VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

”EN FIXARDAG”

20140420-215408.jpg

 

Jag är tacksam över mycket i mitt liv. Att jag blev frisk och verkar fortsätta få vara det. Samt att Gud hörde bön och gav mig en unge som gillar att sova länge.  Nu har vi ätit frukost runt 10 de här lediga dagarna. Han har kommit i säng väldigt sent förstås. Men han brukar oftast sova till ca 9 på helgerna. Nu har han som bestämmer om aktiviteterna härhemma  (läs Threst) bestäms fixardag och ni som känner mig vet att jag starkt ogillar att jobba i trädgården. Men även jag förstår att man måste gilla läget ibland.

 

20140420-215437.jpg

 

Så vi har tagit fram studmattan. Beskurit häckar och rensat ogräs. Threst och jag har klippt ner den här gula saken (vet inte vad det är) samt haft påskmiddag nr 2 för hans mamma som fyllde år i tisdags. Vi har även tvättat alla överdrag till utedynorna. Samt tagit bild på våra ute möbler och  kommer lägga ut dem på Blocket. Klassiska, vita rejäla. Istället gör vi en lounge i hörnet. Soffor längst väggarna med dynor och faktiskt inget bord framför om jag får bestämma. Threst snickar själv de väggfasta sofforna och så hittar vi dynor i rätt mått. Blir väldigt mycket billigare med lite spillvirke. Vet ni var man kan hitta dynor i mått 80 djupa så säg gärna till.

 

20140420-215457.jpg

 

 

 

Jag har ansvarat över att ligga på knä och rensa ogräs. Och Så har vi avnjutit en fantastisk torskrygg i ugnen mef färska räkor, ungsrostade primörer och skirat smör. En stekt banan och glass med sirap till efterrätt. Ett under att man inte blir smällfet kan man tycka.

 

 

Och själv har jag tillbringat hela dagen i den här munderingen. Som jag brukar se ut på helgerna. Jag borstar bara tänderna i stort. I morgon väntar ännu en fixardag. Jag måste även posta de kläder och skor flera av er köpt här på Bloppisen. Och tvätta håret som tar en evighet för att få till det. Ni hör vilka problem man har. Men för mig är det rätt skönt med vanliga, hederliga saker att sucka över.

 

20140420-220255.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer


  1. Diana DeMarkey 21 april, 2014 on 08:46 Svara

    Vad fint ni har, vad fräscht det ser ut! Och vad snygg du var på sista bilden, brun och fräsch.

  2. Siv 21 april, 2014 on 12:11 Svara

    Men herre gud Lotta! ”Den gula saken” = forsythia, en av våra vanligaste vårblommande buskar. Varför har man trädgård, om man inte är intresserad?

    • Helena 21 april, 2014 on 13:33 Svara

      Hahaha förlåt men hur jävla korrekt kan man vara? Får man nu inte ha trädgård om man inte kan namnet på allt som växer i den?! Trötta mig……

  3. Mio 21 april, 2014 on 13:23 Svara

    Hej,Lotta.Den gula busken är en Forsythia.Ser att den behöver klippas ner.
    Ha en fortsatt fin vårdag.

  4. Maria 21 april, 2014 on 16:34 Svara

    Hej,
    Livet tuffar på både i Europa o Afrika. Har ni roligt tillsammans? Det finns mkt tänkvärt i din blogg. Tacksamhet visst, över att vara frisk, fint barn och fint hus. Skuldkänslor över att inte kunna göra mer för andra. Men när skrattar ni o har riktigt roligt tillsammans? Kanske inget som känns intressant att delge i bloggen. Men nog så viktigt ! Kram

  5. lpj 21 april, 2014 on 17:22 Svara

    Vi beställde dynor till våra väggfasta bänkar här, http://www.someshop.se/sv/mattbestallda-dynor/
    Vi blev riktigt nöjda, använder dom för tredje säsongen och dom är som nya.

    • Annika 21 april, 2014 on 18:07 Svara

      Åh, forsythiakvistar är så vackra i vas, släng inte allt utan ta in några och njut av vad trädgården har att bjuda!

  6. tiptip 21 april, 2014 on 20:58 Svara

    oj vad jag inte saknar trädgård. jo vi har en mini men så mini så man knappt ser den.
    bara massa hemskt jobb med otäcka växter man inte vet namnet på. eller jo jag vet ju faktiskt namnet på de flesta eftersom jag är uppväxt med en mamma som tyckte det var det viktigaste på jorden typ.
    påsken underbar
    fest
    folk
    sitta ute dricka vin i solen på uteserveringar
    liiite plikter tyvärr som att precis nu upptäcka en deadline imorgon. så nu ska jag jobba till typ ett i natt men det var kul så länge det varade. okunskapen alltså.

  7. Åsa 21 april, 2014 on 21:27 Svara

    Jag hade också en fixardag. Har skurat och oljat in trätrallarna på min balkong. Och sedan gick jag ut och satt på en bänk i en solig backe och kände en enorm tacksamhet för att det var varmt vårväder och för att just jag fick vara med om denna underbara påskhelg. Tacksamhet till Gud. Tacksamhet för självaste livet. Och imorgon får jag förhoppningsvis njuta av årets första kaffe på balkongen. Det blir något att se fram emot!

  8. Liza 21 april, 2014 on 23:14 Svara

    Det gula som du visade ÄR FORSYHTIA!! vÅrens första blommande buske..
    att ni beskar dem var bara bra kommer mera skott nästa år…

  9. E&L 22 april, 2014 on 01:04 Svara

    Hej! Nu är våran Persbrandt-blogg uppdaterad! Kika gärna in! 🙂 KRAM/E&L

  10. Helena 22 april, 2014 on 08:11 Svara

    Det bästa med den där fixardagen, är ju känslan efteråt – eller hur 🙂
    Ha en bra tisdag!!

  11. Titti 22 april, 2014 on 10:25 Svara

    Mitt tips till dynor och billigt blir det! är att köpa vanlig 80 madrass och klä den med ”dra-på-lakan”. Lätt att tvätta och byta ”klädsel”. Man kan ju givetvis även sy en egen klädsel i tyg man gillar. 😉

  12. lasueca 22 april, 2014 on 17:21 Svara

    Hej fina du
    Tycker det lăter jātte hãrligt och avslappnat som ni har haft det i helgen…precis să man ska ha det…bara gă upp o borsta tãnderna 😉
    Det ãr helg..
    Kram till dig och dina boys…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *