VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN SNABBVERSION

 

Jo, jag fortsätter. Det finns alltid en del av er som inte vill. Orkar. Se. Därför gör jag det ännu enklare. Jag lägger upp trailern här så ni kan se en förkortad version av ”Not my life”. Den tar er några minuter att titta på men kan en djupgående effekt på vår distansering från det som inte är nära. Jag ser att jag får fler kommentarer om ett inlägg som handlar om jeans än om huruvida vi strävar efter att hitta lösningen på världsproblemen. Jag undrar vad det säger om oss. Jag vet att jag tappar flera av er när jag skriver om saker som är tunga. En risk jag får ta eftersom jag måste göra det hjärtat råder.

 

Själv sitter jag på ett flyg norrut. Jag är bedrövad. Fortfarande.


Kommentarer


 1. camilla 24 oktober, 2013 on 08:40 Svara

  Jag tycker det är fantastiskt att du lyfter fram allt det folket blundar för i ljuset. Även om man inte har modet att se filmen nu kanske det byggs på och man vågar lite senare. Fortsätt såhär och kämpa för du inspirerar fler än du tror!
  MiNa tankar har du satt i rullning, vad kan jag hjälpa till med, för jag ska hjälpa på nåt sätt!
  Tack!
  Varma kramar!!

 2. camilla 24 oktober, 2013 on 08:40 Svara

  Jag tycker det är fantastiskt att du lyfter fram allt det folket blundar för i ljuset. Även om man inte har modet att se filmen nu kanske det byggs på och man vågar lite senare. Fortsätt såhär och kämpa för du inspirerar fler än du tror!
  MiNa tankar har du satt i rullning, vad kan jag hjälpa till med, för jag ska hjälpa på nåt sätt!
  Tack!
  Varma kramar!!

 3. Yvonne 24 oktober, 2013 on 08:52 Svara

  Jag såg filmen, den långa versionen. Jag hade inte tänkt lämna en kommentar men gör det ändå för du verkar vilja ha bekräftelse på att man sett det du försöker berätta om. Det är fruktansvärt, och jag känner mig väldigt maktlös som inte kan rädda varenda levande varelse som far illa. Men som med alla andra hemskheter så vet jag inte vad jag ska göra för att påverka situationen, så jag fortsätter skänka pengar till välgörenhetsorganisationer och hoppas på det bästa. Tack för en bra blogg, framför allt för inläggen som inte handlar om dina jeans.

 4. Yvonne 24 oktober, 2013 on 08:52 Svara

  Jag såg filmen, den långa versionen. Jag hade inte tänkt lämna en kommentar men gör det ändå för du verkar vilja ha bekräftelse på att man sett det du försöker berätta om. Det är fruktansvärt, och jag känner mig väldigt maktlös som inte kan rädda varenda levande varelse som far illa. Men som med alla andra hemskheter så vet jag inte vad jag ska göra för att påverka situationen, så jag fortsätter skänka pengar till välgörenhetsorganisationer och hoppas på det bästa. Tack för en bra blogg, framför allt för inläggen som inte handlar om dina jeans.

 5. Malin 24 oktober, 2013 on 10:05 Svara

  Hej Lotta! Jag såg hela filmen när du hade lagt upp länken. Jag tror att bristen på kommentarer beror på att man helt enkelt inte har ord utan har behov av att reflektera i tystnad över filmen. Så var/är det för mig. Man vill tänka igenom hur man själv bäst kan bidra till en förändring. Det kan vara tankar och känslor och beslut som tar lång tid på sig för att mogna fram.
  Du har ju möjligheten att resa till Afrika till exempel, jag kan inte göra det och jag kan inte bidra med så mycket pengar just nu (jobbar inte) och då måste man tänka, reflektera, vad kan just jag göra…

  Jag tycker att det är fantastiskt att du gör som du gör.

  Jeansinläggen är ju lättare att ”småprata” om….

  Kram

 6. Malin 24 oktober, 2013 on 10:05 Svara

  Hej Lotta! Jag såg hela filmen när du hade lagt upp länken. Jag tror att bristen på kommentarer beror på att man helt enkelt inte har ord utan har behov av att reflektera i tystnad över filmen. Så var/är det för mig. Man vill tänka igenom hur man själv bäst kan bidra till en förändring. Det kan vara tankar och känslor och beslut som tar lång tid på sig för att mogna fram.
  Du har ju möjligheten att resa till Afrika till exempel, jag kan inte göra det och jag kan inte bidra med så mycket pengar just nu (jobbar inte) och då måste man tänka, reflektera, vad kan just jag göra…

  Jag tycker att det är fantastiskt att du gör som du gör.

  Jeansinläggen är ju lättare att ”småprata” om….

  Kram

 7. Tindra 24 oktober, 2013 on 11:11 Svara

  Du Lotta…Det är sååå förbannat tråkigt att läsa om dessa Afrika-
  tycka-synd-om-alla-barnen-rädda-alla-barnen-bistånd-åkatillAfrika-skit!” Däremot gillar jag läsa om dig och din NORMALA vardag. Inte det här tjatet för det gör precis motsatt verkan för mig och många. Ungefär som reklam. Så varför inte starta en egen blogg för dom som vill läsa om alla Afrika-tycka-synd-om-projekt och så skriver du vanligt, intressanta inlägg här? (VET! Bloggen är din men såååå tråkig med dessa tråk-inlägg.) TACK och HEJ!

 8. Tindra 24 oktober, 2013 on 11:11 Svara

  Du Lotta…Det är sååå förbannat tråkigt att läsa om dessa Afrika-
  tycka-synd-om-alla-barnen-rädda-alla-barnen-bistånd-åkatillAfrika-skit!” Däremot gillar jag läsa om dig och din NORMALA vardag. Inte det här tjatet för det gör precis motsatt verkan för mig och många. Ungefär som reklam. Så varför inte starta en egen blogg för dom som vill läsa om alla Afrika-tycka-synd-om-projekt och så skriver du vanligt, intressanta inlägg här? (VET! Bloggen är din men såååå tråkig med dessa tråk-inlägg.) TACK och HEJ!

  • Karin 24 oktober, 2013 on 12:28 Svara

   Jag tror att Lotta klarar sig utmärkt utan sådana ytliga läsare som du! Man kan faktiskt tycka att det är det kul med kändisar, fina kläder och solsemestrar och ändå bli berörd av hemskheter i världen. Men jag hoppas innerst inne att ditt inlägg var ett dåligt skämt eller ironi.

   • Siv 24 oktober, 2013 on 16:56 Svara

    Tindra: Så bra då att du lämnar den här bloggen. Det finns säkert många andra ytliga bloggar som stämmer med din attityd! Jag undrar också om du skämtar – eller???

    • Tindra 26 oktober, 2013 on 22:33 Svara

     Nja, skulle jag INTE bry mig om annat än ytliga saker så skulle jag knappast vara här. ELLER??? Som jag sa; varför inte starta en blogg som handlar om just detta ämne? Alla får väl tycka vad dom vill om det dom vill? ELLER har jag fattat fel där med? (Ja, så även Lotta som skriver denna blogg men det var MIN önskan – inte något ”krav” för det kan jag och vill inte kräva). Alla kan inte hjälpa alla. Man får helt enkelt välja det som står en närmast och som man kan och har råd med. I mitt fall – CANCER!!!
     Den drabbar även fattiga människor i hela världen – men det kanske inte Siv och Karin inte vet? :O Och tack och hej betyder inte heller att jag lämnar Lottas annars så bra blogg! Så SLUTA SÄTTA ORD i andras mun – håll er till EGNA åsikter tack!

 9. Hope 24 oktober, 2013 on 12:41 Svara

  Ibland finner man inte orden.

 10. Hope 24 oktober, 2013 on 12:41 Svara

  Ibland finner man inte orden.

 11. Sara 24 oktober, 2013 on 13:49 Svara

  Jag har sett hela ‘filmen’, man känner sig maktlös! Men jag tycker att det är bra med de här inläggen! För varje sånt här inlägg når du fram till någon, och om det så bara är en människa så är det en början! Fortsätt så!

 12. Sara 24 oktober, 2013 on 13:49 Svara

  Jag har sett hela ‘filmen’, man känner sig maktlös! Men jag tycker att det är bra med de här inläggen! För varje sånt här inlägg når du fram till någon, och om det så bara är en människa så är det en början! Fortsätt så!

 13. Charlotta 24 oktober, 2013 on 14:45 Svara

  Frågan är vad som förändras för att du/vi chockeras? Det som visas är fruktansvärt, naturligtvis, men det visste vi redan. Vår upprördhet gör ingen skillnad.

  • Catarina 25 oktober, 2013 on 22:27 Svara

   Men om vi börjar engagera oss när vi blir chockade- då gör vi skillnad.

 14. Charlotta 24 oktober, 2013 on 14:45 Svara

  Frågan är vad som förändras för att du/vi chockeras? Det som visas är fruktansvärt, naturligtvis, men det visste vi redan. Vår upprördhet gör ingen skillnad.

  • Catarina 25 oktober, 2013 on 22:27 Svara

   Men om vi börjar engagera oss när vi blir chockade- då gör vi skillnad.

 15. Petra 24 oktober, 2013 on 16:24 Svara

  Älskar att du lyfter det tunga!
  Du har fått mig så berörd så många gånger
  Christian
  Falling withels
  Och nu detta

  Tack för att du berör!!

 16. Petra 24 oktober, 2013 on 16:24 Svara

  Älskar att du lyfter det tunga!
  Du har fått mig så berörd så många gånger
  Christian
  Falling withels
  Och nu detta

  Tack för att du berör!!

 17. Nina 24 oktober, 2013 on 18:56 Svara

  Viktigt film helt klart. Dock så ” klarar” inte alla människor av att hantera innehållet..
  Jag vet flera av mina kollegor som skulle hålla för öronen och säga nej, sluta berätta, jag blir att må dåligt av detta du berättar. Tragiskt! Välutbildade människor som väljer att hellre blunda.
  Jag såg filmen, satt tyst efter. Kände mig tom och jävligt
  Förbannad. Skev inget då, men gjorde det nu.
  Jag vill att du fortsätter att ” sprida ditt budskap” på din blogg! Viktigt att få människor att vakna upp ur sin ” Svenssons” . Det går inte att få med alla, men att få en del att vakna kan räcka långt.

 18. Nina 24 oktober, 2013 on 18:56 Svara

  Viktigt film helt klart. Dock så ” klarar” inte alla människor av att hantera innehållet..
  Jag vet flera av mina kollegor som skulle hålla för öronen och säga nej, sluta berätta, jag blir att må dåligt av detta du berättar. Tragiskt! Välutbildade människor som väljer att hellre blunda.
  Jag såg filmen, satt tyst efter. Kände mig tom och jävligt
  Förbannad. Skev inget då, men gjorde det nu.
  Jag vill att du fortsätter att ” sprida ditt budskap” på din blogg! Viktigt att få människor att vakna upp ur sin ” Svenssons” . Det går inte att få med alla, men att få en del att vakna kan räcka långt.

  • Benita 24 oktober, 2013 on 21:34 Svara

   Jag tror det finns människor som har det så svårt med sitt eget att dom bara inte orkar ta till sej alla världsproblem. Det betyder inte att man inte skulle bry sej, men för att orka måste man blunda ibland.

 19. Christina 25 oktober, 2013 on 09:23 Svara

  Grym film men otroligt viktig. Tack för att du delar med dig.

 20. Christina 25 oktober, 2013 on 09:23 Svara

  Grym film men otroligt viktig. Tack för att du delar med dig.

 21. Therese 25 oktober, 2013 on 10:52 Svara

  Har sett den långa filmen och kramar mina egna ungar lite extra länge nu, i lycka över att de får vara barn och leva i sverige och må bra. Nu vill man kasta sig ut i världen och rädda alla barn som råkar så illa ut, men man vet ju inte vart man ska börja. Men som filmen säger – now you know. Nu vet jag – nu ska jag hitta mitt sätt att bidra till kampen för att rädda världens barn.

 22. Therese 25 oktober, 2013 on 10:52 Svara

  Har sett den långa filmen och kramar mina egna ungar lite extra länge nu, i lycka över att de får vara barn och leva i sverige och må bra. Nu vill man kasta sig ut i världen och rädda alla barn som råkar så illa ut, men man vet ju inte vart man ska börja. Men som filmen säger – now you know. Nu vet jag – nu ska jag hitta mitt sätt att bidra till kampen för att rädda världens barn.

 23. norgrensvensson 25 oktober, 2013 on 12:44 Svara

  Jag vill bara säga tack! Tack för att du fortsätter där många av oss andra kanske stannat. Tack för att du pushar oss, mig, en liten bit längre…

 24. norgrensvensson 25 oktober, 2013 on 12:44 Svara

  Jag vill bara säga tack! Tack för att du fortsätter där många av oss andra kanske stannat. Tack för att du pushar oss, mig, en liten bit längre…

 25. Frida 27 oktober, 2013 on 05:10 Svara

  Jag tycker det är oerhört rörande det du gör. Du lyfter fram så viktiga problem. Vart är värden påväg? Hur kommer det sluta? Jag kikade på trailern. Det skär verkligen i ens hjärta. :( du är fantastisk. Tillsammans kan man förändra.

 26. Frida 27 oktober, 2013 on 05:10 Svara

  Jag tycker det är oerhört rörande det du gör. Du lyfter fram så viktiga problem. Vart är värden påväg? Hur kommer det sluta? Jag kikade på trailern. Det skär verkligen i ens hjärta. :( du är fantastisk. Tillsammans kan man förändra.

 27. Karin 24 oktober, 2013 on 12:28 Svara

  Jag tror att Lotta klarar sig utmärkt utan sådana ytliga läsare som du! Man kan faktiskt tycka att det är det kul med kändisar, fina kläder och solsemestrar och ändå bli berörd av hemskheter i världen. Men jag hoppas innerst inne att ditt inlägg var ett dåligt skämt eller ironi.

 28. Siv 24 oktober, 2013 on 16:56 Svara

  Tindra: Så bra då att du lämnar den här bloggen. Det finns säkert många andra ytliga bloggar som stämmer med din attityd! Jag undrar också om du skämtar – eller???

 29. Benita 24 oktober, 2013 on 21:34 Svara

  Jag tror det finns människor som har det så svårt med sitt eget att dom bara inte orkar ta till sej alla världsproblem. Det betyder inte att man inte skulle bry sej, men för att orka måste man blunda ibland.

 30. Tindra 26 oktober, 2013 on 22:33 Svara

  Nja, skulle jag INTE bry mig om annat än ytliga saker så skulle jag knappast vara här. ELLER??? Som jag sa; varför inte starta en blogg som handlar om just detta ämne? Alla får väl tycka vad dom vill om det dom vill? ELLER har jag fattat fel där med? (Ja, så även Lotta som skriver denna blogg men det var MIN önskan – inte något ”krav” för det kan jag och vill inte kräva). Alla kan inte hjälpa alla. Man får helt enkelt välja det som står en närmast och som man kan och har råd med. I mitt fall – CANCER!!!
  Den drabbar även fattiga människor i hela världen – men det kanske inte Siv och Karin inte vet? :O Och tack och hej betyder inte heller att jag lämnar Lottas annars så bra blogg! Så SLUTA SÄTTA ORD i andras mun – håll er till EGNA åsikter tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *