VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DE TVÅ YTTERLIGHETERNA

Fokus 9Foto Tidningen Fokus

Jag är ju en av de där som älskar vardagslivet. Det är klart att jag hellre vill leva det på ett varmt ställe. Skriva texter med utsikt över ett blått hav och vita stränder, glida ner jeansshorts barfota och äta middag på en enkel restaurang med dem jag älskar. Men Sverige är bra på många sätt förutom den förbannade kylan.

Vi har alla många önskningar men den sjuka bara en. Att bli frisk. Och det där är sant. Jag älskar vardagen. Rutinerna. Och när Herr cancer parkerade sig i soffan och vägrade gå ut var det en sådan seger, att inte låta honom kunna ta mitt vardagsliv.

Nu ser det ju helt annorlunda ut.  Ena veckan är det rutiner. Laga middag. Läsa läxor. Vara mamma. Skjutsa till innebandyn. Andra veckan finns det inga lagar alls. Jag äter och sover knappt alls. Jobbar som ett svin för att kunna gå 16: 00 den andra veckan. Tycker det är svårt med de två olika Lottorna. Jättesvårt. Kanske blir jag EN person men just nu försöker jag hitta en balans mellan de här två olika liven.

Don´t like at all.


Kommentarer


  1. Marianne 21 januari, 2016 on 17:56 Svara

    inga konstigheter, så är de allra flesta. Men du borde tänka på att inte binda lennox för hårt vid dig, snart ska han bli tonåring och då måste han frigöra sig och det är den naturliga utvecklingen. De vill inte vara alltför nära, men det är en förutsättning för att de sedan som vuxna kommer tillbaka i en ny samhörighet.

  2. Kia,ängeln Simons mamma 21 januari, 2016 on 19:02 Svara

    Lotta,nu ska jag låta som en förmanande morsa.Äta o sova är extra viktigt för dej nu efter din tjocktarmscancer.Tarmen är kortare o behöver få jobba ”snällt” med födan
    Att hoppa mat o grönsaker o ev ersätta den med snabba kolhydrater o kalorier är förkastligt.Undvik godis….när du är ensam den veckan.Ha mys med Lennox.Han behöver ju också ha riktig mat.Vi är många som blir lite oroliga.Du måste ta hand om dej
    Lennox behöver en mamma som är frisk o äter ordentligt.Ha det gott,kramar Kia

    • Åsa 23 januari, 2016 on 14:34 Svara

      Håller med, kroppen o knoppen mår bäst av att ha regelbundna mat-och sovtider 365 dagar om året. Frisk luft och motion är inte så dumt det heller.

  3. Sara 21 januari, 2016 on 21:40 Svara

    Tror heller inte på att det skulle vara bra för din kropp att inte äta eller sova. Till slut kommer du att klappa ihop, inte alls otroligt nu när du ska landa i ditt nya liv.
    Tror inte heller Lennox vill ha en mamma som inte lever som hon borde. Han märker hur du mår, jag lovar ! Går inte att lura så pass stora barn.
    Lycka till med ditt nya liv

  4. Eva 22 januari, 2016 on 01:05 Svara

    Jaa Lotta, om inte du och din kropp tar stryk, av dina brister på mat och sömn, jaa du då är jag Kalle Ankas moster.

    Sätt ner foten, och tala om för skvaller-blaskan där du jobbar – att ”detta är inga konstigheter” men NU ska Lotta hem och äta och sova…

    Ingen tackar dej för att ”just du” missköter din kropp…

    Sen måste jag berömma dej för ditt underbara sätt att förmedla dina tankar, känslor och upplevelser.Känns som att jag som läser, kryper innanför ditt skinn, när du berättar. Det känns som man delar dina känslor. Och att man delar glädje och sorg med dej.

    Och sist men INTE minst, vackra spetsklänningar, du klädde i dom, som handen i handsken… ALLT KLÄR EN SKÖNHET.

  5. tiptip 22 januari, 2016 on 09:59 Svara

    Du får bättre balans snart. men fattar känslan. och ja skärp dig med käket ensamveckorna lite iaf.
    Du är snart enda roliga bloggaren efter att fröken präkt i norrland gått in i en jag gör reklam för allt fas sedan något år. shit boring

  6. Kerstin 23 januari, 2016 on 16:38 Svara

    Hej.
    Jag förstår precis hur svårt det är med ”två” liv, jag lever mitt i det. Det är enkelt för alla runt omkring att man inte ska jobba så mycket när man inte har barnen. Men det dom inte förstår är att det dåliga samvetet knackar på när man går tidigare dom veckorna man har barnen, det knackar mindre om man jobbat in tid. Kan ärligt säga att jag inte orkar alla gånger gå hem till den tysta lägenheten och då är det bättre att jobba och jag orkar inte laga mat till mej själv. Att stå utanför och titta in och tycka och tänka är enkelt men att leva mitt i det är en helt annan sak! Jag gör saker som jag aldrig jag trodde jag skulle göra, jag har tänkt tankar jag aldrig trodde jag skulle göra. När mattan rycks undan är det inte som man kanske inte trodde att det skulle vara. Jag hamnade långt långt ner i gropen. Som tur är jag på väg tillbaka men livet kommer aldrig bli som vanligt igen. Men det blir bra.

  7. Jungfrumamma 23 januari, 2016 on 19:21 Svara

    Kämpe som tar dig igenom allt!

  8. Cath 23 januari, 2016 on 19:43 Svara

    Åh jag hade det så bra under varannanveckan-livet. Fick rå mig själv och sen ägna all tid och ork åt mina barn. Så länge barnen har det bra hos den andre föräldern så är det bara att slappna av och leva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *