VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DET ÄR NÅGOT MED LJUSET

 

Morgon hos oss. Fönstren är putsade. Inte av oss. Utan av en fönsterputsfirma. Herregud. Vilken skillnad. Och det är något speciellt med det där ljuset när man bor i hus. Speciellt vi som har så mycket fönster i vår utbyggnad. Det flödar in. Hela köket är ljust och det är fantastisk. Ute i övriga Europa fäller man ju ner och mörklägger för att inte prata om andra, ännu varmare länder där man stänger ute solen så mycket det går. Här uppe i Norden är det tvärtom. Ljuset är viktigt för oss.

 

 

Lennox cyklar själv till skolan och hem. Det betyder en liten snutt på gata. Resten skogsväg. Och så ringer han alltid när han kommer fram så jag vet att det gått bra. En del är mer oroade över att han ska bli antastad av någon i skogen. Att någon ska lura iväg honom men för mig är det gatan som är värst. Att hålla uppsikt över cykel och trafk samtidigt. Det känns inte helt ok. Egentligen är det först i 12-års åldern de kan bedöma avstånd och hålla koll på sig själva någorlunda. Sedan ska han hitta en ledig plats och låsa fast den. Det är inte helt lätt har jag märkt. Men man måste ge dem utrymme att testa och växa också. Utmana dem.

 

 

 

Och Tjockkatten hade dödat en liten harunge i morse. Och här pussar och gosar vi med honom hela dagarna. En riktig killer det där kan jag säga. Ikväll är vi ensamma. Threst är på något galej. Så vi ska träffas utanför skolan och köpa fredagsmys. Och på söndag har jag vimmel på Hasseludden Yasuragi. Bindefeld lockar dit ett gäng kända till övernattning. Annars bjuder nog helgen upp till att måla husgrunden grå. Och så vill jag bolla lite med er. Lennox verkar få så ont i huvudet av studsmattan. Alltså riktigt ont så han gråter. Vi har provat nu att han inte fått studsa på hela veckan och den är borta. Han gör väldigt mycket vollter och jag tänker att det blir press på både nacke och hals samt muskulatur. Är det någon annan som varit med om det? Kan det vara studsmattan? Och kul helg när han nu inte kan leka på den.

 

 

Vill påminna er om att gå in och tävla med Specavers i deras glasögontävling. Jag sitter i juryn samt reser med till Tanzania i egenskap av ambassadör. Jag håller lite koll på de som lämnat in sina bilder nu. Många bra kandidater så det kommer att bli svårt. Någon med bra karaktär och hjärta. Så tänker jag. Här kan du klicka för att delta


 



Kommentarer


  1. Maddy 16 maj, 2014 on 15:46 Svara

    Tycker du omgående ska prata med skolsköterskan. Mkt möjligt att hon har träffat på det där förut. Men gör det!

  2. Philippa 16 maj, 2014 on 16:17 Svara

    Ni har ett sånt underbart fint hem

  3. Hope 16 maj, 2014 on 17:23 Svara

    Lotta, jag frågade min kiropraktor om din sons besvär, han sa att det är väldigt vanligt att få huvudvärk
    av att hoppa på studsmattan så ni gör alldeles rätt som gör ett uppehåll, brukar gå över efter ca en vecka tio dagar.

    Kram

  4. Diana DeMarkey- LiveYourDreams! 16 maj, 2014 on 22:03 Svara

    Så otroligt fint och vackert hem, älskar vitt, det är det bästa man kan inreda i för oavsett om man ångrar sig och vill ha färg så kan man dekorera med massa färg. Så i min smak, helt klart.
    KRAM

  5. Tess 16 maj, 2014 on 22:39 Svara

    Ni har det verkligen jättefint hos er.
    Min nyss fyllda nioåring hoppar mkt, när jag ser att han börjar bli röd, måste han kliva av och vila ett tag och dricka mkt vatten.

    Vi kanske får börja använda äggklockor 🙂

  6. Meja 17 maj, 2014 on 19:46 Svara

    Hej! Vår dotter fick rygg- och huvudvärk av studsmattan och det är inget farligt alls. Som träningsvärk ungefär. Om man tar det lugnt i början (som vid all träning) så blir det bättre. Man behöver absolut inte undvika men ta det varligt i början. =) Åh vad jag gillar din blogg.

  7. Anki 18 maj, 2014 on 08:03 Svara

    Hej, har hört även att de billigare studsmattorna från Rusta, vissa sportbutiker osv kan vara för stumma i mattan, vilket gör att man lättare får besvär. Om man har möjlighet ska man alltså allra helst satsa på matta från någon specialistbutik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *