VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

KALMAR SLOTT

 

 

Polarpriset. Hötorget. Konserthuset. Regn. Jag är där i god tid för en gångs skull. Hela tre minuter före utsatt tid. De har varit så snälla att fixa tak åt pressen. Och tur är väl det för regnet vräker ner stundtals. Precis när vi ska ta bild på Tilde de Paula Eby ringer Lennox. Han vill följa med en kompis hem. Det vill inte jag eftersom jag planerat jeansköp till honom i Sickla.

 

Älskar den här bilden på vår Kronprinsessa som jag tog med min mobil. Hon skrattar från hjärtat och det är så härligt att se. Jag är annars inget fan personligen av Kungahuset. De är en del av mitt jobb men jag finner andra kända mer intressanta för det mesta.

 

 

Tilde är alltid varm och gullig och idag berömde hon mig för mitt instagraminlägg. Sen bad jag henne titta in i kameran och det gjorde hon lydigt innan hon fortsatte att vara programledare inför själva galans början. Vi har träffats en del när jag varit gäst hos henne i TV-soffan.

 

 

Årets Polarprisvinnare var Peter Sellars. Jag blir galen på alla de här äldre männen som vinner. Varför inte en kvinna oftare. Jag vill se Dolly Parton på röda mattan eller varför inte Kate Bush, Stevie Nicks eller Aretha Franklin?  Sedan -92 är det bara fyra kvinnor! som fått priset.

 

För en gångs skull stannade Kung Carl Gustaf upp några sekunder och stod still. I vanliga fall rusar han förbi hela presskåren och vägrar stanna upp. Jag tror att hans charmiga och proffsiga dotter fått honom att tänka om. Åtmistone kan han  inte lämna dem där på mattan. Kallt så in i bängen var det. Jag åt smågodis mellan varven och pratade med kollegor de dryga två timmarna.

 

 

Den här veckan handlar bara om jobb och inget om familjeliv. All work. No play. Jag kommer hem sent. Sover. Går upp 6 och kommer hem sent. Logistiken med hämtningar, träningar, mat och lägg sköter Threst. Han är inte förtjust i det. Att det blir så här intensivt ibland. Han kommer ju inte loss och kan styra alls över sin tid utan får foga sig efter mitt liv. Men nästa vecka ser det annorlunda ut igen.

 

Jag flyger till Kalmar om några timmar. Kalmar Slott har revoverats
. Sittande middag. Sova i en hotellsäng och så flyga hem på torsdag morgon. Avsändare? Bindefeld. Men det blir en tidigt kväll. Jag måste vara klar i huvudet på torsdag. Klockan 13:30 håller ni tummarna. Som ni gjort så många gånger för mig nu. Skickar goda tankar och kärlek åt mitt håll. Jag brukar ta lugnande tabletter innan jag ska in i det där väntrummet och få mitt svar. Men så ska jag ju till Rockbjörnen efter. Om jag är frisk vill säga. Vid andra besked får faktisk någon annan rycka in med all respekt.

Sajten loppi ville veta mina höstmåsten. De hittar du här:

 

IMG_2387.JPG


Annons

Kommentarer


 1. Åsa 27 augusti, 2014 on 13:21 Svara

  Invigning av Kalmar Slott – som funnits där sedan 1100-talet om jag inte minns helt fel 😉

  • lärare 27 augusti, 2014 on 13:27 Svara

   Helt riktigt Åsa, det invigdes på 1100-talet….

  • Kalmarbo 27 augusti, 2014 on 13:40 Svara

   Det är visst invigning av någon serveringslokal, alltså
   inte invigning av Kalmar Slott

 2. Mia 27 augusti, 2014 on 13:37 Svara

  Vilka fina bilder! Så spännande ditt jobb verkar! Jag tycker allt att Threst får bita ihop och ställa upp under dina intensiva jobbperioder – det handlar ju trots allt om jobb o inte golfresor :-). Sedan kan jag inte låta bli o le lite för mig själv när jag tänker på hur jag med fyra barn o veckopendlande man tycker det är höjden av lyx när jag får vara själv med vår stora flicka (tio år). Men jag antar att man är olika där o har olika stort behov av ”egentid”. Huvudsaken är att man är överens. Kram!

 3. cinam 27 augusti, 2014 on 15:33 Svara

  Haha, invigning av Kalmar slott. Hoppas du bara skrev fel. För nog måste du veta att det är från 1100 – talet. Sånt läste man ju i skolan

  • Ida 27 augusti, 2014 on 17:52 Svara

   Spelar roll man kan ju lista ut att det är en nyinvigning eller en ny del som öppnats. Man lärde sig ju också att läsa mellan raderna i skolan, men det verkar inte som du tog till dig den kunskapen.

 4. Hope 27 augusti, 2014 on 16:23 Svara

  Jag håller tummarna Lotta!
  Kram

 5. Mamma Monica 27 augusti, 2014 on 17:04 Svara

  Hej min tös. Du har faktiskt skrivit att Kalmar slott har renoverats, inte att det ska invigas.
  Håller mina tummar för torsdagen.

  • cinam 27 augusti, 2014 on 17:32 Svara

   Ändrat sen första ggn det lades ut

   • Catarina 27 augusti, 2014 on 18:55 Svara

    Va bra att du påpekade även det, Cinam….

    • cinam 27 augusti, 2014 on 19:45 Svara

     Va ?

 6. tiptip 27 augusti, 2014 on 21:24 Svara

  ja för fan de där gubbarna är så trista. alltid gubbar man aldrig hört talas om också. ja ge priset till Dolly Parton. lovely röst, underbar karisma, allt. och ett liv i musiken.
  Serge Gainsbourg borde fått det men han där ju DÖD
  jag brukar aldrig få gubballergi men fick det verkligen nu.

 7. Märta 27 augusti, 2014 on 21:47 Svara

  Håller tummarna för goda besked!

 8. Åsa 27 augusti, 2014 on 22:10 Svara

  Tänker på dig imorgon och hoppas och ber för ett bra besked !

 9. Anne-Lie 27 augusti, 2014 on 23:56 Svara

  Håller tummarna!!

 10. Iben 28 augusti, 2014 on 09:10 Svara

  All kärlek till dig – styrkekram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *