VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

READING

Jag träffar Regina Lund på Reginas Place.  En intervju och klockan är 10. Och så ska hon göra en reading, alltså lägga kort och se vad de har att säga.
Ni som läser mig vet att jag är väldigt kognitiv, alltså inte så vilje eller känslostyrd. Så jag var lätt skeptisk när jag dammade in 7 minuter sen med latten i handen och Snoop Dog i hörlurarna.

Regina såg min farmor. En smal kvinna med skarp näsa. Farmor visade ett knotigt, höjt finger, arg för att jag inte gör det jag är ämnad för, att jag kan bättre.

Att hon drar mig i örat ibland, bannar mig. ”Din Farmor pratade om ett barn, ”bror”, hon säger ”bror” hela tiden, sa Regina.

Och så måttar hon med handen vid brösthöjd.

” Har du en bror?”

”Jo men han är vuxen”

”Har du ett barn? En son, det måste vara honom hon menar. Hon säger att han är din soulmate, din läromästare i livet, att han är mycket klok. Att du ska lyssna på honom. Din Farmor är din skyddsängel men hon är lite arg på dig.

”Jag ser ett rent hjärta, du är öppen, har ett rent och ljust sinne, mycket glädje bor i dig och du är stark, väldigt stark. Allt det där kommer från din pappas sida, jag ser inget sådant på din mammas sida. Det finns starka kvinnor i din pappas släkt.

”Men jag ser mycket avund runt dig som du inte ser själv, missunsamhet, och du behöver skala bort saker som du inte behöver, låta allt vara enklare för dig för du rör dig i kretsar där du egentligen inte hör hemma riktigt och som tar fokus från dig”.

Du är ung, uppfattas som ung åtminstone och jag ser en mörk, smal man runt dig. Och du bör kolla ditt huvud, du dricker för lite, bara göra en check hos doktorn”

Så säger hon och jag bryter ihop och börjar storgråta med snordropp och hulkningar. Det var inte det med Farmor eller starka kvinnor. Det var berättelsen om min Lennox. Min lilla vägledare i livet.


Kommentarer


 1. Saria 19 augusti, 2015 on 02:14 Svara

  Skärp till dig Lotta! Detta var inte OK. Varför ska ditt barn behöva veta att du är psykiskt instabil? Sök hjälp på riktigt. Att lipa över vad Regina L säger är som att känna tillit när Löfven kungör sin nya budget.

  Tramshealingen i ditt förra inlägg – ju du…där har många galna tanter passerat. Ingen av dom har mig veterligen blivit något som helst bättre utan bara hamnat på soffan efteråt.

  Regina må vara driftig och pengakåt men absolut inget mer.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/alexschulman/article20214971.ab

 2. Ann 19 augusti, 2015 on 07:08 Svara

  Hej!
  Så fint sagt.
  Men läskigt med att du bör kolla huvudet hos doktorn.
  Ha en fin dag!

 3. Stina 19 augusti, 2015 on 10:07 Svara

  Men Lotta, så klart hon läst på allt hon kan om dig. Du är ju en känd s.k B-kändis som man kan få fram det mesta om vi din blogg bl.a. Inte tror du väl på allvar att hon kan veta allt annars.

  • Suzie 19 augusti, 2015 on 11:22 Svara

   Benägen att hålla med faktiskt.

  • Lovisa 19 augusti, 2015 on 16:39 Svara

   Håller med…………….

 4. Nina 19 augusti, 2015 on 11:37 Svara

  Fint sagt! Blev tårögd… Jag tror på sånt – gillar regina- fantastiskt stark kvinna. Såg din son vid Rålis igår, så lik dig : )

 5. Siv 19 augusti, 2015 on 11:44 Svara

  Allvarligt talat Lotta… tror du verkligen på det där? Det är väl hur lätt som helst att gå in och läsa din blogg (bl.a.) Lättköpta poänger!
  Nej gör något vettigare!

 6. Erika 19 augusti, 2015 on 13:45 Svara

  Tyvärr – jag håller med de kritiska kommentarerna.
  Regina är ju en mycket taktisk kvinna, såklart är hon påläst, men också känslig för stämningar, och du är nog väldigt ”lättläst” just nu.

 7. eva 19 augusti, 2015 on 17:39 Svara

  Ammen , herregud ”bryter ihop”???????

 8. majken 19 augusti, 2015 on 17:45 Svara

  Hej Lotta. Tror inte att det är klokt att blanda in massa övernaturliga teorier även om man just i Reginas fall kan förstå att hon har dem. Placebo är alltid viktigt men man ska alltid veta varför det är viktigt. Träffade för övrigt dina urmysiga föräldrar för tre år sedan. Gick fram och sa : Ni måste vara vimmelmammans föräldrar. Blev så väl bemött. Bodde sedan med din syster några månader. Lill- systeryster; lika snygg som du. Hoppas att allt är bra med er alla.

 9. Laila Falk 19 augusti, 2015 on 18:20 Svara

  Du är ju en klok kvinna och så låter du dig manipuleras av henne. Inläggen som har gjorts med anledning av ditt besök är nästan med några få undantag ett bevis på att det hela är enbart löjligt.

 10. Yvonne 19 augusti, 2015 on 20:55 Svara

  Jag tänkte faktiskt inte kommentera om jag tror på denna vägledning eller inte…men jag drar en smula på munnen när jag läser de andras surmulna kommentarer och sen läser Reginas : ”Men jag ser mycket avund runt dig som du inte ser själv, missunnsamhet, och du behöver skala bort saker som du inte behöver….”. I DET fallet så håller jag helt med Regina! :) Ha det Lotta! <3

 11. Cath 20 augusti, 2015 on 10:09 Svara

  Ja men Lotta du är ju som en öppen bok!! Ni jobbar ju till och med för samma tidning?

 12. Anna 20 augusti, 2015 on 21:04 Svara

  Lotta, jag hoppas att du inte tar åt dig av inskränkta och trångsynta kommentarer.

  Jag har själv varit med om något liknande, inte en ”reading” utan vid ett samtalsterapi tillfälle. Och jag reagerade på samma sätt, började gråta ohejdat och kunde inte sluta.

  Det jag har sagt till mig själv, nu med facit i handen, var att jag borde ha lyssnat till mitt inre. Både vid den tiden och framåt. Jag gjorde inte det, och det ångrar jag nu.

  Tack för din blogg, och för allt du delar med dig!

  • Siv 20 augusti, 2015 on 22:21 Svara

   Men snälla Anna… ”lyssna till ditt inre” … en standardfras i alla möjliga sammanhang… har nästan blivit ett mantra för alla sorts rörelser. Lättsålt!!!

   • Maggan 21 augusti, 2015 on 11:05 Svara

    Synd om dig Siv…som inte är öppen för det outforskade. Hur vet du och varför dömer du….ingen vet och det är en härlig känsla….låt var och en få ha sin tro och sina livserfarenheter utan att DÖMA. Visst finns det humbug men det också oerhört många seriösa människor, jag vet, jag har blivit hjälpt.

    • Anna 23 augusti, 2015 on 20:11 Svara

     Tack Maggan för din kommentar till Siv.
     Jag håller med dig – synd om sådana människor…

     Kram Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *