VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

24 TIMMAR RÖDLÖGA

IMG_5253

Fredag eftermiddag. Jag packar in mig i bilen och kör till Furusund för att hälsa på min fotograf Micael och hans fru Angelica. De bor helt galet magisk längt ut i  i havsbandet, i Rödlöga Skärgård. Det var över 10 år sedan jag var här senast så det var verkligen på tiden.

IMG_5336-1

Sören är kapten och ägare av M/S Mentor

Micael och jag har ju jobbat de senaste 14 åren med varandra flera gånger i veckan så vi känner varandra väldigt bra. Kul att ses utanför jobbets ramar också.

IMG_5317.JPG

Blir upplockad av båten M/S Mentor som precis  startat sin verksamhet att kunna erbjuda kunder en annorlunda upplevelse genom specialbokade turer på sällskap om 12 personer, rom/whiskeyprovning tex eller ett konferensgäng som vill göra någon unikt. Kan även bokas för taxifärd.
Färden till Rödlöga var guppig och väl framme tog Micke och Angelica emot på bryggan. Vädret kunde inte vara bättre förstås och vi grillade vildsvin och vi drack lite vin medan vi satt ute i sommarkvällen.

M/S Mentor var superfin inne och färden tog cirka 40 minuter. Fick lite roliga anekdoter berättade för mig under färden och vi passerade blan annat ön där Saltkråkan spelades in.

Sedan tog vi lillbåten över till grannön, hittade en solvarm klippa och tog kaffe och bulle medan solen sjönk ner i havet.

Senare på kvällen badade vi i varm badtunna fram till småtimmarna då jag kröp ner i renbäddade lakan i den lilla stugan till höger. Så väldigt mysiga 24 timmar innan Micael och Angelica skjutsade tillbaka oss till fastlandet och min nya lilla bil på parkeringen. Threst var kvar hemma. Han har ju sin bror här.

Måndag. Sista jobbveckan. Sedan ledig i hela fyra långa veckor.

IMG_5256

 

IMG_5236

 Jonathan dokumenterar i sista stund


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *