VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

MIN SJUNDE FÖDELSEDAG

 

2008. Valborg. Toksmärta. Toksmärta. Hela magen är som hela havet stormar. Den där elden skiter jag i. Finns inte en chans. Konstig smärta. Svider liksom. Ligger i sängen. Hör hur de andra rör sig därnere. Lennox är 2,5 och han hörs. Jag funderar inte så mycket på det där, tror ju att det ska gå över. Är väl stress. Är väl någon konstig mens. Är väl någon dålig mat. Jag är ju aldrig sjuk.

Så går de då. Threst tar vagnen och tjocka jackor, det är ju  valborg. Och jag ligger kvar och rullar runt i mina smärtor. På natten blir det värre. Mycket värre. Jag kan inte sova och ljudet från magen är helt sinnesjukt högt. Porlar som ett vattenfall. Som en vacker å som rinner. Jag går ner i källaren och kräks. Jag som aldrig kräks heller. Brunt, konstigt kräks. Som kaffesump.

 

Och jag försöker bajsa men det går inte alls. Till slut ringer jag ambulansen för jag kan inte riktigt stå upp av smärtorna. Och så väcker jag Threst. ”Jag måste åka in med ambulansen men stanna här med Lennox, han ska ha frukt i ryggsäcken till dagis i morgon”. Typiskt kvinnligt skit, alltid tänka på alla andra först. Och ambulansen står där och väntar på mig vid vår grind. Tyst, utan blandare. Fåglarna kvittrar, det är väldig tidig morgon och dagg i gräset. Lägger mig på den smala sängen därinne. Varenda gupp gör ont.

Resten är historia. Det är sju år sedan. Så idag har jag födelsedag kan man säga. Sju år som en annan Lotta. Ibland en sämre, ibland en bättre. Dock en levande Lotta, det viktigaste.

Jag firar på ett hotell i Kolmården. Trevlig valborg vänner.


Annons

Kommentarer


 1. Pilla 30 april, 2015 on 07:49 Svara

  Grattis på din livsdag kan man väl säga!
  Vi kvinnor är lite knasiga! Männen kallar sig krigare men blir utslagna av en förkylning.

  Jag kommer ihåg när jag skulle föda mitt tredje barn. Värkar varannan minut, öppen 10 cm men ingen brådska. Det skulle duschas, sminkas, vädras, bäddas och diskas. Barnen skulle kläs och göras klara för skolan först. Gubben skrek att vi skulle åka in NU men jag skulle bara…
  Så jag väntade, höll ut. Skickade dom till skolan och åkte in och födde och var hemma för att ta emot barnen när dom kom från skolan.

  Njut av livet Lotta och ha en härlig Valborg.

 2. Yvonne 30 april, 2015 on 08:16 Svara

  God morgon!
  Du skriver rakt in i hjärtat! Hoppas att du kan njuta av denna Valborg. Ha en riktigt trevlig helg!

  Kram, Yvonne

  • Lisbeth 30 april, 2015 on 08:59 Svara

   Fina underbara Lotta. Ha en bra Valborg

 3. Babsan 30 april, 2015 on 09:18 Svara

  Ärlig öppenhet din blogg är bäst följd dig i många år. Fira så mycket du orkar och må så gott du kan.
  Kram till dig och de dina.

 4. Linda 30 april, 2015 on 09:30 Svara

  Du är så stark!!!!

 5. Mamma 30 april, 2015 on 10:13 Svara

  Ja vad är det med oss mammo? Höll på att förblöda för ca 10 år sedan hemma och det enda jag hade att säga min man var att du behöver inte följa med in det är bättre du stannar hemma med S (våran dotter då 1,5 år) så det inte blir så traumatiskt för henne… :) Grattis på sjuårsdagen!

 6. Ann-Britt 30 april, 2015 on 11:46 Svara

  Va bra du skriver!!! Ha en riktigt fin Valborg!!!
  KRAM!

 7. Lotta 30 april, 2015 on 13:33 Svara

  Fuck cancer!!
  För min del är det drygt 4.5 år sedan min canceroperation och efterföljande cellgiftsbehandling. Hade äggstockscancer.
  Går fortfarande på efterkontroller, har 2 kvar. Lika nervöst varje gång det närmar sig dessa kontrollerna. Än så länge ser allt bra ut tack o lov.

  Tack för din öppenhet. Ha en härlig helg.
  Kram från annan Lotta

 8. Carina 30 april, 2015 on 17:07 Svara

  Stark berättelse. Och så himla typiskt att inte vilja störa familjen, inte vara till besvär, komma ihåg frukten till dagis. Så där är vi kvinnor och det är inget skit med det, tycker jag.
  Grattis på 7-årsdagen.
  Carina

 9. Cissi 30 april, 2015 on 17:26 Svara

  Fint skrivet och vilken ”tur” du hade!!
  Tack för att du delar med dig.

 10. Helena 30 april, 2015 on 20:45 Svara

  ❤️

 11. Tina 30 april, 2015 on 21:15 Svara

  Grattis på din andra födelsedag! Tror att det faktiskt är så, din andra födelsedag, i flera bemärkelser. Som jag förstår det har du gjort ett fantastiskt jobb när det gäller att framföra cancerdrabbades utsatthet, vånda, villkor och hur livet ter sig när det tar en sådan dramatisk vändning. Men jag tror också att du har förändrats ganska mycket själv, inte för att jag vet hur du var innan, men man kan ju till viss del läsa mellan raderna, och en hel del har du själv uttalat, hur din syn på världen och livet har förändrats. Hur som helst, stort grattis till livet!

 12. Jessika 1 maj, 2015 on 11:21 Svara

  Gick Lennox på dagis 1a maj?

  För övrigt en stark och berörande skildring. Känner lycka med dig som friskförklarats.

  • Mamma 1 maj, 2015 on 11:33 Svara

   Morgonen hon åkte in var ju 1maj så dagen efter var ju vanlig vardag…

   • elö 1 maj, 2015 on 21:46 Svara

    Mamma:
    Ammen, kan inte Lotta svara på sin egen blogg.
    Larvigt!

    • Mamma 2 maj, 2015 on 14:32 Svara

     Kan hon säkert. Men ifrågasättandet från början var lite märkligt och din kommentar i sig lite löjlig…ha en bra dag.

 13. Bittan 1 maj, 2015 on 17:09 Svara

  Din och Malins blogg finns under varandra i mina favoriter. Hon har inte haft samma tur.

  http://www.malinbloggar.se

  Jäkla skitsjukdom är vad det är.

 14. Julia 1 maj, 2015 on 17:34 Svara

  Grattis il ditt (nya) liv!

  NATURLLIGTVIS måste Threst stanna hemma, vilken normal förälder skulle lämna en två/7treåring hemma ensam mitt i natten?

  Enller tycker någon att de skullitp tagit med lennox?

  • Flisfia 3 maj, 2015 on 20:50 Svara

   Natuligtvis lär ju alternativet vara att man ber en granne/släkting komma över och så åker man efter till sjukhuset.

 15. Julia 1 maj, 2015 on 17:35 Svara

  Förlåt stavningen, ipoden är för snabb ibland!

 16. annarosenqvist@hotmail.com 1 maj, 2015 on 21:10 Svara

  Hej

  Kan du ringa mig

  Jag har fåttpolyper i tjocktarmen
  De Måste operera bort en bit…
  Doktorn sa att det var massor som en matta en del blöder..
  Kan du ge mig råd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *