VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vänliga Veckan

 

 

Läkarmission har väck till i begreppet Vänliga Veckan som var känt mer förr i tiden. Jag tycker godhet är en väldigt underskattad egenskap, något som får stryka på foten då det oftast tar för mesighet eller att man inte är tillräckligt  driven eller minsann kan kliva över lik för att nå dit man vill. Inget kan vara mer fel. De riktigt goda människorna är oftast de som är trygga nog att kunna vila i sig själva, inte har behov av massa fasader och spel utan har fattat hela grejen. I en värld där individualism och självförverkligande verkar vara allt viktigare tycker jag det är viktigt att vara vänlig. För vi är inte ett skit utan varandra.

 

Jag försöker att vara god och snäll. Ibland misslyckas jag. Kan vara ett monster precis som alla andra men min intuition är att varje dag vara trevlig och snäll mot människor. Denna vecka tänker jag anstränga mig lite extra. Här kan du se vilka utmaningar som finns. Jag kommer berätta för er nästa vecka vilka jag valde och hur det gick. Hoppas ni hänger på.

 


Kommentarer


 1. Siv 10 februari, 2015 on 17:07 Svara

  Du menar väl intention i sista stycket Lotta och inte intuition som är något helt annat!?

  • Maria 10 februari, 2015 on 18:37 Svara

   Men Siv det var kanske inte så vanligt uttryckt…?

   • Siv 10 februari, 2015 on 20:43 Svara

    Jo, det tycker jag. I all välmening. Lotta använder alltför ofta fel uttryck. Bättre då att hon får tillfälle att korrigera. Det krävs att man behärskar språket, om man vill kalla sig journalist.

  • Maria 10 februari, 2015 on 18:38 Svara

   Vänligt menade jag :)

 2. Asta 10 februari, 2015 on 19:00 Svara

  Siv är sällan särskilt vänlig i det här kommentarsfältet.

  • Lena 10 februari, 2015 on 19:27 Svara

   Men för jösse namn. Lotta är ju journalist till yrket, med specialitet det skrivna språket. Hon ska väl för sjutton kunna skillnaden på intuition och intention. Så du Asta kan väl lägga ner. Siv har HELT rätt att ställa krav på Lottas språk. Hon är allt som oftast slarvig till tusen!!! Skärpning Lotta!!!!

   • Moa 10 februari, 2015 on 22:43 Svara

    Jag håller med dig och Siv. Det är ofta ”det blir” fel i Lottas texter. Detta gäller både stavning och grammatik, ja, språkbruk över huvud taget. Kallar man sig journalist/reporter, då är det extra viktigt med språket, tycker jag. Texterna måste vara tydliga, annars blir det bara jobbigt – och irriterande – att läsa dem.

    En trevlig vecka önskar jag alla!

    Med VÄNLIGA hälsningar,
    Moa :)

    • maria 2 11 februari, 2015 on 05:59 Svara

     håller med Siv

   • Asta 10 februari, 2015 on 23:39 Svara

    Eller så kan man ju bara skita i att läsa en blogg man stör sej på.

 3. MonasUniversum 11 februari, 2015 on 08:23 Svara

  Vad var det inlägget handlade om nu igen …. ”vänliga veckan”..?

  Just saying.

 4. C 11 februari, 2015 on 09:31 Svara

  Men Lotta skriver väl mest korta texter under vimmelbilder, behövs inte så mycket journalistik för det. I övrigt håller jag med Siv och vänlig kan man vara då man påpekar sakfel, vad är det för elakt i det?

 5. Eva 11 februari, 2015 on 21:48 Svara

  Hej Lotta! Vill bara säga att du i mina ögon och öron är en fantastiskt empatisk person. Skulle finnas fler av dig!!Hur många visar ett sånt ärligt och genuint engagemang som du? Inte många skulle jag vilja påstå. Synd att vissa inte har förmågan att se, utan bara fokuserar på att kritisera. Önskar dig fortsatt styrka till att fortsätta med ditt engagemang ! Och att du får massor med positiv feedback, för det är du värd! Hälsningar från Eva. Kan tillägga att jag för första gången någonsin lämnat en kommentar, men jag kände att jag ville säga detta till dig för det är så ledsamt att läsa vissa negativa kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *