VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN HYLLNING TILL DIG

Fjärilar i magen. Idag är det dags för vår film att släppas. Release and let go…

Och så en dag händer det något. De vi älskar mest försvinner hastigt och vi förbannar oss själva för vi aldrig fångade ögonblicket att berätta.  Min vän Jonathan ville skriva ett sådant brev till sin mamma. Som precis som alla andra mammor försakat mycket. Och lagom till Mors dag gjorde han det. Vi skrev texten. Micael filmade. Den viktigaste personen i våra liv är oftast våra föräldrar och relationen till dem.  Jonathan ville laga, reparera.

Berätta hur viktig hon var i hans liv. Hon som gett honom hans värderingar och sätt att se på livet. Men också förklara att vi oftast gör rätt fast vi inte tror det själva. För det är inte det där bråket i köket en regnig tisdag i november när man är så arg så man håller på att gå sönder, eller det där lite för hårda greppet runt en smal femårs-arm som precis kastat yoghurt på golvet, det är inte de stunderna som definierar oss som mammor. Det är allt det andra varma, fina som gör oss till det.

Den här filmen är sann. Den är stark och ärlig och vi hade bara en chans att göra den rätt. För precis som i det riktiga livet så har vi bara en mamma. Vårda henne väl. Berätta för henne hur viktig hon är och tänk på alla de uppoffringar som ligger bakom ett föräldraskap.  Och just det. Grattis på Mors dag alla mammor. Den 31 maj är er.

Har även skrivit en text på vår sajt Hänt.se här

 

Jonathan Emparan

Micael Engström

Lotta Gray

 

 


Kommentarer


 1. Pilla 27 maj, 2015 on 10:28 Svara

  Inte ett öga torrt! Rakt in i hjärtat.
  Underbart, helt underbart. Tänk att vi som mammor ofta går med dåligt samvete över att det brister, att vi inte hinner med.
  Vi är inte mer än människor <3

 2. BMA 27 maj, 2015 on 12:16 Svara

  Underbart!
  Jag är så glad att jag berättade allt jag ville ha sagt när min mamma fortfarande levde. Jag talade om för henne att hon betydde så mycket för mig och att jag inte kunde ha en bättre mamma. Det kändes bra för henne då och det känns bra för mig idag att det inte finns något osagt när hon inte finns här längre.

 3. Rebecca 27 maj, 2015 on 15:50 Svara

  Fantastiskt

 4. Ma 27 maj, 2015 on 17:39 Svara

  K a n i n t e s l u t a g r å t a
  Att få denna bekännelse av sin son/dotter måste vara värt allt.
  Naket, ärligt och så fantastiskt fint gjort.

 5. Ditte 27 maj, 2015 on 21:00 Svara

  Tack Lotta! Gripande och mycket tänkvärt!

 6. Babsan 28 maj, 2015 on 10:45 Svara

  Underbart av sonen att hylla sin mor. Jag får mycket fina hyllningar året om och ett sms på kvällen där jag läser. Mamma jag älskar dig. Då sover jag gott och svarar alltid med samma ord. Inte ska det vara bara för det ska firas morsdag utan från hjärtat året om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *