VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SANNA-MINA ORD

 

Det finns en väldigt massa bra saker med att dra på sig erfarenhet. Ålderdom. Tid.  För mig handlar det om fördomar och trångsynthet. Sanna Bråding var en person jag hade fördomar om. Jag fick för mig att hon var yvig och gapig. Mindes henne från mindre bra sammanhang tror jag även om jag faktiskt på rak arm inte kommer ihåg just i vilka sammanhang förstås.

Men så hörde jag henne intervjuas på scenen  vid årets mamagala. Hon blev årets provokatör om jag minns rätt. Och jag blev helt knockad av hennes klokskap.  Så jag ville intervjua henne till mina Lotta möter i tidningen. Och jag älskar att jag måste omvärdera hela min bild. Sällan har jag träffat någon så driven och smart och framför allt. Universell på något vis. Inte fast i spår och roller. Öppen, lite  för flummig för mig som är själva konkretiseringen personifierad men väldigt klok på alla sätt och vis.

Varje gång  det händer att jag tvingas inse att jag är full av skit och fördomar så det är befriande på något vis förstås. Som att knacka ner murar med silversked.

 


Kommentarer


 1. Överlevnadsguiden 1 juli, 2015 on 09:05 Svara

  Jag måste erkänna att jag har haft ungefär samma bild, men även jag har på senare tid börjat omvärdera den. I motsats till alla gånger jag tvingas inse att en del människor inte är fullt så trevliga som jag utgått från så är det väldigt uppfriskande att då och då få uppleva motsatsen.
  Charlotta

 2. Torsten 1 juli, 2015 on 10:48 Svara

  En människa består av flera olika sidor. När vi skaffar oss en bild av en person så skapar vi den oftast av någonting vi lagt störst märke till. Något vi själva tycker bra eller illa om. Då blir just den bilden vår åsikt om personen.

  En klassiker är väl när t.ex en kriminell man åker dit för ett brott och som alla tycker är hemskt och förkastligt och vill att han döms hårt så står frugan/flickvännen och säger att : Han är världens snällaste.

  Vi är roliga vi människor.

 3. maria 1 juli, 2015 on 16:12 Svara

  det är väl självklart att människor växer och mognar. Hon har väl också tagit emot hjälp för sina problem. Men det hon gjort är naturligtvis förkastligt men alla har rätt till en andra chans

  • Christel 1 juli, 2015 on 19:26 Svara

   Alla ??

 4. Siv 1 juli, 2015 on 20:59 Svara

  Måste säga att jag aldrig hade hört tala om henne. Vartvungen att gå in och googla…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *