VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

ÅRETS BÄSTA JULKLAPP-CHECK

 

IMG_9896

Jag blev ombedd av Läkarmissionen och berätta lite om Aktion julklappen för några bloggare som brinner extra mycket för just LM. Aktion Julklappen är ju ett projekt där svenska  folket, skolor, företag och du och jag slår in ett paket och skickar med Läkarmissionen till Östeuropa. Där delas det ut till barnhem och skolor men även till vissa utsatta familjer.

IMG_9902[1]

Eva berättar lite om deras kalender, hon och jag har ju varit i Burundi och Rwanda tillsammans. Och jag berättade när jag och Lennox, tillsammans med hans klasskompis Penny och mamma Lina var i Lviv i Ukraina för ett år sedan.  Där besökte vi CCC, ett barncenter för att dela ut de klappar klassen slagit in.

FullSizeRenderDet spelades ju även in en film under tiden vi var där. Snart är det dags igen för årets Aktion julklapp. Jag kommer att hålla er informerade när det drar igång. Men glöm inte att prata med era barn om vikten av att dela med sig året om. Den kanske finaste egenskap man kan ha.

Här kan ni läsa mer om förra årets resa. 


Annons

Kommentarer


 1. Marianne 2 november, 2015 on 17:37 Svara

  Snäll a, tänk även på fattiga svenska barn och svenska ensamstående mammor, samt fattiga pensionärer. De har det heller sannerligen inte lätt i samhället nu. Vi ska tönka på alla, men glöm inte barnfattigdomen i sverige.

  • Siv 2 november, 2015 on 19:12 Svara

   Snälla Marianne! Inte nu igen….!
   Visst finns det många i vårt samhälle som inte har det så bra men det är ju inte jämförbart!

 2. Kjersti 3 november, 2015 on 14:24 Svara

  Haha, kunde du inte ha förvarnat innan du la fingret på avtryckaren?! I övrigt håller jag helt med. Att ge en gåva till LM är en fantastisk julklapp som gör skillnad, och att från början lära sina barn (och barnbarn) empati och generositet är avgörande för att vi ska få en bättre värld. Och till dig Marianne, det ena utesluter ju inte det andra. De allra flesta av oss i Sverige har råd att dela med oss, både till utsatta människor långt borta och till behövande i vår närhet. Lycka till Lotta, både med ditt fortsatta ”missionerande” för LM och med ditt nya liv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *