VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

DAGENS RUS

 

Känner mig helt halv. Motsättningsord men det är det närmaste jag kommer. Två fantastiska besked inom några dagar. Jag har fått lånelöfte. Och jag är frisk. Men det har varit krig i mitt huvud de senaste veckorna. Det har kokat därinne. Jag gjorde  röntgen för två veckor sedan. Och sedan kom samtalet från min husläkare på vårdcentalen:

 

Jag satt och skrev en artikel på jobbet och fick kasta mig in i en tomt rum. ”Man kan se något i din lever, något lyser upp. Man vet inte var det är och det står i pappren här att ingen misstänkt recediv (återfall).

”Men vad är det då som syns om de skriver så?”

Det är det som nu måste undersökas noga, vad det kan vara. Antingen får du en kallelse från Bengan på Huddinge, eller så hör jag av mig”

Ridå.

Sen dog jag. Och dog lite mer fast jag var vaken och gjorde saker:  Jobbade, var på vimmel, Hängde med Jonathan och Lennart, var hos Fylking, käkade middag med Pia, duschade, åt, skrattade, shoppade, bloggade och var som en robot. För så är det.

Om en före detta  cancerpatient får ett besked att ”man ser något i levern” så är det redan klart. Det är ett återfall. Så det var det jag försökte hantera. På mitt vanliga sämsta sätt. Att klara mig själv.

Och när Threst ringde efter två veckor för att vi skulle få ett svar (jag orkade inte få veta, visste redan) undrade husläkaren varför ingen hört av sig från Huddinge. Hon ringde upp Bengan och han lät meddela att de haft en leverkonferens om mitt fall. Tittar noga, jämför, granskat och kommit fram till att det inte är metasatser. Förmodar att det var ofarliga kranskärl.

Just nu vill jag bara vila. Och googla på Hemnet. Den här 2,5 rummaren ska jag titta på, på söndag. Vad tycker ni?


Annons

Kommentarer


 1. Carina 7 oktober, 2015 on 00:50 Svara

  Så glad för din skull, mitt i allt elände ❤
  Lägenheten ser kanonfin ut, där skulle du och L få det bäst! Kram och glöm inte bort dig själv i allt!

 2. biggan 7 oktober, 2015 on 00:57 Svara

  Jättefräsch och fin lägenhet, ser det ut som! Men fundera över hur trafikstört det blir när den ligger precis vid N-vägen. Om alla fönster vetter ut mot den vägen kan det bli väldigt bullrigt på sommaren när man vill ha öppna fönster i sommarvärmen. (Skriver detta av egen erfarenhet från annan genomfartsled.)

 3. Per 7 oktober, 2015 on 01:15 Svara

  Vansinnigt dyrt. Har du inte huset att betala på också?
  http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/svart-gardera-sig-mot-bristande-bubbla

  – Viktigast är att förstå att en fastighetskrasch inte berör alla. Ska du inte köpa eller sälja en bostad så händer det egentligen ingenting.

  – Bankerna inte kan ändra lånevillkoren bara för att bostaden blir mindre värd och dina inkomster sjunker. Så länge du sköter dig får banken inte säga upp lånet och du kan bo kvar, säger hon.

  – Köp inte för dyrt Lita inte på mäklarnas kalkyler utan räkna själv.

  – Ta höjd för högre räntor.

  – Sälj nu och ta hem vinsten! Men det bygger på att du inte behöver köpa nytt boende.

  Grattis till din hälsa, du är frisk, fri och levnadsglad. Under andra omständigheter skulle jag falla på knä och fria.

  • Siv 7 oktober, 2015 on 09:03 Svara

   Per: Som jag har förstått det, köper Threst ut Lotta, så hon lär inte ha något hus att betala av på. Pengarna bör väl räcka till att betala kontantinsatsen, som bankerna nu kräver. Sedan är det ju så, Lotta att de flesta (alla tror jag) banker numera kräver att man amorterar av på lånet, även om det ännu inte har fattas beslut om det. Jätteroligt om det går i lås, men tänk efter noga före, då kostnaderna kan skjuta i höjden rejält.
   Lycka till! Lägenheten ser jättefin ut!

 4. Sarah 7 oktober, 2015 on 07:12 Svara

  En underbar lägenhet och lagom avstånd för L att gå.
  Men den kommer nog gå upp minst 500.000 kr till. Mäklarna i Söderort skriver gärna ut lockpriser.
  Men håller tummarna att du får den!!
  <3

 5. Sarah 7 oktober, 2015 on 07:14 Svara

  De här lägenheterna är jättetrevliga och området är riktigt bra http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-1rum-skarpnack-stockholms-kommun-horisontvagen-18a-bv-8172355

 6. Lars N 7 oktober, 2015 on 07:19 Svara

  Vit
  Alltid bra med vitt. Bara att flytta in och sätta komplement.
  Break a legg…

 7. Pilla 7 oktober, 2015 on 09:01 Svara

  Jag vill inte oroa dig Lotta men jag hoppas att dom kollar upp snabbt var det är för något i din lever.
  Min älskade moster hade KLL (kronisk lymfatisk leukemi) vilket bl.a gjorde så att hon fick vätska i lungorna och behövde tömmas.

  Sista gången gjordes en röntgen och dom hittade en knöl. Läkaren kallade till stormöte.. Ett akut möte där hon och familjen fick höra att det var cancer och att hon skulle dö.
  En vecka senare ringer läkaren upp och meddelar att han har pratat med andra läkare och även de har granskat allt och säger att knölen är inte cancer utan ett ärr från en gammal lunginflammation.

  Min moster läggs in på sjukhus. Hennes KLL gör att hon imellanåt är i dåligt skick och behöver cellgifter och få alla värden till en okej nivå.

  Efter ytterligare 2 dagar kommer domen. Det är cancer i lungan och hon har inte lång tid kvar och efter 1 vecka så somnar hon in..

  Hemskt att först få en dödsdom och sedan bli friskförklarad för att några dagar senare få dödsdomen igen.

  Lotta. Jag håller båda mina tummar hårt för dig! Du har haft så mycket hemskt i ditt liv så det räcker nu! ❤️
  #fuckcancer!

  • Anita L 7 oktober, 2015 on 11:19 Svara

   ”Vill inte oroa dig” sa du och berättade en riktigt onormal skräckhistoria… Med sådana vänner behöver man inga ovänner!

   • Pilla 7 oktober, 2015 on 12:42 Svara

    Var det mig du syftade på?
    Onormal skräckhistoria? Det är ingen historia utan drabbade våran familj i slutet av januari.
    Självklart gläds jag med Lotta. Ingen ska behöva drabbas av cancerskiten. Ändå har jag svårt att lita på sjukvården, fast Lotta har haft samma läkare under hela tiden och han verkar superbra!

    Vadå med såna vänner? Så du menade att jag skrev det för att vara otrevlig? Nädu, glöm det. Jag har aldrig skrivit en elak eller nedsättande kommentar i den här bloggen.

  • åsa 7 oktober, 2015 on 13:22 Svara

   Så onödigt….tror Lotta är fullt medveten om ”alla” hemskheter med denna lömska sjukdom. Varför skapa rädsla i detta läge? Hon har fått ett positivt besked och det måste man givetvis tro på. Annars kan man inte leva….

   Gläds med dej Lotta! Allt kommer bli bra!! Kram<3

  • Ärligt 8 oktober, 2015 on 18:52 Svara

   Alltså helt ärligt, vad ska Lotta med denna historien?! Sluta med alla cancerhistorier som slutar illa! Tror du inte att man VET att det kan gå åt h-vete? Man behöver inte höra sånt här när ångesten redan finns i varenda jävla cell i kroppen! Denna historien har inget att göra med Lotta! Inget. Hennes läkare håller nog koll på henne.

 8. Lotta 7 oktober, 2015 on 09:21 Svara

  Känslan är den bästa när man kan ”andas” ut , eller andas och kan låta livet vara vilsamt att leva . Önskar så för dig att du har en famn att få vara i när stormen river och drar i dig , du är väl inte ensam ? Mannen som är far till sonen (ni har ju delat många svåra stunder och även många av de bästa i era liv ) , mamma eller någon annan som du har förtroende för . Då och då behöver vi alla någon som blåser lite luft när vingarna inte orkar lyfta riktigt , någon som hjälper till så att vi lättare kan resa oss när vi fallit eller all den där ”honungen” som faktiskt är kärlek som ger näring när hjärtat blivit sargat .
  Var rädd om dig , lev varsamt och väl !

 9. Cath 7 oktober, 2015 on 11:08 Svara

  Måste ju våga för att vinna! Sitta och oroa sig för räntorna, då får man ju aldrig något boende i Sthlm. Att köpa är bättre än att stoppa pengarna i halsen på någon svartmäklare.
  Jag har ägt ett hus och 3 bostadsrätter har aldrig varit något problem. Det löser sig!
  Jättefin lägenhet och lagom stor! Håller tummarna.

 10. D Diana 7 oktober, 2015 on 11:09 Svara

  Men shit vad hemskt det måste ha vart, otroligt svårt att handskas med såna besked som är halvdanna. Men vad skönt att det gått bra. Du är en kämpe Lotta, även om det inte känns så ibland, även om du ibland inte vill vara det eller orkar vara det. Men du är det innerst inne, du är en lejoninna. 😉

  Hoppas bostaden blir din om du vill ha den, lycka till med sökandet, skönt att du fått lånelöfte!!

 11. Suzie 7 oktober, 2015 on 11:42 Svara

  Vilken fantastiskt fin lägenhet! Den är som gjord för er två. Hoppas bara att föreningen godkänner dig.
  Ha en fortsatt fin vecka <3

 12. Eva 7 oktober, 2015 on 12:29 Svara

  Toppen fin lägenhet, håller tummarna för att den blir din. Det bästa av allt är ändå att du är frisk!!

 13. Monika 7 oktober, 2015 on 13:21 Svara

  Lägenheten ser jättefin ut – och ljus!

  En sak jag tänkte på var Lennox ev. sovutrymme. Det verkar vara helt öppet till ”sovrums-avdelningen”, till ”ditt” sovrum och hans. Skulle han få plats och trivas i ett så litet utrymme? När han tar hem kompisar, får de plats i hans ”rum”? Vill han ha öppet mellan sitt utrymme och ditt sovrum? Han är ju stor nu.

  Hoppas att det går bra på visningen, och att du får det du vill!

  • Flipp 7 oktober, 2015 on 13:56 Svara

   Lennox kan ju få det innersta rummet och så kanske man kan sätta ett tillfällig skjutdörr som inte påverkar planlösningen permanent?

 14. Linda 7 oktober, 2015 on 14:11 Svara

  Åh vad skönt att höra! Två goda nyheter!
  Lägenheten ser jättefin ut. Om behov uppstår kan man sätta upp en dörr till Lennox rum.

 15. Helen 7 oktober, 2015 on 14:16 Svara

  Glad för din skull, följer dig och ditt liv varje dag! Man måste våga lita på sjukvården, du har ju en bra läkare Lotta! Superfin lägenhet! Lycka till!!

 16. emma 7 oktober, 2015 on 15:07 Svara

  Hej! Hur många gånger har man rökt och sedan varit orolig för att sitt barn ska andas in röken? Nu är det slut med! Jag slutade röka tack vare ecigg. Behöver inte längre oroa mig över att mina barn ska andas in det. Både min hy och mina tänder är mycket fräschare. Jag köpte mitt kit på http://www.electrocigarette.se , testa denna gången bara, jag lovar ni lär inte ångra er ! Kram

 17. Siv 7 oktober, 2015 on 17:13 Svara

  Oj, Lotta! Som jag skrev tidigare är det en fin lägenhet, men har du varit inne och tittat på lånevillkoren hos de olika bankerna? Först o främst 20% kontantinsats (som bankerna numera kräver) , beräknat på försäljningspriset, sedan räntor, amortering + månadsavgiften = 9000 – 10.000 DRYGT per månad. Även med ränteavdrag, blir det en bra bit över 8.000 per månad. Detta under förutsättning ATT UTGÅNGSPRISET = FÖRSÄLJNINGSPRISET, annars blir det ännu dyrare! Har ju ingen aning om din privatekonomi, men ville bara göra dig uppmärksam.
  Hoppas i alla fall att din bostadsfråga löser sig snabbt.

  • Isa 7 oktober, 2015 on 20:19 Svara

   8000 kr /mån för en så fin 2,5: i den storleken är inget överpris i Stockholm. Lotta vet säkert vad hon gör och vi har som sagt ingen aning om hennes privatekonomi. Håller tummarna för att allt går i lås och den blir din Lotta!

 18. tiptip 8 oktober, 2015 on 11:26 Svara

  lägenheter ser fint ut. som du liksom men se upp med trafikstörning om det är på nivån man kan inte öppna fönstret.
  och du har ju ju fast jobb och kan extraknäcka så pengarna funkar säkert. du köper ju inte ett slott. om det inte funkar ekonomiskt får du väl sälja och tänka om.
  och big grattis till bra besked om levern och jag fattar inte att du kan se ut som en nyponros jämt.

 19. Mia 8 oktober, 2015 on 13:59 Svara

  Jättefin lägenhet med härligt ljus, verkar vara fina omgivningar.
  Så skönt med positiva besked om levern.

 20. Mia 9 oktober, 2015 on 13:33 Svara

  Vilken superfin och fräsch lägenhet! Men ingen balkong, skulle du inte sakna det tror du? Och så fint med ljusinsläppen i väggarna mellan rummen. Go girl!

 21. Ann-Kristin 9 oktober, 2015 on 15:51 Svara

  Instämmer med Isa (7 oktober). Kör på Lotta om det är detta du vill!

 22. Sofia 11 oktober, 2015 on 05:28 Svara

  Vi bodde där förut! Superfina lägenheter längs Nynäsvägen, bra område att bo i med närhet till bageriet, affären, gym, apotek etc. MEN vi tyckte det blev himla segt i längden med ljuden men ffa alla avgaser från Nynäsvägen. Kändes inte hälsosamt. Kolla på andra sidan, dalen har ff ganska bra priser. Då kommer man undan lite från vägen. Lite tristare lägenheter dock… Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *