VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

24 TIMMAR-GÖTEBORG

 

Göteborg. Tur och retur på 24 timmar. Mormor kommer och vi åker. Lennox är frisk gudskelov. Vi tar tåget och det känns som vanligt väldigt märkligt att bara vara vi två. Men mysigt.

 

 

Vi promenerar lite i Nordstan. Jag löper ett par leopardfärgade byxor på Zara. Det är svinkallt och jag vill bara in och äta lunch någonstans. Dock hinner jag notera att de har fler tiggare än vi har hemma. I varenda gathörn sitter någon på huk med kupade händer. Det förtar lite av äventyret men det är inte mig det är synd om överhuvudtaget.

 

 

Vi går till samma ställe som jag och presshänget var på under Bokmässan. Minns inte namnet men minns den fantastiska pastan med oxfile, sparris, svamp, flarn av riven parmesan, tryffel samt massor av svartpeppar. Här är Threst lite fundersam men väljer fisksoppan. Vi pratar om någon som separerat. Att man inte kan lägga sig i hur barnet tas om hand den veckan man är barnfri. Men det tycker jag. Man har full rätt att veta och lägga sig i om det är så att det är knas. Om den ena färäldern typ väljer att skaffa barnvakt den veckan man har sitt barn skulle jag bli oxtokig. Inte om det hände någon gång då och då förstås.

 

 

På hotellet Upper House, Gothia Tower får man svindel, Hotellet har bara funnits cirka fyra månader och ligger högst upp bland molnen. Dessutom är det bara glas överallt så man kan lätt bli lite snurrig. Här välkomnas vi i receptionen med snacks och bubbel av något slag.

 

 

 

 

 

Spaavdelningen är ett makalös. Det finns olika pooler, relaxrum, ång och torrbastu samt stort gym. Allt med en vidunderlig utsikt åt alla vädersträck genom allt glas. Vi tar oss dit vid 16 och stannar ända till 19. Threst går till gymmet och jag bastar. Och bastar. Och bastar och badar faktisk dels i den uppvärma poolen med Liseberg nedanför även i glaspoolen som hänger utomhus utanför hotellet väggar!  Iskallt de sekunderna det tar att ta sig från dörren ner i det varma badet men så häftig.

 

Han fixar iskall rosé som man kan beställa. Vi dricker det i bastun under tystnad medan vi tittar ut över hela Göteborgs skyline.

 

 

Utsikten från bastun från 25:e våningen är hisnande.

 

 

 

Och jag passar på att ha klänning faktiskt. Jag är inte så förtjust i det. Men den har djupa fickor och är lite lös.

 

 

Till och med väskan får en egen plats förklarar servitören och hämtar den här pallen. Vi äter en sexrätters herrejösses middag. Inte förrän efter 00:30 är vi klara. Det är en otrolig service. Det märks att personalen älskar det de gör och Threst som älskar det här hantverket är bokstavligen i sjunde himlen. För honom är det ett intresse det här med bra mat. Roligt att kunna ta honom hit.

 

 

Och vi pratat om framtiden. Om man skulle öppna det där pensionatet, säger Threst. En dröm han har. Ett litet pensionat med familjär stämning i södra Europa. Men sedan backar han och pratar om hur varm det är. ”Vet du hur jobbigt det är att jobba när det är 35 grader varm och att öppna eget utomlands med alla papper, språket” fortsätter han.

 

 

Jag lyssnar och säger att jag ställer upp på allt bara det är utomlands. Jag har ju också en dröm om att någon gång i mitt liv få bo i ett annat land. Ett varmt då förstås. Men Lennox går i skolan, Thrests firma blomstrar och ja, det är egentligen mest jag som borde vara sugen på nya utmaningar.

 

 

 

 

 

Riven tryffel

 

 

Vår servitör Magnus kunde sin sak. Håll hårt i honom Upper House.

 

 

 

 

 

Morgonstund har guld…

Den omtalade frukosten är väldigt bra. Färskpressade juicer av alla de slag. Beställningar för det varma. Och så utsikten då förstås. Jag är trött. Och eftersom vi hade bunkrat upp med godis och en massa bra filmer som inte blev av eftersom middagen tog sådan tid grämer det mig lite. Ibland är det också kvalitetstid att bara ligga i en säng och titta på en bra film.

 

 

 

Och här sitter Joe Labero med ryggen åt er

 

 

Vi har en stund på oss innan vi checkar ut. Jag kryper ner under det tunga duntäcket. Threst tittar på film.

 

 

 

Här ser ni utomhuspoolen som liksom hänger på fasaden.

 

Mysigt. Trevligt. Lyxigt. Mormor och Lennox har haft det jättebra. Vi har fått vara Lotta och Threst igen och inte bara företaget Gray AB. Jag återupptäcker vad det var jag föll för en gång för 10 år sedan. Påminns om det.

 

Dessvärre glömde jag att hotellet inte har tonade rutor utan gick naken i rummet innan jag upptäckte restaurangdelen i huset i vinkel med vårt. Där satt massor med människor och åt. De måste ha fått sig ett gott skratt. Det är sånt man bjuder på i den härliga åldern av 47. I videon ser ni vad jag menar.

 

 

 


Kommentarer


  1. Hope 27 januari, 2014 on 12:13 Svara

    Herregud vilket häftigt hotell!

  2. LIV 27 januari, 2014 on 13:48 Svara

    Tack för titten! och såå bra med väskbord gillas!

  3. Sanna 27 januari, 2014 on 18:41 Svara

    Magnus är grym!

  4. tiptip 27 januari, 2014 on 20:07 Svara

    låter som en perfekt tripp.
    bastu gott käk och ensam med mannen. ja nice
    och ja absolut härligt när man inser att man strippat inför en extra publik som man inte räknade med. Har jag gjort på hotell, också i samma stad.

  5. Ditte 27 januari, 2014 on 21:52 Svara

    Vad härligt och njutbart! Förstår att ni hade det toppen. Så skönt att lämna vardagen för ett dygn.
    Tack för bra tips! Kommer absolut att åka hit.

  6. Anette 28 januari, 2014 on 10:22 Svara

    Underbart!! Både hotellet och att bara vara man ch kvinna…….

  7. Carro 8 februari, 2014 on 15:50 Svara

    Hej
    Har varit på jakt efter en liknande klänning som du hade till middagen. Någon chans att du kan avslöja inköpsställe? 🙂

    För övrigt gillar jag alla dina charityprojekt. Du gör skillnad.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *