VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN FÖRLOSSNING-PÅ MORS DAG

Foto: Micael Engström

När jag förlöstes var allt tryggt. Jag behövde inte vara rädd för att bli våldtagen på vägen till sjukhuset. Jag behövde inte föda i min hydda på golvet. Jag  behövde inte oroa mig för om bebisen skulle fastna eller om rebeller skulle storma mitt hem och hota min familj till livet och spika upp mina barn på väggen (jo det är sant. En sann berättelse) Och jag behövde inte vara rädd att mitt eller min sons liv skulle gå förlorat. Jag åt chips, lyssnade på R&B och och ostmacka efteråt.

 

Förra året såg ni, mina bloggläsare till att 45 kvinnor i Kongo kunde föda barn säkert på sjukhus. Hela 45 förlossningar gav ni bort i den finaste Mors Dagspresent man kan tänka sig.  Att låta ett barn födas säkert. För risken att dö vid förlossning är stor. Hela 99 procent av alla de hundratusentals kvinnor som dör under graviditet och förlossning lever i utvecklingsländer, varav hälften i Afrika.

I Sverige är risken en på 14 100 att dö i samband med graviditet eller förlossning. För en kvinna i Niger är risken att dö en på 23. På Panzisjukhuset i Kongo kan DU betala för en plats via Läkarmissionen. Så att en mamma kan få hjälp och stöd efter sin förlossning. För 150 kronor kan du hjälpa en kvinna i Kongo. För 215, en kvinna på Nikingasjukhuset i Tanzania. Du får ett fint gåvobevis att ge bort i Mors Morsdagspresent.

 

 

Så låt oss slå förra årets rekord. Här kan du handla ditt gåvobevis, skriva ut för att lämna till den som ska firas.

 Kommentarer


  1. Diana D (La Madre) 26 maj, 2015 on 11:55 Svara

    Det skulle vara väldigt intressant att få veta HUR jag hjälper att någon inte blir våldtagen för att jag sätter in pengar på deras kontor? Jag har inget emot välgörenhet och använder mig ofta av det men att någon rebell kommer och våldtar eller spikar upp barn, det undrar jag HUR jag kan stoppa genom att sätta in pengarna?

    Tack för ditt fina inlägg, vi har det vansinnigt bra här där vi bor. Vi har det enormt bra och har verkligen inget att klaga över alls känns det som.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *