VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

OM

 

Om den här jävliga världen. Och om hur tiden är helt ur led. Om hur den här lille sjuåringen vägrar inse att hans föräldrar är döda och sover emellan deras hastigt begravda kroppar i Syrien.

 

Om krig, om elände, om svält, om talibépojkarna i Senegal, om risflickorna i Etiopien, om fiskarpojkarna i Ghana och de femåriga sexslavarna i Vietnamn, om gatubarnen i Ukraina, de som sniffar lim och har öppna sår över hela kroppen, om de kastlösa i Indien, om vävarpojkarna i Addis, om de föräldrarlösa i Rwanda, om att leva fast man vill dö, om de gömda och de glömda romerna. Om sålda barn och sålda organ, om mörka lägenheter med trasiga madrasser och fyra rädda barn i ett hörn, om pedofilringar och beställda tjänster, om att inte få sova på en och samma plats mer än dagar, om att inte hitta sin mamma i kaoset när kriget kom, om att gifta sig med någon som 40 år äldre, om att få panik över raketerna på nyår i ett land som Sverige, om de små som säljer cigaretter till turisterna vid korsningarna i Dar es Saalam, så små att de knappt räcker upp till bilfönstret.  Om de som blir vuxna på tok för fort, om de som drömmer om skolan men aldrig får gå dit, om de som bär skor av bildäck och gamla snörstumpar, om de svartögda som ålar sig längst pelare i Pattaya, om de våldtagna i Kongo och om dig och om mig. Världen är en global by och vi är alla invånare av skilda slag.

Om.

Allt det där som upptar mina tankar.

 


Kommentarer


 1. A 22 februari, 2014 on 14:35 Svara
  • Pedro Banus 22 februari, 2014 on 15:00 Svara

   What a surprise!! Not!

   Det är så mycket skit i media att man gör klokt i att ta allt med en nypa salt.

   Speciellt när det körs kampanjer för eller emot något/någon specifikt.

   • Pedro Banus 22 februari, 2014 on 15:08 Svara

    På tal om fotot så kommer jag att tänka på det där fotot från Italien när två pensionärer satt på stranden och åt pik nik och stirrade på en kvinna av romskt ursprung som låg på stranden, död.
    Alla spydde galla över de rasistiska italienarna som struntade i flickan. Bara det att fotot var manipulerat. Bortklippta ur bilden var sjukvårdspersonal, borta var även poliserna som höll obehöriga på avstånd och de var iaf 20-30 pers som stog och tittade på. Dessutom var de två pensionärerna inte italienare utan tyskar och deras position på fotot hade dessutom blivit manipulerat så det såg ut som de satt ca 50 meter ifrån medan de på riktigt satt ca 700-1000 meter ifrån.
    Tro inte på skiten som media serverar er. Det pågår ett politiskt krig i media om kontrollen över våra samhällen och vi som läser och tror på dem är offren.

    • Siv 22 februari, 2014 on 15:20 Svara

     Jag vågade knappast gå in och ifrågasätta bilden på pojken, som ”sov” mellan sina döda föräldrar…
     Det finns även en annan bild som cirkulerar, en blodig kvinna som blir stenad p.g.a. att hon använt facebook. Bilden är från en film, men lär handla om en verklig händelse, så den är otäck nog ändå, men som sagt den otäcka bilden är inte verklig.

     I övrigt så har du nog täck in det mesta, Lotta, vad gäller hemskheter. Alla kan ju inte gå in och göra något överallt, men man kan alltid göra något någonstans. Tyvärr kan vi inte bära hela världen hemsheter på våra axlar, men ett litet korn är alltid ett korn, sa´hönan.

     • Siv 22 februari, 2014 on 15:23

      Fortsätt med den här typen av inlägg istället, Lotta! (Ok, du får duscha hur mycket/litet du vill! 😉 )

 2. Sandra 22 februari, 2014 on 15:04 Svara

  Barnen, barnen, barnen!
  Mitt hjärta blöder…

 3. Kattis 22 februari, 2014 on 16:37 Svara

  Även om bilden är arrangerad eller att det finns andra bilder i omlopp som är arrangerade så gör verkligheten som många människor i vår värld tvingas leva i inte mindre ont.
  Det du räknade upp Lotta finns där och så oändligt mycket mer. Jag förstår att det blir svårt att släppa och att du kan få svårt att leva i den vanliga vardagen när den andra världen knackar på. Jag tänker ändå att det är så viktigt att du njuter av det som finns hos dig nära, dina kära, men också för att samla kraft för det onda och att fortsätta din kamp. Du gör en stor skillnad!!!

 4. Vera 22 februari, 2014 on 17:56 Svara

  Det gör ont…

 5. Helena 22 februari, 2014 on 18:19 Svara

  …tom på ord…

 6. Kia(ängeln Simons mamma) 22 februari, 2014 on 18:47 Svara

  Sant eller osant….men det som skrämmer mej är att vi är i bland för godtrogna.
  Har haft en hel del med Immigrationsverket och Integrationsverket att göra då jag för 10 år sedan jobbade med att hjälpa en kvinna in i vårt svenska samhälleHon flydde hit med ett barn och ett i magen
  det dröjde ett par år innan hon insåg att hon behövde inte ljuga och hitta på…..sanningen kom fram och vet man inte den så är det svårt med riktig hjälp.Hennes anhöriga fullkomligt hjärntvättade henne.Tack och lov så gick det bra för henne.Ha en fin lördagskväll .Kram Kia :)

 7. Marlene 22 februari, 2014 on 19:13 Svara

  Oavsett bilden, så finns det en massa barn där ute som behöver hjälp. Bilden på min blogg är betydligt gladare än din och garanterat äkta eftersom jag tagit den själv. Vi kan göra så otroligt mycket nytta med väldigt små medel. Det är bara att sätta igång…

 8. Maria 22 februari, 2014 on 21:04 Svara

  Spelar det någon roll vilka bilder och historier som är äkta och inte eller hur många gånger om dagen/i veckan vi duschar?!

  Jävla skitvärld vi lever i egentligen. Människan är den grymmaste varelsen av dem alla. Ibland har jag bara lust att sälja allt jag äger och flytta till månen bara för att..

  Kram.

 9. cinam 22 februari, 2014 on 21:45 Svara

  Snälla lägg inte ut falska , arrangerade bilder utan att kontrollera dess verklighet ( hur man nu ska kunna göra det).
  Se länken som ”A” lagt ut. Det hela är ju bara ett ”konstverk”
  Tack

  • Ewa 22 februari, 2014 on 22:00 Svara

   Det är det minsta man kan begära, att du kollar upp innan du visar oss detta. Din trovärdighet måste ju ju, tyvärr, ifrågasättas efter detta.Vilket är synd då det tar fokus då det jag tror att du vill förmedla..

 10. Gunilla 22 februari, 2014 on 22:18 Svara

  Fortsätt delge oss det du upplever Lotta. Du är stark och alldeles underbart klok!!

  Bamsekram från Gunilla i Oxd

 11. Carina 22 februari, 2014 on 22:46 Svara

  Vår värld är grym, särskilt för våra små. Fortsätt skriva om vår värld Lotta. Du gör skillnad.

 12. Anette 23 februari, 2014 on 13:31 Svara

  Strunt samma i bilden……..Jag blir berörd av din text och den fasansfulla bild du målar upp om tillvaron för många barn på vår jord!! Du väcker tankar om att göra skillnad om så för bara någon………”en man promenerade på stranden som var full av sjöstjärnor som hade sköljts upp när han såg en liten pojke som kastade tillbaka en sjöstjärna i havet…..det är lika bra du slutar, sa han, du kan ändå inte rädda alla….pojken tittade på sjöstjärnan i sin hand och svarade….jag är rätt säker på att det gör skillnad för den här”

 13. Elin 23 februari, 2014 on 14:04 Svara

  Hej Lotta! Det är så roligt att läsa om ditt engagemang för andra människor. Då jag själv delar ditt intresse för internationella frågor vill jag gärna tipsa om att det finns en hel del universitetsutbildningar inom Freds och konfliktstudier/Afrikastudier/Utvecklingsstudier (både fristående kurer och hela kandidatutbildningar, dvs 3-åriga). Kanske skulle det kunna vara något som intresserar? Det finns ju även en hel del folkhögskoleutbildningar (oftast 1-åriga) där det ingår praktik eller fältstudier i ett utvecklingsland.

  Annars finns det ju även en hel del ideella organisationer som jobbar med medmänsklighet och humanitärt arbete som behöver frivilliga eldsjälar som kan engagera sig här hemma i Sverige inom deras aktiviteter, exempelvis Röda Korset och svenska FN-förbundet.

  Kramar

 14. tiptip 23 februari, 2014 on 14:58 Svara

  ja världen extremt orättvis och bra med engagemang. men då kan jag inte fatta varför biståndsparasiterna ska leva som kungar när de är ute på sina missions. och JOOO det gör dom.
  Jobbar du för FN skattar du inte ens. men varför inte det?
  och de flesta organisationer har en överbyggnad som inte är av denna värld. Bara massa snömos rapporter och skit som inte hjälper någon. Def inte barnen.
  Anställ bara folk på Sida, Unicef, Danida mm som har en vanlig lön. Ett vanligt boende, inga jävla extra benefits. vill de hjälpa folk så är det väl perfekt. Då får de både lön och kan göra det de brinner för.

 15. Susanne 23 februari, 2014 on 15:02 Svara

  Hej Lotta! Jag blir alldeles tårögd när jag läser din text… vilken grym värld vi lever i. Märker att jag blivit otroligt känslig med åren när det gäller utsatta barn, djur(plågeri) mm. Jag grubblar och blir så ledsen men måste tyvärr avskärma mig så gott det går, t ex låta bli att läsa artiklar, se filmer. Jag tror på allvar att jag skulle bli tokig om jag gick in i det på nära håll som du gör. Jag tycker du är modig, klok, stark, beundrar din vilja att utsätta dig för det jobbiga fast du mår dåligt och ibland har svårt att landa i vardagen efteråt! Som sagt, jag kan avskärma mig, men en person som du som redan har alla bilder och erfarenheter på näthinnan så att säga….det går ju inte att stänga av, glömma (och det vet jag att du inte vill heller) :(
  Rosor till alla som jobbar för och försöker påverka världen till att bli lite bättre!
  PS Jag är i alla fall Världsförälder och skänker pengar varje månad, alltid nåt eller…? :)

 16. Rebecca 24 februari, 2014 on 10:34 Svara

  Det gör alldeles ont i hjärtat när jag läser din text. Och än mer när jag läser kommentarerna om att bilden är arrangerad, vad är det för hemska människor som utför nåt sånt. Hu!
  Ha en skön vecka!
  Kram

 17. Christel 24 februari, 2014 on 15:12 Svara

  Ett tips är att bara sätta in bilder du själv tagit från dina resor .
  Där du kan stå för äktheten av det du visar !

 18. marie bardhamre 24 februari, 2014 on 18:30 Svara

  Är fotot med händerna också falsk? Det kan den ju knappast vara…
  Oavsett så tycker jag att budskapet är det viktiga.
  Jag beundrar dej mycket Lotta för det du gör <3

 19. C 24 februari, 2014 on 19:29 Svara

  Hur kan du hålla det här i från dig mellan varven. Mitt bekymmer är att jag inte kan hålla hemska saker ifrån mig, Jag bara samlar på hemska bilder i huvudet och kan inte skaka bort dem, Jag gråter fortfarande över Bobbys öde, över den åttaåriga flickan i Jemen som giftes bort till en typ fyrtioåring och dog av skadorna dagen efter bröllopsnatten, över det lilla barnet som glömdes i den varma bilen under hela pappans arbetsdag osv osv. Det här har blivit värre sedan jag själv blev förälder och nu är jag gravid och oförmågan att hålla hemskheterna ifrån mig har minskat ytterligare. Jag tycker nästan att det är ett handikapp, Det gör mig så ledsen, orolig, illamående och påverkar min vardag. Det är klart att man ska vara medveten om vad som händer i världen, men ska det förstöra mitt liv?

 20. Hanna 25 februari, 2014 on 20:28 Svara

  Vidrigt utan dess like, finner inga ord!

 21. Gugge 5 mars, 2014 on 01:56 Svara

  Den där bilden. Bilden med den pyttelilla magra handen i den stora. Sällan har ett foto berört mig så mycket.
  Har nu i några dagar suttit och kollat på en resa till Sicilien med mina barn. Vårt bekymmer är vilket av alla flotta hotell vi ska ta. Om man kan ha all inclusive och ändå gå ut på restaurang. Om vi orkar gå 200 meter till stranden eller ej. Vi pratar om hur vi ska frossa i all god italiensk mat och leva la dolce vita. Jag tycker att vi kan unna oss det efter några tuffa år efter separationen från barnens pappa som ställde till det för oss.
  Och så är det den där bilden. Bilden med den lilla magra handen i den stora.
  ”You don’t need a reason to help people”

 22. Robes de soiree 6 mars, 2014 on 15:43 Svara

  Tolle Party gestern, lecker Suppe !!! Die Location kann man nur weiterempfehlen !Danke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *