VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SYSTERSKAPET

 

Natashja,  Stina och Anna

Middag hemma hos Anna Davidsson, aka Apan satt i granen. Hennes blogg heter så och hon tyckte jag behövde lite systerlig boost och bjöd.  Vi umgås inte. Har setts vid 2-3 tillfällen men hon sträcker ut en hand i min röra av ensamma veckor, ouppackade resväskor och häng i stans barer. ”Kom”, säger hon.” Vi vill krama dig”.

IMG_8519.JPG

Natashja är där alias Lady Dahmer och så Stina Wollter som har det mest fantastiska instagramkonto jag någonsin sett. Speciellt taggen allafårvarabeyoncé. Vi hamnar i ett slags omedelbart svammel i hallen, Stina och jag fast vi aldrig träffats. Maten kallnar, Katerina Janouch anländer senare.

Tre av oss är singlar. Två lever i relationer. Och vi pratar en massa. Om livet, om kärlek, om kravlös sex, om åldersfixering, om vad som gör en genuint glad och att man ska akta sig för män som inte visar respekt vare sig i eller utanför sängen och om att livet är för kort för att morra runt och leva i vanföreställningar och normfixering.

 

Utsikten över Rågsved är slående. Rosévinet kallt. Berättelserna tystnar aldrig. Det finns något väldigt kraftfullt och vackert över kvinnor, helt fria från, eller åtminstone medvetna om det tillrättalagda som ofta plågar många av oss. Inget är fel, allt är tillåtet. Inga pekinnar eller förfasande, ooooande eller nääääande. Bara öron som vill väl och vill lyssna.


Kommentarer


 1. Nina 19 september, 2015 on 17:16 Svara

  Underbara kvinnor!! Älskar Stinas instagram! : )

 2. benita 19 september, 2015 on 18:55 Svara

  Vulgära :O

  • Lady Dahmer 19 september, 2015 on 19:10 Svara

   På vilket sätt är vi vulgära? Något unket att kräkas ur sig kvinnohat under ett sådant varmt och systerligt inlägg.

  • Zoe 19 september, 2015 on 20:59 Svara

   Haha snacka om att så jävla tydligt visa att du är helt och hållet tvärtemot allt det där fina som blogginlägget precis beskrev. Så jävla idiotiskt att sitta och kalla andra tjejer vulgära.

 3. Ika 19 september, 2015 on 19:05 Svara

  Oj, vad har hänt, detta var inte likt dina partyn precis…….

 4. Linda 19 september, 2015 on 20:19 Svara

  på vilket sätt är ni vulgära? Det första man ser är jätte bröst som nästan inte täcks av någogonting alls det första man ser när man kommer in på bloggen. Sedan sitter någon och slickar sig i armhålan…. möjligt vis kan det vare det som Benita menar med vulgärt!
  Känns lite olikt Lottas umgänge men det kanske är nya Lotta?

  • Lady Dahmer 19 september, 2015 on 20:38 Svara

   Så kvinnor med jättebröst är vulgära? Mina bröst täcks ungefär lika mkt som kvinnor med mindre bröst i urringning. Det du ser är 1/3 av brösten. Ungefär som en vanlig urringning. Har aldrig varit med om att man kallar kvinnor med små bröst för vulgära. Det gör man nämligen inte. Men som jag sa, unket med kvinnohat under ett sånt här inlägg. Fruktansvärt unket o sorgligt. Snacka om att inte förstå eller kunna ta till sig det fantastiskt fina som Lotta skriver om här o annars. ”Olik hennes umgänge”? Låter både fördomsfullt o dömande. Som om vårt umgänge är sämre, inte lika fint. Trots Lottas kärleksfulla text.

   • Tove H 20 september, 2015 on 12:37 Svara

    Lady Dahmer, där sa du något som fick mig att växa lite till. Alltså. Jag har lite svårt för sådana urringningar. Det ska jag inte ljuga om, men jag håller det för mig själv. MEN nu lärde du mig något; det är inte mer urringning än vad jag med små bröst har. Det är klart att ni med stora ska få ha det också. Trött på allt hat bland kommentarerna här. Hur som, tack för att du öppnade mina ögon en mm till :)

 5. Linda 19 september, 2015 on 21:20 Svara

  Det är väl ingen som sagt att något är finare, bättre eller sämre än något annat. Säger bara att det märks att förändringens vindar blåser. Men kvinnohat? vad har det ens med saken att göra?

  • Lady Dahmer 19 september, 2015 on 22:28 Svara

   Att kalla lättklädda kvinnor eller kvinnor överhuvudtaget för vulgära är kvinnohat.

 6. Lotta vimmelmamman 19 september, 2015 on 21:44 Svara

  Men herregud. Hur orkar man. Vadå mitt vanliga umgänge. Vad fan betyder det egentligen och insunierar? Det finns ingen ny eller gammal Lotta. Det finns en komplex människa som alltid kunnat umgås med alla. Vad menar ni?

  • Ika 20 september, 2015 on 17:46 Svara

   Lotta, du beh väl inte ‘ta i’ bara för att några av oss reagerade.
   Jag tyckte bilden var osympatisk, med allt vad det innebär.
   Så nu har du fått veta vad JAG menade!!!!

  • annika 20 september, 2015 on 23:25 Svara

   Den här spridda skuren kommentarer är faktiskt väldigt intressant men de har förmodligen väldigt lite (eller inget alls) med dig att göra Lotta.

   Om jag får våga mig på en gissning, så tror jag att kommentarerna säger mer om respektive läsares egen ryggsäck och verklighet. Vi söker oss gärna till safe-zoner vi kan sätta in oss själva i, kanske plussar vi på med lite extra glans för att förgylla vår egen vardag men de här kraftfulla kvinno”porträtten” (om jag får kalla dagens bilder för det), det kan nog kännas lite utmanande för många… vilket är intressant.
   Kvinnlig urkraft är något oerhört stort och fint, det är inget vi ska behöva skämmas över och de som tar till de största orden i den här dagens bloggsvar kanske borde fundera lite över vad det är som är så stötande och varför? jag vill mena att det för var och en av er kommer att ta era liv en bit framåt… en liten skärva självutveckling är aldrig fel.
   Det var någon som pratade om kvinnohat och att några av dina bloggläsare visade kvinnohat… jag tror inte att det handlar om hat utan om helt vanlig rädsla. Det är lätt att ta till fel ord, kanske elaka ord när vi på olika sätt hamnar utanför våra safe-zoner, jag tror detta Lotta-inlägget hamnade utanför den vanliga Lotta-safe-zonen, varken mer eller mindre.
   Lotta – så fint att de här härliga kvinnohänderna sträcktes ut till dig nu, när du behöver hoppa in i en annan del av dig. Fantastiskt. Vi är ju så komplexa vi människor och beroende var i livet vi befinner oss får vi chans – eller tvingas vi – plocka fram och använda, en ny del ur vårt inre. I din text idag Lotta, där du berättar om din härliga träff och era samtal, blev detta så oerhört tydligt.
   Jag hade också velat vara med i era härliga samtal. Kvinnlig urkraft, det är kraft – på riktigt.
   Kram på er / Annika

   • Malin 22 september, 2015 on 08:14 Svara

    Jag tycker också det är intressant att se hur arga alla blir på varandra omedelbart. Någon gillar inte bilderna, uttrycker sig med nedlåtande ord. Någon känner sig kritiserad av det, reaktionerna blir hånfulla. Var tog den sansade dialogen vägen?

  • Caseybus 23 april, 2017 on 12:41 Svara

   wh0cd49395 viagra for sale

 7. Frida 19 september, 2015 on 22:34 Svara

  Usch och fy fan för några av kommentarerna till inlägget! Ser rött av ilska mot det hat kvinnor spyr ur sig mot varandra. Vi borde peppa, ge komplimanger och stötta varandra istället. Några har stora bröst andra små-so fucking what!?! Ni är alla vackra och jag önskar att jag fick vara med den kvällen. GIRLPOWER-BOOM!
  OCH håller man inte med eller misstycker kan man inte bara scrolla vidare och hålla käft istället? Fy vad jag är upprörd nu…

 8. Erika 19 september, 2015 on 22:36 Svara

  Jag vill inte insinuera något, undrar bara var dina ”vanliga” väninnor finns? Du har inte nämnt någon av dem sedan du bröt upp.

 9. Asta 19 september, 2015 on 22:56 Svara

  Jag har läst både LD och Apans blogg under många år och din Lotta något kortare.
  Jag tycker mkt om Stina Wolters röst i radion.
  Jag kan känna avundsjuka… ingen sån där ful sort för jag unnar dej verkligen den här kvällen… mer att jag gärna skulle hängt där med er. Så mkt samlad klokhet och kvinnokraft i den gruppen.
  Kram Asta

 10. Sofia 20 september, 2015 on 00:07 Svara

  Åh vad jag blir glad för din/er skull över dessa bilder, även lite avundsjuka smyger sig in då jag önskar att jag hade ett liknande omhändertagande i samband med min skilsmässa. Tänk om någon skulle räcka ut handen så som Anna gjorde till dig Lotta. Men det känns som om när man är den som väljer att lämna så ska man vara stark och ingen förstår att det faktiskt ändå är en sorg. Systerskap när det är som bäst betyder detta inlägg för mig, ni som inte fattar, ni kan bara vara tysta.
  All kärlek till er // Sofia

 11. benita 20 september, 2015 on 08:38 Svara

  Har inte med stora bröst osv att göra, utan hur bilden är upplagd. Jag tror jag måste sluta läsa bloggen nu. Lotta är inte mera Lotta. Bloggen ger mej inte något mera. Synd, för det har varit bloggen jag läst längst.

  • Malin 20 september, 2015 on 08:49 Svara

   Jag är inte heller så intresserad av att se bilder på lättklädda vänner, hade varit samma om det var lättklädda män med nakna bringor som slickade sig i armhålorna, så det är inte riktat mot kvinnor specifikt, men jag fortsätter läsa Lottas blogg ändå för det här är EN del av hennes liv men det finns så mycket mer.

  • Emmet 20 september, 2015 on 11:40 Svara

   hahaha, hur kan man vara så skitnödig? Jag dör!

 12. […] Lottas inlägg så frodas tyvärr kvinnohatet. Nån skriver chockat att vi är vulgära och jag frågar […]

 13. Malin 20 september, 2015 on 10:36 Svara

  Förstår inte heller varför man måste visa brösten o slicka sig i armhålorna o se allmänt sjaskiga ut för att visa kvinnlig styrka o uthållighet? Varför? Det är inte att visa kvinnohat bara för att man ifrågasätter det. Varför är min fråga?

  • Lady Dahmer 20 september, 2015 on 10:52 Svara

   På vilket sätt ser vi ”allmänt sjaskiga ut”? Vi det ut då här. Ingen av oss visar brösten. Vi har inte mindre kläder på oss än vad du o dina vänner har på sommarn.

 14. Christine 20 september, 2015 on 10:43 Svara

  Men herregud vad trött jag blir på denna häxjakt på att hitta kvinnors sk. ”Fel”. De enda som är vulgärt här är ni som hatar på ett fantastiskt fint inlägg.

 15. Lotta 20 september, 2015 on 10:52 Svara

  Men alltså, ”se allmänt sjaskiga ut”!!??!! Den är alltså mindre värd som inte når upp till din måttstock?? Människohat i så fall, dessutom, även om det naturligtvis är fråga om kvinnohat som du inte ens är medveten om själv. Så sorgligt att dessutom försöka försvara det, i stället för att tänka till ett extra varv.

  Lottas inlägg var en fantastisk tribute till livet som det verkligen är värt att levas – i frihet!!

  • Lady Dahmer 20 september, 2015 on 11:29 Svara

   ”Det finns något väldigt kraftfullt och vackert över kvinnor, helt fria från, eller åtminstone medvetna om det tillrättalagda som ofta plågar många av oss”, skriver Lotta. Så tydligt och kortfattat men on point. ”Vulgärt och sjaskigt!”, blir reaktionen. Helt makalöst!

   • Emma 20 september, 2015 on 16:02 Svara

    Ett bra inlägg av Lotta tycker jag, och härligt med extra stöttning från nya vänner, oavsett om det är män eller kvinnor.

    Det andra här skrivit om Lottas vänner sedan tidigare, beror nog på att flertalet tidigare vänskapsbilder visar bilder från svindyra middagar på findukade bord med finaste råvarorna som beskrivs i detalj, inredningsbilder från lyxiga villor med perfekt inredning, enbart parmiddagar där alla är uppklädda till tänderna osv osv. Det har känts som att fokus varit på att visa upp lyx. Aldrig en bild där man träffas hemma och snackar i typ mjukisbyxor.

 16. Hope 20 september, 2015 on 11:08 Svara

  Så fint inlägg men obehagliga kommentarer, mår illa!

 17. Överlevnadsguiden 20 september, 2015 on 11:17 Svara

  Det här värmer mitt humanistiska hjärta oerhört. Trots allt hemskt som händer i världen så tror jag att det samtidigt existerar en massa positiva krafter som lockar oss i en helt annan riktning, en riktning som leder mot humanism, omhändertagande, kärlek och förståelse. Att sträcka ut en hand av välvilja mot någon som man egentligen inte känner bara för att den personen behöver det tycker jag är bland det finaste man kan göra, och att våga göra det utan att fundera på vad andra ska tycka och tänka, och att vara rädd för att bli avvisad är modigt och starkt. Det är precis så här vi människor ska vara mot varandra, omtänksamma och icke-dömande. Den ”avundsjuka” man kan känna för att man själv också vill vara med är en bra morot till att själv ta liknande initiativ och få det att hända i ens eget liv. Om ingen bjuder in dig så har du alltid själv möjligheten att vara den som bjuder in.
  Charlotta

 18. Linn 20 september, 2015 on 15:13 Svara

  Så härligt inlägg och så synd på kommentarerna

 19. titti jahn 20 september, 2015 on 18:15 Svara

  Alla dessa tatueringar -tänk vad de har kostat- och hur många lidande barn, som skulle ha kunnat få hjälp för dessa pengar!

  • Lady Dahmer 20 september, 2015 on 21:45 Svara

   Men herregud nu skojar du väl ändå? HAHAHAHAHA

  • Mamma 20 september, 2015 on 22:12 Svara

   Oj. Hoppas du är ironisk för det blir oerhört jobbigt om alla smycken, alla kläder, allt smink,all inredning, alla restaurangbesök, alla maträtter, alla avgifter för fritidsintressen mm ska utmynna i en ångestprocess hurvida de pengarna kunnat gynna lidande barn. Det ena utesluter inte det andra…

  • Catarina 21 september, 2015 on 19:05 Svara

   Den dator du skriver från har kostat pengar. Tänk så många barn osv….

 20. Lisa 20 september, 2015 on 20:08 Svara

  Jag har inte läst din blogg särskilt länge. Faktiskt bara några veckor så jag ”känner” kanske inte dig Lotta så väl som några utav de läsare som kommenterat här innan verkar göra… Jag måste bara säga att jag uppskattar din blogg och ditt öppna och ärliga sätt att skriva, det går rakt in i hjärtat. Så även det här inlägget. Fullt av kärlek och styrka och systerskap. Hur någon i sitt sinnes fulla kan ta illa upp av detta inlägg, oavsett hur dina vänner ser ut, är för mig helt oförståeligt. Om det varit en urringad märkesklänning och en diskret ”fin” tatuering och en ”tokig” min, hade det varit samma tjafs då?

 21. André 20 september, 2015 on 21:25 Svara

  Jag är glad att jag är kille!.. då slipper man bråka om sådana här småsaker :)

  • Sussi 21 september, 2015 on 02:00 Svara

   Håll käft karljävel

   • Julia 21 september, 2015 on 07:39 Svara

    Hahahahaha!

 22. Lars N 20 september, 2015 on 22:07 Svara

  Men snälla! Bara för att det är på nätet kan man inte hoppa på andra och bete sig hur som helst. Nättroll. Skäms.

 23. Malin 20 september, 2015 on 22:09 Svara

  Jag tycker det ser ut som om ni haft en underbar kväll. Hade också velat dricka kallt rosevin med er och pratat om livet. Och så undrar man vad det är för stolpskott som kommenterar här? Har man inget positivt att säga så kan man lika gärna vara tyst.

 24. Hockeysmurf - Ja, det ÄR jag! 21 september, 2015 on 10:40 Svara

  Jag tittar in här väldigt sporadiskt men just idag var det pga ett inlägg i Lady Dahmers blogg och jag måste säga att det var väldigt vackert skrivet!
  Hoppas du har en underbar dag!

 25. eva 21 september, 2015 on 13:24 Svara

  Slicka sej armhålan!!!??? Örk. Fattar inte…….

 26. Cath 21 september, 2015 on 14:04 Svara

  Gör ett tredje försök till att kommentera detta, fungerade tydligen inte via mobilen.

  Jag älskar Stina, en ny erfarenhet för mig men är helt såld på hennes Insta. De andra känner jag inte till.
  Avskyr att alla kommer dragande med ”hat” i alla såna här sammanhang, så fort det är en avvikande åsikt.
  Tycker om bilderna, skulle gladeligen ha pimplat rosé i Rågsved och nej inte samma bild som Lotta har visat av sig tidigare, men bara kul att se en annan sida.
  Sen är jag lite konfunderad av klädkoden :), svart underklänning eller? Kanske funkar och ett koncept som är värt att prova? Har tyvärr inte lika mycket att stoppa i urringningen men det får man väl inte säga.. Skönt gäng verkar det ha varit iaf.

  • Malin 22 september, 2015 on 08:23 Svara

   Jag förstår inte heller varför det måste kallas hat när någon inte tycker om vad andra gör. Samtidigt kan man uttrycka sig utan att kalla andra sjaskiga och vulgära.
   Klädkoden verkar ju ha varit lite speciell absolut, men att kalla någon vulgär tycker jag är så onödigt, de känner sig fina, låt det vara så.

 27. Nina 22 september, 2015 on 12:11 Svara

  Ni som skriver nedvärderande kommentarer och elaka inlägg. Lägg istället energin på att sprida kärlek och positiva budskap som dessa kvinnor gör. Fan så mycket skönare det hade varit på jorden om fler var som dem !

 28. Terese G 3 november, 2015 on 14:16 Svara

  Det där med systrar som sträcker ut en hand mitt i ens vimmel är så jävla fint. Att få prata fritt i ett säkert rum med andra kvinnor är så fantastiskt och det som gjort att jag överlevt. Fan vad gött ni måste haft det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *