VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DET HÄR MED FÄRGEN

 

Vi var väldigt nyfikna på hur det här barnet skulle se ut.  Det är väl alla föräldrar men i vårt fall kunde Lennox ha blivit väldigt mörk eller väldigt ljus. Eller ha alla nyanser däremellan för den delen. Threst har några droppar indianblod i sig och min pappa härstammar lång bak från Egypten så jag har lite nubisk blod i ådrorna. Tillsätt sedan 50% europeiska gener så. Threst pappa är från USA, alltså afroamerikan. Hans mamma är svensk. Precis som min. Han är född och uppväxt i Sverige. Precis som jag fast på Södermalm i Stockholm. Och när jag blev gravid efter ca 7-8 månaders uppehåll av p-piller visste jag att det var en pojke. Jag bara visste helt enkelt. Det var aldrig några tvivel. Mer än känsla i kroppen. Och så var vi förstås nyfikna på vilken kulört han skulle ha (och ja, naturligtvis var det viktigaste att han var frisk)

 

 

Och när Lennox föddes med kejsarsnitt på Södersjukhuset en disig fredag 7 oktober så var det en riktig gaphals som gjorde entré. Han skrek som en stucken gris och såg ut som en liten boxare. Fick 9 på den där kurvan direkt (vad den nu heter) Så hans lungor var det då inga fel på. Och han var ljus i hyn. Såg precis ut som vilken europé som helst. Inte förrän senare fick jag reda på att barn med mörkare gener blir mörkare allt eftersom. Och så var det också. Med tiden blev Lennox mörkare och mörkare och har en färg nu som är snäppet mörkare än mig men något ljusare än Threst.

 

Och nu vill jag förtydliga igen. Att hans färg inte på något sätt har någon betydelse förstås. Att även om han så vore grön skulle han vara lika älskad och välkommen ändå. Sedan att han blev den vackraste pojken på jorden. Det är ett helt annat inlägg.

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer


 1. tiptip 24 april, 2014 on 14:36 Svara

  Ja grön hade ju varit helt okej faktiskt. lite ovanligt men ändå kul.
  är inte alla vana vid alla färger på folk snart.
  ville bara säga att det nog är stor skillnad att växa upp med annan hudfärg nu mot för 20 30 år sedan.
  jag umgås nästan inte med någon som är helt svensk i bemärkelsen född i sverige av föräldrar som härstammar från sverige. halvgreker och bästa kompis mexikanska många arabboys på dansen ju och latinos så klart, colombia, finland massor. gillar blandningen bäst

 2. fanny 24 april, 2014 on 19:24 Svara

  Det är så häftigt det där med hudfärger, hur det funkar! Det finns ju exempel på par där båda parter är mixade som fått tvillingar där ena är helt ljus och den andra helt mörk, otroligt häftigt när man tänker efter! Förstår att ni var nyfikna även om det, precis som du säger, inte hade spelat nån roll om pojken som kom ut var grön :)

 3. pia 25 april, 2014 on 09:41 Svara

  jag vill se mer albino style barn. dvs vit hy med superstarka svarta drag. eller tvärtom.. svart hy med vita drag.. dvs smal liten näsa.. tunna läppar osv. hade varit kul men genetiken är otroligt tråkig och inte alls lika fantasifull och kreativ som den borde vara. inte en chans att det blir 50/50 när man skaffar barn med en person med annan hudfärg. snarare 80/20. :)

 4. C 25 april, 2014 on 10:17 Svara

  Minns när man korsade kaniner på biologin svarta och vita och samma med ögonfärgen, vilken färg som var dominant.
  Jag är mulatt och har barn med en ”vit” man, lite tattarblod i honom, misstänker jag då han är väldigt mörk för att vara vit. Hans bror är en avbild av honom men blond med isblåa ögon, väldigt skumt. Mina tjejer är typ latino och afro, vi kallar den ljusaste, ursäkta uttrycket, för en vit n-ger! Hon är lite mobbad :), de å andra sidan tycker att jag är osvart! Då tänker de inte till färgen utan mer att jag är ”vit”i mitt beteende och inte så cool som de vill att jag ska vara :). De är stolta över sitt svarta arv, dvs en okänd morfar! Men det är kul att höra iaf.
  Det var som sagt jobbigare att vara den enda svarta i klassen för 40 år sedan! När jag var tonåring så hälsade alla färgade på varandra, så är det inte idag haha!

 5. Lina 25 april, 2014 on 18:07 Svara

  Intressant det där med gener. Min man är från Mellanöstern och är mörk. Vårt ena barn fick hans färger och det andra barnet mina ljusa med blå ögon. Lite konstigt tycker jag eftersom jag alltid trott att det mörka dominerar.
  Lennox är jätte fin och en riktig blandning av er båda. Men just nu tycker jag han dras mer åt ditt håll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *