VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN STJÄRNA ÄR FÖDD

Den har landat i butik. Vår nya tidning Hänt i Veckan. Som vi slitit. My god. Det har börjar lugna sig lite. Saker börjar falla på plats. Vi har börjar prata med varandra, mina kollegor och jag. Förut såg jag bara deras hjässor och så knattret från tangenterna. Men nu börjar vi prata med varandra igen. Slänga käft, retas. Och jag börjar komma ikapp lite. Nu gör jag varje vecka en stor och lång intervju med en känd person. Ett personporträtt. ”Lotta Möter” heter den här artikelserien och det är väldigt roligt att få så stort utrymme i tidningen. Att bli profilerad så att man har en egen vinjett. Men jag har ju alltid skrivit. Mamma har långa noveller  på vinden sedan jag var liten. Och nu får jag äntligen skriva långt och ha mitt eget sätt och min egen ton att använda språket på.

 

Foto: Micael Engström. TV4-huset

 

Min lärare på Poppius sa till mig när jag slutade att ”jag hoppas din chefredaktör kommer använda dig till att göra något annat än bara skriva bildtexter” och  nu så. Det tog bara 13 år hahahaha. Skämt åsido. De borde sett att jag faktisk kan uttrycka mig och passat på att använda det. Sedan är det ju förstås upp till mig att hojta till. Nåja, Först ut är Jenny Alversjö. Programledare på TV4, i en lång artikel som finns i en affär nära dig.  Jag har redan träffat bland annat Andreas Weise, Gunhild Carling, Louise Boije af Gennäs och Claes Malmberg med flera. Jag är ju inte så förtjust i att skriva om mitt jobb på Vimmelmamman. Försöker hålla bloggen privat, den har ju inget  med mitt jobb att göra men kanske jag kommer att puffa varje vecka för den person jag intervjuar.

Torsdag. Hang in there

 



Kommentarer


  1. D. DeMarkey 9 oktober, 2014 on 09:56 Svara

    Låter ju superskoj och spännande!!

    Förresten, det måste ju vara superskoj att jobba som du gör. Hade gärna velat jobba för en tidning, men vet inte vad jag skulle passa som. 🙂 Lite vilsen.

  2. Siv 9 oktober, 2014 on 10:42 Svara

    Tyvärr, Lotta! Framsidan på tidningen säger vad det är för innehåll…. skvaller och lögner. Det räcker för mig, om jag nu till äventyrs skulle vara intresserad. Nä, dina ”långa intervjuer” ursäktar inte det hela. Personerna må vara hur kända som helst.

    • Titti 11 oktober, 2014 on 22:13 Svara

      Håller med! Vilka skittidningar! Vet bara att jag personligen ALDRIG skulle skriva under med mitt namn i en sådan tidning. Så lågt skulle jag inte sjunka. MEN det kostar att ligga på topp. 😉

  3. C 9 oktober, 2014 on 10:52 Svara

    Med all respekt för ditt jobb, men fy vad jag retar mig på falska rubriker. Helena lämnar Zlatan, jo tjena! Man får det att framstå som något helt annat än vad det egentligen är. Ja det är tur att man inte är känd, jag skulle bli skogstokig men man lär sig väl leva med eländet
    Så länge det finns folk (läs idioter) som köper sånt här snask så lever eländet vidare. Det finns iof många kändisar också som älskar att synas i pressen, alternativet är att det blir tyst och då slutar de att existera som kändisar!
    Journalistik är det iaf inte!

    • lärare 9 oktober, 2014 on 12:26 Svara

      bara skvaller och lögner…………..trams

  4. benita 9 oktober, 2014 on 16:50 Svara

    Förstår inte idén med namnbytet. Se o Hör va ju bra. Det finns ju redan Hänt Extra? Mamma beställer Se o Hör.Hur är det med prenumeranterna, fortsätter allt som förut? Kommer tidningen som vanligt, men med annat namn bara ?

    • Ann.B 10 oktober, 2014 on 09:23 Svara

      En bekant till mig prenumenerar också och hn fick bara den nya tidningen….ingen förfrågan om hon ville ha den eller avsluta sin prenumeration.
      Så hon ringde direkt o sa ifrån för hon tyckte det var dåligt att inte ens bli tillfrågad.

  5. Mia 9 oktober, 2014 on 17:02 Svara

    ”Helena lämnar Zlatan”. Jag fattar inte att du kan vara stolt över att jobba på en tidning som vill lägga den lögnen som största ”nyhet” på förstasidan. Så spekulativt.

    • L 10 oktober, 2014 on 23:24 Svara

      Exakt

  6. maria gauffin 9 oktober, 2014 on 18:42 Svara

    Vilka oerhört viktiga och meningsfulla rubriker! Nej du, så oerhört oseriöst!

    Jag tyckte ett tag att du mognat en aning, men nej jag tror att allt du gör egentligen bara handlar om att få uppmärksamhet till din egen person. då menar jag även när du leker välgörenhetstant

  7. malmö 9 oktober, 2014 on 20:50 Svara

    Trist att få skriva sån smörja!
    Läser hellre sagor med barnen!

  8. Babs 9 oktober, 2014 on 23:56 Svara

    Skvallertidningar är inget att vara stolt över. Dessa jävla rubriker fy sjutton för sådant trams och skräp. Du kan väl bättre!!!!

  9. Millan 10 oktober, 2014 on 04:31 Svara

    Absolut Lotta. Du är en oerhörd journalistiskt talang som alla stora nyhetsbyrårer har missat. Det tog 13 år att få till det du fått till och du är STOLT?? Nej, det blir inte bättre än som det är. Acceptera det istället för att försöka få det till något det inte är.

  10. Christel 10 oktober, 2014 on 09:34 Svara

    Köper ingen tidning med så mycket lögner i !!!!!!

  11. benita 10 oktober, 2014 on 18:24 Svara

    Jo, mamma fick tidningen idag. Hon är 94 år och förstod inte vad det var för tidning. Jag kunde berätta att tidningen bytt namn. Därför kunde det ha varit snällt att informera prenumeranterna.
    Sedan alla här som tycker skvallertidningar är bara strunt. Jag tror inte skvallertidningar skulle finnas om det inte fanns åtgång. Ingen vågar erkänna att dom läser. Råkade läsa hos frissan låter det oftast. Men ändå läste man ju om än hos frissan. Jag brukar läsa Se o Hör..förlåt Hänt i veckan. Får den ju av mamma sedan. Håller med att där finns en massa strunt. Man tar det ju med en nypa salt. Blir bara besviken när pärm rubrikerna säger annat än det sedan står inne i tidningen, men förstås allt för att lura skvallerhungriga människor att köpa. 🙂

  12. Hope 10 oktober, 2014 on 18:45 Svara

    Man kan väl skriva vad man vill om tidningen men rena personangrepp på Lotta år bara otrevligt!

  13. Anna 10 oktober, 2014 on 19:59 Svara

    En kommentar till Christina Schollins brev till din tidning? Har själv i min släkt råkat ur för en fejkad intervju då den det skrevs om avböjde kontakt med din tidning. Kommentera gärna framsidans rubriker också; de skrivs ju på ett sådant sätt som sedan inte riktigt överensstämmer med artikeln inne i tidningen. Inte direkta lögner, men ändå är rubrikerna rent journalistiskt felaktiga. Och att vara stolt över att arbeta på en tidning som i många fall sprider skvaller på ett mycket tvivelaktigt sätt är obegripligt.

  14. Babsan 10 oktober, 2014 on 20:31 Svara

    Har jag misat något? Vilken stjärna är född?
    Förstår ingenting…
    Är det den nya skvallerblaskan eller…
    Ser gärna fram emot ett svar!

  15. Yvonne Lundholm 11 oktober, 2014 on 00:23 Svara

    Lotta, du med ditt sociala patos. Förstår inte hur du kan arbeta på en tidning som endast lever på att sprida en massa lögner om offentliga personer.

  16. Karin 11 oktober, 2014 on 10:27 Svara

    Den värsta veckotidningen med skvaller som inte stämmer!!!! Hur kan det vara roligt att jobba med en tidning som skriver saker som inte stämmer ????Och den nya tidningen är värdelös så allt jobb ni har lagt ner har ni nog gjort i onödan Skriv saker som stämmer istället !!!! DÅLIGT

  17. Karin Svensson 11 oktober, 2014 on 14:19 Svara

    Gnällkärringar. Klaga till tidningschefen istället för här.

  18. Filippa 11 oktober, 2014 on 20:04 Svara

    Att du jobbar på en skittidning, fine. Men att lägga upp den förstasidan på bloggen… Jag saknar ord. Jag hade fanemig gjort allt för att dölja med jag jobbar med om jag hade varit du. För icke ihop din ”seriösa” sida med den här smörja till tidning!

    • Filippa 11 oktober, 2014 on 20:06 Svara

      Rättelse: Jag hade fanemig gjort allt för att dölja vad jag jobbar med om jag hade varit du.— Får icke ihop din seriösa sida med den här smörjan till tidning!

  19. Titti 11 oktober, 2014 on 22:24 Svara

    Seriöst Lotta??! Du vill ses som en ”seriös” och ”välgörenhetsgörande” människa och så jobbar du på en lurendrejeri tidning, vi är många som inte får ihop det?! Det är svårt att se dig som omtänksam och godhjärtad person när du med ena handen ger och med den andra tar! Funderar på; vilken av dessa är DU – VEM vill du att vi ska tro på, hon som ljuger om människor och vill få oss att tro på skiten eller hon som samlar in glasögon och är så tårögd över svältande människor..? Vi är många som inte kan förstå vad du vill och vad du önskar dig för image?

  20. Helen 14 oktober, 2014 on 16:22 Svara

    Roligt Lotta att du får en egen kolumn – det var väl det du ville förmedla med ditt inlägg ❤ Sedan ni alla som inte kan skilja på Lotta / hennes arbetsuppgifter / hennes arbetsgivare – vad får ni ut av det ni skriver ?!

    Rena rama skitsnacket. Den anställde som pratar skit om sin arbetsgivare är inte en bra medarbetare, så ni är galna om ni tror ni ska få napp på ert fiskande att Lotta ska förklara sig ”hur hon kan jobba för en sådan tidning”. Nä, mer hat på nätet behöver vi definitivt inte. Och ni som älskar skvaller bakom gardinerna, ta er en tur genom Flashback så blir ni botade.

    Tack och hej!

    • Babsan 14 oktober, 2014 on 19:42 Svara

      Självklart pratar man inte skit om sin arbetsgivare! Man har ju valt det arbete som man har. Det är där skon klämmer.
      Att arbeta för en tidning, som säljer p.g.a skvaller anses av många som oseriöst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *