VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

YTA, CHOKLAD OCH TRÄDGÅRDSFEST

 

 

Det är tid att gå till Calle Westerby på hudkliniken Forma Vita i Hammarby Sjöstad. Jag har ju hängt med honom sedan han behandlade mig på Östermalm. Mest faktisk för att han har estetisk koll och lyssnar på vad jag säger och gör extremt små förändringar. Vi har ju pratat om det här förut. Att göra restylane och botox. Fillers av olika slag. Att ersätta ansiktets mjukhet och former som man tappar när man blir äldre. Detta är ju något som försvinner ur kroppen efter ca 8-12 månader och man återgår då till att se ut som vanligt. Jag tycker att det är fantastisk. Att se pigg och fräsch ut och bevara sitt utseende. Jag vet ju att det är många som går i taket av det. Att man inte skulle acceptera sitt åldrande. Men för mig handlar det inte om det. Likaväl som jag tar bort gråa hår vid tinningen eller målar mig för att se piggare och fräschare ut så återställer jag fettkuddarna vi tappar som äldre. Det är bara det att det ena är socialt accepterat och det andra fortfarande inte helt ok. Vi har även tagit bort mörka ringar under ögonen. Ett nytt material som heter Teosyal har vi använt.  Hyluronsyran finns naturligt i huden, och gör att huden bibehåller sin vätskebalans och hudton men försvinner ju med tiden  Det är en kraftfull fuktgivande produkt vars mängd i huden minskar successivt med åldern. På grund av detta torkar huden ut, försvagas, och den första rynkor visas. Gradvis ger vävnader vika och ansiktet faller ned. Teosyal, som injiceras under huden kompenserar, tack vare en stark koncentration av hyaluronsyra, denna förlust av kroppens egen hyaluronsyra.Man kan få ett lätt blåmärke som försvinner på några dagar. Man kan jobba samma dag, Det gör inte ont. Mer som ett litet stick. Och jag uppmuntrar inte någon att göra det. Jag respekterar allas val. Och Jag tycker folk ska gå sina egna vägar mycket oftare.

 

Jag får alltid mail om frågor efter att jag lagt ut inlägg när jag tar behandlingar. Därför försöker jag vara informativ Men ni får förstås fråga på via mail ändå under kontakt uppe i listen.

 

 

 

Jag lägger ytterst lite restylane vid linjerna som löper längst näsan. Botox vid kråksparkarna men vill inte ta bort dem helt. Då ser man helt död ut. Man vill ju ha ett levande ansikte med mimik. Och jag vill inte ha det där stela uttrycket och ta bort alla rynkor. Hell no. Jag är nöjd. Människor tycker jag ser pigg och utvilad ut. Och är vid en ålder av 47 år trygg i att göra vad jag vill med mitt utseende.Och så passade jag på att beställa nya hudvårdsprodukter av Eva, Calles fru. Jag älskar  Neostrata och är besatt på riktigt av dem. Jag har använt dem i cirka 5-6 år nu och märker en stor skillnad på lyster i huden. De är rätt svåra att få tag på då de endast säljs av hudläkare men  perfekt att beställa här. Visste inte att Forma Vita  sålde Neo utan har tidigare gått till Kungsgatan till ett ställe där.

 

 

Bedövningsalvan är på

 

20140509-130834.jpg

 

Det är inte så många som känner till Neostrata. Utan köper de dyra prestigemärkena som  som hyr Neostras patent på AHA-syror. Och så är det tjusiga dyra burkar som stinker parfym och snygg reklam i glossiga magasin. Det här är högteknologisk hudvård som inte gör så mycket väsen av sig förutom på huden.

 

Ikväll blir det fest hos Christina  och Christina. Trädgårdsfest. Svinkallt förmodligen. Just ja. Jag fick prova choklad från Carolines man Johan. Han har gått en kurs i att göra praliner och  nu börjar beställningarna  trilla in. De är supergoda och asken är så himla fin och lyxig att ge bort. Vill ni beställa av Johan kan ni maila honom här. Johan@mixmedia.se eller här på Facebook

 

 

Må gott vänner. Nu ska jag städa bilen.

 


Kommentarer


 1. cinam 10 maj, 2014 on 13:01 Svara

  Var beredd…. snart kommer kommentarerna in. Jag vill bara skriva en sak; hur mår du/man när man /du tillslut bestämmer dog för att sluta med detta?

  • cinam 10 maj, 2014 on 13:02 Svara

   Glömde sista meningen : och låter huden vara som livet gjort oss ?

   • Lotta vimmelmamman 10 maj, 2014 on 13:29 Svara

    Hej Cimam
    Jag mår bra. Det är ju liksom inte som om jag dödar någon.

 2. L 10 maj, 2014 on 14:27 Svara

  Men var det inte Exuviance du var ”besatt” av tidigare? De har f.ö. oxå patent på speciell AHA, frågar därför jag vill veta om detta är ett reklam samarbete. Ingen annans business beträffande om man vill göra förskönande behandlingar el ingrepp anser jag. Det jag tycker är lite fånigt dock är att dina bilder är så filtrerade.

 3. förskollärare 10 maj, 2014 on 15:38 Svara

  Trist

 4. Amanda 10 maj, 2014 on 15:44 Svara

  Trist skriver någon? Men snälla, vad är det som är trist? Att man bättrar på sitt utseende är väl ändå något som var och en måste ta ställning till. Ni andra kan ju sitta där med er säckiga hud och slå er för bröstet att ni minsann är naturellt rynkiga och fula. Så gör vi, ni är jätteduktiga och rynkiga….

 5. Mio 10 maj, 2014 on 16:20 Svara

  Till sist blir man som en vaxdocka.Tycker att du är vacker som du är.

  • Märta 11 maj, 2014 on 09:45 Svara

   Visst är Lotta vacker men hon HAR ju botox och lite annat i ansiktet. Hon är säkert vacker utan också. Och vad är skönhet?
   Jag känner mig kluven till det här och tycker att det är bra att du skriver om det ibland, Lotta. Å ena sidan tycker jag att det är kul att ”piffa till mig” lite med makeup, smycken etc. Och då borde jag tycka att det är ok med injektioner för att släta ut huden också för jag är ju redan där och förskönar det jag kan i vardagen. Men å andra sidan tycker jag att det är ett gissel idag att så mycket fokus läggs på utseende (framför allt flickors/kvinnors). Jag är också i medelåldern och tycker synd om unga tjejer som tenderar att bygga hela sin självkänsla på sitt utseende, så upplevde jag inte att det var när jag var i tonåren. Jovisst ville man vara söt och fin men det fanns ju tack och lov inte tusentals bloggar som bara fokuserade på det så de man påverkades av var ju mest de i ens närhet och de var vanliga tjejer med ”skavanker”.
   Vi är ju alla, oavsett ålder, med och formar samhället och vissa signalerar lite kraftigare än andra att ”rynkor är fult”. Om jag hade en magisk trollstav så skulle jag trolla bort kunskapen om bröstförstoring, läppförstoring etc. Lite sjukt är det allt att man inte ska duga som man är född…

   • cinam 11 maj, 2014 on 13:42 Svara

    Tack Märta, bra skrivet

 6. Anna 11 maj, 2014 on 00:40 Svara

  Oj är min första reaktion. Inte varit inne på din blogg på länge. Ditt ansikte ser alldeles onaturligt slätt ut på bilden! Hoppas den är retuscherad, annars har du nog blivit blind för mängden fillers och botox du använder. Det ser inte naturligt ut!

  Vill varna lite för att använda fillers under ögonen. Under tiden kroppen jobbar med att bryta ned fillern bildas hos många fler små blodkärl under ögonen. Resultatet blir större och mörkare ringar under ögonen när fillern brutits ned. Därför ger många läkare inte fillers under ögonen. Jag skulle inte använda teosyl eftersom den är kvar i kroppen ett år. Får du en biverkning är den också kvar så länge! Pat ska också gå med solglasögon och ha solskyddsmedel minst två veckor efter behandlingen, annars får de flesta permanenta pigmentförändringar.

 7. Marlene 11 maj, 2014 on 15:21 Svara

  Var och en gör sina egna prioriteringar. Men det verkar ju så himla dyrt! Knappa tusenlappen för en behandling med fillers tror jag att jag har läst och det är ju 1/5 av vad biljetten till Gambia kostar… så räknar jag och då känns resan viktigare FÖR MEJ!

  Men jag är också en av dem som tycker det är fint med lite skrynklor här och där och några gråa strån… är nog ganska ensam om det dock :-)

  • cinam 11 maj, 2014 on 16:07 Svara

   ”Nehe då”, jag tycker det är fint också, förutom rökandes skrynklor, spec runt munnen

 8. A 11 maj, 2014 on 16:43 Svara

  Jag är extremt kluven vad gäller det här. Tror att du kan komma undan med en hel del Lotta. Det jag menar är att det är en helt annan historia om man har döttrar. Då jäklars är man synad långt in i alla kroppsöppningar.
  Skulle inte våga fixa för mycket med mig själv. Lite make och sen duger ”hel och ren” för mig. Har en dotter på 16år. I den åldern ägnar man mycket tid åt att förklara varför det INTE är bra med vissa saker. Sen gäller det att leva upp till det hela.
  Jag vinner från insidan.
  Hemskt att se när det börjar likna kortisonsjukt. Svullna kinder och panna…..
  Men det är bara mina tankar….
  Kram

 9. Michela 11 maj, 2014 on 17:17 Svara

  Länkar snart till ditt inlägg från min då jag tycker att du skrev om detta med ord som jag själv tycker känns rätta i sammanhanget. Välformulerade med respekt för andras åsikter. Det handlar inte om att övertyga andra men att andra respekterar ens egna val …
  Kram och tack för ett bra inlägg …
  Michela

 10. […] det jag tycker med de rätta orden, jag hade helt enkelt inte kunnat säga det bättre själv =) HÄR för att komma till hennes […]

 11. Emma 11 maj, 2014 on 18:19 Svara

  Det ser också konstigt ut när ansiktet är alldeles slätt, men inte halsen och urringningen. Är inte din bild kraftigt retuscherad och du ser ut så där, tror jag att du inte längre ser att det inte ser naturligt ut. Det ser ut som om du står på högdos kortison.

 12. eva 11 maj, 2014 on 22:35 Svara

  Vilka bekymmer och så mycket tid och ekonomi för att lägga på nån liten rynka….. herregud…. lycka till med nästa korrigering.

 13. Kia(ängeln Simons mamma) 12 maj, 2014 on 09:42 Svara

  Var och en gör ju som man själv vill…..blev lite anti mot Botox och övriga fillers då en väninna fyllde läppar och andra delar av sitt ansikte.Hon förstorade brösten flera storlekar också.Idag ser hon ut som en liten uppblåst Betty Boop.Hon glömde att hals och händer blir lite skrynkliga med åren,ser därför lite konstlat ut med slätt ansikte med skrynklig hals.men men allt för skönheten….kram Kia

 14. åsa 12 maj, 2014 on 14:47 Svara

  Jag hade också vetat förbättra mitt 47-åriga ansikte om jag haft råd…..får väl se ut som jag gör…

 15. tiptip 12 maj, 2014 on 14:59 Svara

  ja tycker man får göra vad man vill. en del ser ju inte kloka ut som hon anknäbben hollywoodfrun som är gift med nån rappare. jag minns inte vad hon heter men ser iaf inte klok ut. Ung tjej eller ja typ under 40 eller hon kanske är 180 men ser ut som en anka på 22. you never know
  men anyway. så får alla göra vad de vill. men det är inte snyggt när det blir utan mimik.
  drottning silvia är väl ett bra exempel på när det inte blir bra. munnen ser precis ut som en groda som en kompis jag har hade.
  men jag skulle kunna fylla i lite här och var om jag inte var så gnällig bara. måste ju ha narkos för att få manikyr.

 16. Yvonne 12 maj, 2014 on 20:00 Svara

  Tänk va snabb man är att döma…och lätt att klappa sig för bröstet och yvas över att ….”jag har minsann inte gjort nåt för att se yngre ut…nääääää tycker det är snyggt med rynkor….”. Jag undrar jag, är man en sämre människa om man är lite ytlig ibland och faktiskt tycker det är värt att lägga lite pengar för att hjälpa naturen och ytan på traven…? På en del kommentarer så känns det i alla fall som det är mycket finare om man bevarar glåmigheten. Konstigt då att alla modetidningar säljer så förbaskat när det är mest politiskt korrekt och mest socialt accepterad hos en del ”Bror Duktig-kommenterare” att se för jävlig ut….eller jag menar….naturlig sa de visst! Go for it Lotta och gör vad just DU tycker ger dig värde och guldkant i livet. Låt de andra sitta där med halsskinnet fast i jackdragkedjan! Å jävlar, va kommentarer jag kommer att få nu….. men jag kan leva med det, och det vet jag att du Lotta också kan! Kram på dig å ha en överjävligt bra måndag! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *