VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

ONT-I-MAGEN-BRÅK

Foto: Malin Bondeson

 

Vill börja med att tacka för all nätkärlek.  För den finns det mest av. Det lärde jag mig när jag var sjuk. Så mycket kärlek jag fick, inte klokt egentligen. Och jag vill verkligen poängtera att jag gillar när det gillas olika. Var inte rädda för det. Jag kommer inte anmäla er. Men de här kommentarerna faller utanför ramen för vad som faktiskt är hyfs och vett. Ok?

 

Det har varit vimmelevent på Lexington. Jag är väldigt förtjust i deras inredning. Det här marina med råspont, rep, vitt, bomullsmaterial, blå, svala toner och känslan av amerikansk östkust, (fast de är svenska). Det är kanske inte världens mest trendiga stil men klassisk och jag tröttnar aldrig. Där är Thest och jag väldigt lika. Tjafsar sällan om inredning.

 

Micael Bindefeld, yo man.

När jag kom hem var det ont i magen bråk. Ni vet, bråk som är svåra att lösa. En incident mellan Lennox och Threst. Jag tänker inte gå in detaljer av respekt för dem förstås men det löste sig till slut men var väldigt jobbigt. Bråk och konflikter hör till, jag fattar det. Man måste lära barnen att bråk inte är farligt eller att vissa känslor inte får visas, bara glädje. Fel.

Alla yttryck är lika mycket värda. Men att vara arg, sur, ledsen är är ofta inte lika högt värderade som glädje och skratt. Då lär man sig bara att stänga av och blir en sådan där tillrättalagd vuxen som gråter i kudden.

Om vi bygger starka barn behöver vi inte laga så många trasiga vuxna.

Therese på Bindefeld. Vi hamnar alltid i sköna samtal. Ofta om barn.

 


Annons

Kommentarer


 1. Asta 25 juni, 2015 on 11:10 Svara

  Ja självklart är det skillnad på att tycka olika, argumentera för sin sak och på att vara uppenbart elak bara för att…
  Bra att du satte ner foten.
  Å jag håller med dej om bråk. Helt naturligt i en familj där man lever tätt på varandra men ibland så jäkla jobbigt. Kram

 2. Babsan 25 juni, 2015 on 16:32 Svara

  Bråk i familjen hör nog till speciellt under tonårstiden men det lättar och kan rensa luften.
  Bra att du tog till orda vad det gäller näthat, känns som vissa tycker det är skoj att trycka ner andra. Olika åsikter är ju en helt annan sak. Det har vi och ska ha. Allt här i livet är inte bara gull-gull.

 3. Carina 25 juni, 2015 on 18:08 Svara

  Tuffa, snygga kläder. Ja, tyvärr hör bråk till vardagen och livet, men jag hatar det.
  Får kanonångest när folk jag gillar inte är sams, ibland kan jag inte ens se debatter på
  tv utan att få ångest. Inte klokt egentligen…
  Carina

 4. Anette 26 juni, 2015 on 08:07 Svara

  Å så fint sagt, om vi bygger starka barn behöver vi inte laga så många trasiga barn. Jättefint. Det ska jag bära med mig.
  Kram från Anette i Örebro

 5. Elisabet 26 juni, 2015 on 10:52 Svara

  Bästaste Lotta! Läser din blogg/följer din Instagram med stor glädje och behållning. Med en underbar mix av flärd, allvar, existentiella funderingar. Brukar själv vara ganska hårdkokt men dina otroligt välskrivna reportage om ditt arbete med utsatta barn slår mig i solar plexus varje gång. TACK för att du delar med dig och utmärkt att du anmäler tokiga påhopp. Skickar all min kärlek och respekt till dig!

 6. Helena 26 juni, 2015 on 21:20 Svara

  Hej, har följt din blogg många år, du är så bra. Bor i Finland. fattar inte varför många stör sig så på dig, jag läser många kändisbloggar och du är ju verkligen den med störst hjärta. Mina favoriter är du, Asta och Niinis. Blir inte klok på hur folk kan racka ner så på dig, du gör ju verkligen skillnad, om man jämför med andra kändisbloggare. Fortsätt blogga och bry dig inte om alla sura kommentarer. Du är bäst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *