VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

”MIN BOK”

 

Liten Lennox med mig på sjukhuset.

Det var ju det värsta med hela den här resan. Att Lennox skulle fara alltför illa. Att han skulle bli präglad av min sjukdom. Att det skulle sätta spår i honom om vi inte hanterade det rätt. Säkert 70 % av den här bloggen har handlat om den rädslan. Det lustiga är att jag blev tillfrågad två gånger att skriva en bok av  stora välkända bokförlag.  Det som folk drömmer om.  Och jag försökte. Men tänkte att det var väl inget unikt med mig. Det finns många småbarnsmammor med cancer. Så det sket sig. Kände att jag förmodligen skulle drunka i alla andra böcker med liknade historier.

 

Men så gick det några år och tanken på en bok för barn tog form. En bok som då inte fanns. En bok som på ett enkelt sätt berättade att man blir trött av cellgifter, kan kräkas, att håret ramlar av och att man är väldigt sjuk. Men också en bok som visar på hopp men med ett öppet slut så barnet själv kan välja. Jag pratade mycket med min granne Martin Widmark som är Sveriges mest sålda barnboksförfattare efter Astrid Lindgren. Att den måste göras med varsam hand. Och jag skissade, hittade ett förlag igen som var intresserade. I USA finns flera sådana böcker där man pratat HIV. Men så kom Livet emellan. Jobb, barn. Lennox var i värsta trotsåldern, jag orkade helt enkelt inte och det rann ut i sanden. Hade behövt tagit tjänstledigt för att skriva den. Trodde min dummer att jag skulle kunna göra det på helger och kvällar.

 

Men så har den kommit. Blivit skriven av andra människor som gjort den istället och det är ju toppen att kunna ha en bok att luta sig mot när man ska prata om det där svåra. Att någon fått en ibland dödlig diagnos.  Jag vill gärna puffa för en sådan. Som kunde varit min, hahaha. Men är man sen i starten får man skylla sig själv.

 

På videon nedan är Lennox med mig när jag ska skölja min port-a-cat Jag försökte undvika att ta med honom men ibland hade jag tidiga morgontider och då lämnade jag honom på dagis efter.

 

 

 

Här kan du köpa boken

 

Fredag. Obligatorisk tacomiddag och ”Idol”


Annons

Kommentarer


 1. Viveca 30 september, 2014 on 18:06 Svara

  Hej Lotta!
  Vad glad jag blev att du uppmärksammar vår pysselbok!
  Du kanske inte skrev boken själv, men du hjälper ju till att sprida vår bok till väldigt många barn. Det är inte fel det heller!
  Vi ska stå på underBARA BARN mässan i helgen och sälja boken, monter c10:10. Kul om du tittar förbi om du ska gå?
  Kram Viveca en av författarna till Sjukt viktigt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *