas du en dag söker den hjälp du behöver för att komma över dina problem. Men klanka inte ner på
      den här fantastiska kvinnan som faktisk bidrar. Det ska hon ha en eloge för. Tvivlar starkt på att du själv stått en minut någonstans i Nordkorea, eller ens bidragit en sekund här hemma i Sverige för att hjälpa våra äldre. Att rösta i Melodifestivalen räknas inte. Låt folk som gör skillnad få ta plats. Du kan ställa dig längst bak och vara tyst.

      • sigrid 13 mars, 2016 on 17:55 Svara

        vilken låg kommis! Vad har mellofstivalen med detta att göra??

  6. tiptip 11 mars, 2016 on 16:50 Svara

    Kongo verkar lite farligt men jag antar att ni har bra säkerhet. Och lycka till med resan och med det du ska göra. Det är väl bra att en vanlig människa ger sin bild på eländiga länder. Jag vill inte läsa tillrättalagda rapporter som exempelvis korrupta SIDA producerar en masse. För att inte tala om FN. Jisses. SIDA ger mest hjälp åt skit som demokratiprojekt som aldrig har funkat någonstans. Det folk behöver är hjälp med glasögon, vatten, jordbruk, mediciner, hands-on-hälsovård inte någon mumbojumbo som bara ger pengar till SIDA-parasiter och ännu mer till de som skor sig på bistånd.

  7. mia 11 mars, 2016 on 18:55 Svara

    Vet inte vad jag ska säga – svårt att kommentera inläggen ovan utan att sjunka till samma låga nivå…Konstaterar bara att det tydligen är väldigt provocerande att du visar oss små nedslag i en annan verklighet och att du försöker göra skillnad i världen. Kanske rubbar det vissas cirklar lite väl mycket? Fortsätt skriva om det viktiga snälla Lotta!

  8. Yvonne 11 mars, 2016 on 22:30 Svara

    Fantastiska Lotta, det du gör för andra just nu är mer än de allra flesta gör under ett helt liv. Jag tror starkt på att det finns en mening att du fått och tagit denna möjlighet dvs ge tillbaka av livet. Du kämpade och vann över cancern, det gav dig kraft att ge till människor i nöd. Du borde hyllas för ditt engagemang och inte låta dig nedslås av personer som med största sannolikhet aldrig varit i närheten av motsvarande hjälpinsatser som du bidrar till. Tappa aldrig ditt tro och hopp och framförallt engagemang ! Du gör skillnad. Kram

  9. Amaltea 12 mars, 2016 on 05:48 Svara

    Fina Lotta!
    Tack för att du delat med dig av din/er resa och tack för ditt engagemang!
    Beträffande alla negativa, dömande och avundsjuka inlägg, så citerar jag Ingemar Stenmark:””Hä löns int ́ förklar ́ för den som int ́ begrip”
    Du är klok och du gör skillnad.
    Keep up the good work!
    Allt gott till Dig.

  10. Karin Svensson 13 mars, 2016 on 10:43 Svara

    Jag är inte förvånad att ”focus on me” missförstås.
    Folk kan idag inte läsa mellan raderna eller tänka ett steg längre.
    Oftast brukar det vara yngre människor som missförstår, de som
    sitter vid datorn, surfplattan eller mobilen hela dagen. De osociala,
    de som inte har några intressen förutom det som händer på nätet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *