VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SMÄRTAN? JO TACK

 

Jag stövlade iväg för att tatuera mig igår. Har länge velat ha en fågel jag sett. Och återkommit till den flera gånger. Jag har ju flera små gaddningar men ville ha en stor, maffig. Som ett smycke.

Och det tog lite tid. Närmare bestämt cirka 1, 5 kanske. Erik försökte hitta originalförlagan till min bild och så pratade vi färg. Jag ville att det fortfarande skulle vara en gråsvart tatuering med inslag av färg. Istället för en färgtatuering med inslag av gråsvart om ni hänger med?

 

 

Och jag ville ha de klassiska tatueringsfärgerna. Rött, grönt. Och så satte han igång efter att vi först lagt ett papper med bilden på, på armen för exakt rätt placering och storlek. Och det gjorde så förbannat ont den här gången. Inte alls som de andra gångerna. Nu är det ju en väldigt stor yta som ska tatueras så jag antar att det var därför. Men bita ihop är ju mitt förnamn, på gott och ont så det var bara att göra just det.

 

 

Här ser ni min bild på den talgoxe jag ville ha. Och så hittade Erik exakt den fast på riktigt, en levande fågel istället för en tecknad. Och det är tydligen det bästa som förlaga.

 

 

 

Men jag är nöjd. Armen är svullen och ömmar förstås och nu kan jag inte sola och bada på tre veckor till den är läkt. Threst tycker det är fruktansvärt fult med tatueringar. Men jag är min egen person och kan inte låta bli att göra den för att någon annan inte vill. Och Annika Ljungberg berättade för mig förra veckan vad talgoxen står för:

 

Känn tillit. Det du gör är fullkomligt rätt.
Din gåva är att ha förtroende för dig själv och det du gör.
Med andra ord – du kan slappna av. Du är på helt rätt spår.


Kommentarer


 1. Diana D (La Madre) 12 juni, 2015 on 09:06 Svara

  Vad himla fint, en fin mening bakom talgoxen också. Synd att mannen tycker att det är FRUKTANSVÄRT fult, för man vill ju inte vara fruktansvärt ful för sin man direkt, men det är som du säger och man gör ju det man själv vill, typ. :) Men vad tyckte han då, inte ens lite att den var fin eller?

  ha en fin dag.
  Ps. är också sugen på en stor maffig. Har bara mindre överallt.

 2. Siv 12 juni, 2015 on 10:35 Svara

  Jag håller med Threst – tatueringar är fruktansvärt fult i mitt tycke. Förstår inte att man vill göra sig ful för den man håller av. Det låter mer som en trotsig femåring – jag gör vad jag vill. Konstig färg på talgoxe förresten. Av bilden att döma ser det ut som om den håller på att välta bakåt, men det kanske är kameravinkeln. Hoppas du kommer att trivas med den i alla fall.

  • Lotta 12 juni, 2015 on 11:20 Svara

   Hej Siv. Jag kommer älska den!

   • Mamma 12 juni, 2015 on 13:37 Svara

    Jag tycker den var jättefin! Jag personligen skulle inte tatuera mig men min man gör nya titt som tätt och jag tycker att det är fint på honom eftersom att jag älskar honom. Och om någon uttrycker det som att du skulle göra dig mindre attraktiv för din man så lever dem i en mycket konstig värld för så vitt jag vet så brukar de flesta tända på sin partner år ut å år in trots alla förändringar kroppen går igenom just för att man älskar människan <3

   • cinam 15 juni, 2015 on 14:11 Svara

    Ledsen, den var frultansvärt ful, skulle passat bättre på en sunkig mc kille

    • cinam 15 juni, 2015 on 14:12 Svara

     Menar förstås fruktansvärt .

  • Malin 12 juni, 2015 on 16:37 Svara

   Kan inte du, Siv, bara sluta kommentera här? Jag är sååå evinnerligt trött på dina negativa, tråkiga o totalt intetsägande kommentarer. Snäll gör oss en tjänst. Sluta läs bloggen, du tycker ju uppenbarligen inte om den!

 3. Torsten 12 juni, 2015 on 11:32 Svara

  Hemskt med tatueringar och framförallt på vackra kvinnor. Fast det viktiga är iofs att du tycker om den. Håller tummarna så talgoxen inte förvandlar sig till en struts med åren.

  • Catarina 12 juni, 2015 on 13:09 Svara

   Varför skulle tatueringar vara värre (värst) på vackra kvinnor?
   Så ”fula” kvinnor kan ha tatueringar? Och män kan ha det, oavsett utseende?
   Skulle vara intressant att höra dig utveckla ditt resonemang.

 4. Hope 12 juni, 2015 on 12:34 Svara

  Jag har själv inga tatueringar men jag gillar det! Min kompis mamna gjorde sin första tatuering när hon fyllde 65 år, hennes man fick en chock :-)

 5. Ann 12 juni, 2015 on 17:06 Svara

  Hej!
  Såå fin tycker jag!

 6. MariaG 12 juni, 2015 on 17:09 Svara

  Jättefin blev den!

 7. Benita 12 juni, 2015 on 18:55 Svara

  Fyy, vad fult och hemskt och smutsigt. Förlåt, skulle inte behöva kommentera då jag inte har något positivt att komma med, men jag förstår inte i mitt liv människor som tycker tatueringar är snyggt.
  Tänk att ha någon fin klänning på sej och vilja vara vacker och sedan en talgoxe på armen (eller vilken tatuering som helst) neej, jag förstår bara inte. Tycker en som tycker tatueringar är en hemsk uppfinning :)

 8. Trulle 12 juni, 2015 on 20:39 Svara

  Ja, vad ska man säga?

  Om Lotta in te ”kan låta bli” så får hon väl göra det . ( Sen kan man väl diskutera om hon gör det för att hon verkligen vill eller har ett tvång att göra det – många drogberoende skyller ju sitt beroende på att de inte kan låötablidrogerna. Tatuering är kanske Lottas drog?)

  Smaken är som baken, själv skulle jag – om jag kunde välja och hade råd- skicka pengar, motsvarande kostnaden, till någon välgörenhet. Oops, det kostade väl inget?

 9. Anette 12 juni, 2015 on 22:18 Svara

  Den är jättefin! Min man gillar inte heller tatueringar, men jag ska skaffa en i alla fall….har ännu inte bara bestämt motiv och placering bara!

 10. Åsa 13 juni, 2015 on 09:55 Svara

  Ja du Lotta nu gäller det att du kommer igång med träningen. Annars lär de där fågelvingarna bli mer än lovligt flärpiga inom en 15-20 år eller så. Bara ett litet pekfinger i all välmening

 11. Anette 13 juni, 2015 on 11:56 Svara

  Jag delar Thrests åsikt…
  Varför sätta klistermärke på en Porche?

  Trots min inställning anser jag din fågel blev helt underbart fin!!
  Lyckat resultat

 12. Maja 13 juni, 2015 on 14:50 Svara

  Alltså man blir ju bedrövad över hur folk kan ha å djävla mycket åsikter hela djävla tiden.
  Tycker ni att tatueringar är fula.. Tyck det då.. Men kräks inte över Lottas.
  Hon är nöjd o glad över sin.

  Att ni bara orkar vara så negativa över ALLT som skrivs här inne.

 13. eva 13 juni, 2015 on 19:06 Svara

  Herre gud vad mkt konstiga kommentatorer det finns här inne :))))
  Hm…måste man verkligen skriva allt man tycker …????

  Kan man inte ha liiiiite hyfs och inte dizza allt man inte gillar. ”Pang på rödbetan” så fort inte nåt faller en i smaken, det är ett dåligt sätt att bli omtyckt på.
  Puss på er ni som missat kursen i vett och etikett :)

 14. Benita 13 juni, 2015 on 19:35 Svara

  Jag tycker det skulle vara tråkigt att läsa kommentarerna om alla alltid skulle hålla med om allt. Klart Lotta gör som hon vill. Tycker hon om tatueringar är det hennes sak Jag retar mej mera på dem som alltid försvarar Lotta i hennes ställe än på kommentarer som inte alltid är av samma åsikt som Lotta.
  Var en av dem som inte gillar tatueringar. Tycker bara det är så djävligt fult och ser smutsigt ut, som någon unge som klottrat ner sej med färgpennor och man genast vill gå och tvätta bort det. :)
  Inte kvinnligt alls. Nåja..det här var då min negativa kommentar…Lotta är annars så fräsch och vacker i övrigt…

 15. Asta 13 juni, 2015 on 21:35 Svara

  Jag gillar tatueringar. Jag tycker att din fågel var fin.
  Hade jag inte tyckt att din tatuering var fin så hade jag låtit bli att skriva något alls.
  Men sån är jag.
  Tycker så vansinnigt synd om många av dina läsare.
  Tänk så mkt bitterhet det finns. Så mycket avundsjuka och småsinthet.
  Vad har dessa stackars kvinnor varit med om… Siv, Benita å gänget… som återkommande läser och ständigt skriver kritiska kommentarer?
  Vad har det blivit av vårt lands psykvård?
  Huva.
  / Asta

  • benita 13 juni, 2015 on 22:57 Svara

   Ingen bitterhet, ingen avundsjuka, varför skulle det måsta vara det för att man gillar olika.Att överhuvudtaget kommentera då är kanske onödigt, men jag tycker det blir mera varierande om folk får säga sina åsikter här. Man läser ju Lottas blogg för att man gillar henne och det hon skriver.Men måste man då gilla allt och aldrig skriva sin egen åsikt ?

   • Siv 14 juni, 2015 on 01:11 Svara

    Glasklart, Benita! Tack!

    • Mamma 14 juni, 2015 on 11:32 Svara

     Är väldigt stor skillnad i att inte hålla med en människa i allt den skriver och på att spy ut elaka kommentarer likt en taskig tonåring…

     • Catarina 14 juni, 2015 on 11:54

      Det är väl bra att vi har olika åsikter och kan och har rätt till att debattera, men HUR saker sägs/skrivs tycker jag man ska tänka över.

      Jag tänker att en del av de kritiska kommentarer som skrivs till Lotta hade nog inte sagts rakt i ansiktet till henne?!

      Ibland upplevs det som ”Mamma” skriver här ovan att det spys ut elaka kommentarer och det känns i magen (dålig känsla) även om kommentarerna inte alls drabbar mig.

      Gränsen är hårfin mellan vad som är konstruktiv kritik och vad som kan liknas vid mobbning och den gränsen tycker jag ofta överskrids i Lottas kommentarsfält.

     • Benita 14 juni, 2015 on 14:41

      Ja, nog finns här en del elaka också, tex Åsas och Annettes kommentarer. Jag skrev nu i alla fall bara min åsikt om tatueringar. Jag tycker Lotta om din klädstil, ditt hem, ditt varma hjärta, men jag förstår inte det där med tatueringar. Det ÄR så fult, så jag undrar varför folk tatuerar sej,
      men allt kan man bara inte förstå här i världen..

    • Marie 21 juni, 2015 on 12:57 Svara

     Det enda som ar glasklart ar att du ar bitter och avudsjuk, Siv. Det handlar sjalvfallet inte om att man maste halla med, det handlar om hur man uttrycker sig da man inte haller med. Har man behov att standigt ga in och kommentera negativt och elakt i en blogg dar man uppenbarligen inte gillar pesonen som skriver, ja da ar man avundsjuk eller en stord person. Tragiskt, Siv. Tragiskt.

   • Marie 21 juni, 2015 on 13:05 Svara

    Det handlar sa klart inte om att man maste halla med, det handlar om hur man uttrycker sig da man inte haller med. Har man behovet som Siv att standigt ga in och kommentera negativt och elakt i en blogg dar man uppenbarligen inte gillar personen som skriver, ja da ar man avundsjuk eller en stord person. Varfor lasa bloggen liksom?
    Jag upprepar: sjalvklart far man skriva om man inte haller med i nagot eller tycker nagot ar fint men formulera sig elakt? Att ens maste fortydliga detta kanns markligt.

 16. Anna 2 september, 2015 on 11:55 Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *