VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

PAY IT FORWARD

Den här lilla rackarungen Sophia. Optikerassistent. Fin, egen lägenhet. Pojkvän. Redig och ordentlig. Kan ge mig sjutton på att hon pensionssparar vid en ålder av 24. Men så pratade vi om livet. Om vad som väntar runt hörn och chanser man ska ta när de kommer. Om ånger och feghet. Hon pratade om att den här veckan gett henne mersmak på det här som händer en del av oss när man ser världen. Får  perspektiv. Börjar ifrågasätta. Att hon ville hjälpa. Och jag berättade om Monica Woodhouse projekt Give a child a family i Sydafrika som jag besökte med Läkarmissionen i oktober. De har en väl inarbetad volontärgrupp bestående av flera svenskar. Jag träffade dem själv. Och Sophia blev eld och lågor.

 

”Res medan du kan. Möt nya kulturer, väx som människa, dela med dig av dig själv. Det finns alltid något man kan göra för andra. Sedan sitter du där med lån till halsmandlarna och ett skrikunge på varje knä, vilket inte är att förakta men inte ger dig vingar direkt”

Sa jag.

Så Sophia reser, tror jag, till Monica. Love it. Det här pay it forward.

 

Malin Roos från Expressen ringde mig en varm kväll i Tanzania. Jag satt utanför mitt hotell i linne med svetten klibbandes i nacken. Hon ville göra en artikel. Så vi pratade lite. Och jag blev väldigt glad när jag såg hur fint det blev. Nu är det inte jag som ska ta åt mig äran av att dela ut glasögon. Det är Specsavers initiativ förstås. Men roligt att de ville ta in det.

Torsdag. Ikväll. Premiär på ”Fitfy Shades of…Gray”


Kommentarer


  1. D. DeMarkey 12 februari, 2015 on 10:39 Svara

    ha ha of GRAY.. nice!
    Hoppas du får en trevlig kväll och tack för allt det fina du gör för välden.. 🙂

  2. sara 12 februari, 2015 on 10:42 Svara

    Måste nog erkänna att det gav mig någon slags vingar att ha en skrikunge på varje knä när det begav sig

  3. C 12 februari, 2015 on 13:57 Svara

    Slog mig häromdagen att jag aldrig har sett en tiggare med glasögon, skulle det kunna vara nästa projekt för de glasögon som aldrig kom med till Afrika?

  4. Marlene 12 februari, 2015 on 15:17 Svara

    Coolt! Nångång ska jag åka iväg som volontär till nåt långtbortistanland och göra nytta. Bygga en skola eller nåt. Japp, för det har jag bestämt! En dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *