VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TILL DET JAG KAN

IMG_8536.JPG

Jag är hemma till det jag kan. Det trygga, invanda. Frukten är slut. Sängen ska bäddas med nya lakan. Threst har slängt in de gamla i tvätten. Det här bytet.  Vi fredagsmyser på chipsen från förrförra veckan. Det känns som en evighet sedan jag var här och ändå som om jag aldrig varit borta.

 Vi gör ingenting i helgen. Ingenting. Jag behöver det. Att bara få vila. Och Lennox vill inte fara omkring. Så vi sover länge. Inga förväntningar på något. Ligger i soffan. Gör läxan. Tjafsar lite. Testar lite. Finns det gamla kvar? Väggar. Rutiner. Tydlighet. Gränser. De är så läskigt olika de här veckorna. Två vitt skilda liv på alla sätt och vis.

 

Jag badar. Lägger ansiktsmask. Skrubbar mig ren med borsten från BEA. Skrubbar bort all oro och längtan efter en bostad, bort all smuts från veckans svettiga lakan, tomma kylskåp och sena nätter. Håret lämnar små rännilar av ljusbrunt vatten i badkaret. Jag hämtar plommon hos Quarles. Same procedure as last year. Tryggt och invant. Är det golfträning i morgon efter skolan? Hur var det nu?

 
Kläderna ligger kvar i resväskan. Orkar inte. Jag  tar upp de använda och tvättar. De rena får ligga kvar. Försvinner igen på fredag.  Jag var väldigt rädd för att bli ensam, mina ensamma veckor. Sitta i en lägenhet och tomglo i väggen. Sova bort hela helgerna och jobba som en idiot hela veckan. Men jag behöver inte oroa mig över det. Man hör av sig. Det fattas inte saker att göra. Tvärtom får jag tacka nej. Och jag är så tacksam över det. Och jag vet att det här bara är en period. Tills jag landar. Detta hysteriska socialiserande.

När jag får ett boende. Åhhhh. Tända ljus. Krypa upp i soffan. Bjuda hem vänner på middag. Bygga egna, nya rutiner.

                                                                                                       Tills dess. Överlev.

image-3

 


Kommentarer


  1. Susanne 21 september, 2015 on 08:44 Svara

    fixakontraktet.se
    Du vet säkert redan att den finns men bara ett litet tips.
    Stor kram

  2. aa 21 september, 2015 on 20:45 Svara

    Jag har gjort min egen ”resa” genom en skilsmässa och känner så väl igen dina tankegångar. Så befriande att läsa när någon vågar visa sina svagare sidor. En sorg måste man gå igenom på sitt eget vis, det går inte att ”rycka upp sig” och det får ta den tid det tar. Man har såklart bättre och sämre dagar. Jag tror absolut det hjälper att prata eller skriva om det och din balansgång mellan att beskriva och samtidigt inte utelämna för mycket tycker jag är sund. Ditt inlägg Vakentid fyra timmar, träffade mig rakt i hjärtat. Styrkekramar till dig.

  3. Lars N 22 september, 2015 on 19:14 Svara

    Bra! Vardag – lungt, tryggt ger goda vibrationer för bägge. Bättre än upplevelseförälder för ofta.
    Smart kvinna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *