VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

EN POJKE SOM HAN

Lennox Turkiet 2012

 

Jag hade det bra i skolan. Jag var inte mobbad på något vis. Snarare tvärtom. En poppis tjej att hänga med. Och jag tänkte ju aldrig i de termerna. Att någon flyttade sig ur kön för att jag kom trodde jag att det berodde på att de hade bråttom till något. Eller att man bytte plats på bussen var väl för att det blev för varmt i solen. Jag hade helt enkelt inte på mig de glasögonen och upplevde därför inte situationer annorlunda än någon annan. Lade ingen värderingen i dem. Att jag kallades Neger-Lotta var till och med något som jag fann helt naturligt och som på sätt och vis gjorde mig speciellt på ett i mitt tycke, rätt coolt sätt. Jag växte upp i ett litet sammanhang i ett litet samhälle där alla förstås visste vem jag var men jag upplevde det aldrig som hotfullt eller att jag var mobbad på något vis. Trots att jag naturligtvis var mycket medveten om att jag såg annorlunda ut. Det var inte förrän jag var på ett bröllop, många år senare, där jag i beskrivningen över gästerna kallades Neger-Lotta, som jag reagerade.

 

Threst har däremot en helt annan upplevelse. Uppväxt på Hornsgatan i Stockholm. Hade många fler svarta att identifiera sig med. Blossom, Kayo, Themba och hela det där gänget. Hur människor smög upp bakom honom som tonåring och väste ”Stick hem till Afrika din jävla neger” eller hur man alltid skulle känna och ta på hans afro i T-banan utan att han gav sitt medgivande. Hur hans mamma alltid lärde dem att de var tvungna att vara dubbelt så artiga och dubbelt så duktiga eftersom de alltid hade ögonen på sig. Och att de inte skulle infria människor förväntningar på dem. Jo. Vi kommer verkligen från två helt olika världar han och jag och har haft en del disskussioner om det där. Att jag menar att det är klart att man känner sig kränkt och utsatt om man hela tiden ser det så. Att varje gång någon byter sida på trottoaren beror det på att man är svart (nåja mixad) Där han däremot tycker att jag rätt och slätt är naiv och korkad.

 

Det som hände i Malmö nyligen är ju så vedervärdigt vidrigt att man tappar fattningen helt. De försökte döda en pappa med mörk hudfärg och sonen får se på. Pappan är ute och går med sin 1, 5-år gamla pojke och blir brutalt misshandlad och släng över en bro där krampaktigt försöker hänga sig kvar medan de slår på hans knogar. Barnets huvud har man slagit i marken. Bredvid står den lille pojken och ser allt. Ett tiotal fler kommer och fortsätter med misshandeln.

 

Där möter de en man och tre kvinnor.

– Mannen sparkade till leksaken som min pojke använde. Jag frågade: Vad gör du?
Då svarade mannen med grova tillmälen som handlade om pappans och sonens hudfärg.
Pappan protesterade och gick mot mannen.
– Då puttade han min son.

(Sydsvenskan)

 

Jag tänker att det lika gärna kunnat vara Threst och Lennox. För det var ju en pojke som han, den där lille skrutten. Tänk så oerhört rädd han måste varit. Eller någon annan jag känner med mörk hudfärg. För det är så vi måste tänka. Det kan vara vem som helst av oss som kan råka ut för dessa vidriga hatbrott. Bara för att vi är födda med en annan färg på skinnet trots av vi alla blöder rött.

 

 

Båda mina bloggkollegor Elaine och Lady Dahmer har gett sin syn på saken. Båda med osvenskt blod i sina ådror. Jag gillar att de inte håller käften och Dahmer har även saltat sin inlägg med en pikant krydda. Hur är det med rasismen mellan invandrare egentligen?

 


Annons

Kommentarer


 1. Emma 11 september, 2013 on 15:07 Svara

  Det är så vidrigt det som hände med den pappan och hans son. Det får en verkligen att fundera över vilken värld vi lever i. Men något som gör mig helt förfärad är att du blev omnämnd som Neger-Lotta på ett bröllop! Inte just att det är ett bröllop utan över huvud taget såklart. Men det var bara höjden av vidrighet (eller okunskap?!) tycker jag. Oavsett vad man tycker att ordet neger symboliserar så vet alla att det i många fall används som skällsord. Bara för att f*tta ursprungligen betyder daggvåt ängsmark, betyder inte det att det blir OK då att kalla någon för f*tta. Frågade du bröllopsparet varför de hade skrivit så? Någonstans på vägen tycker man ju att de borde åtminstone funderat över om man skriver så eller inte…

 2. Terese 11 september, 2013 on 15:53 Svara

  Jag blir ledsen när jag läser detta och liknande inlägg, tappar helt tron på mänskligheten och vill egentligen bara dra ett täcke över huvudet och vakna till ett jämlikt samhälle och värld. Jag har själv aldrig känt av detta. Men jag kan inte på något sätt, över huvud taget förstå vilka tankar som går genom huvudet på dessa män som utför sådana hemska handlingar. Precis som att jag ska ha samma rättigheter och skyldigheter fast jag råkade födas med punani, ska alla ha samma rättigheter oavsett hudfärg (och kön, ålder, religion osv). En blir ju rädd för tusan.

 3. Terese 11 september, 2013 on 15:53 Svara

  Jag blir ledsen när jag läser detta och liknande inlägg, tappar helt tron på mänskligheten och vill egentligen bara dra ett täcke över huvudet och vakna till ett jämlikt samhälle och värld. Jag har själv aldrig känt av detta. Men jag kan inte på något sätt, över huvud taget förstå vilka tankar som går genom huvudet på dessa män som utför sådana hemska handlingar. Precis som att jag ska ha samma rättigheter och skyldigheter fast jag råkade födas med punani, ska alla ha samma rättigheter oavsett hudfärg (och kön, ålder, religion osv). En blir ju rädd för tusan.

 4. AnitaL 11 september, 2013 on 16:15 Svara

  Det var enligt tidningarna inte bara män i som gjorde det förfärliga! Sällskapet som började bråket lär ju ha bestått av tre kvinnor och en man… Det är hemskt som det är men frågan är om inte det gör det ännu värre!!! När empatin lämnar även kvinnor då är vi verkligen på väg utför.

  Funderar just nu mycket på HUR norrmännen kan acceptera att släppa in ett parti som Fremskrittspartiet i sin regering! FrP säger sig ha andra frågor på sin agenda men nog är det väl invandrarhatet som samlar röster åt dem? Det hedrar vår svenska ”blå” regering att de säger att de aldrig någonsin kommer att regera tillsammans med eller vara beroende av den svenska motsvarigheten till FrP.

  • G 11 september, 2013 on 17:23 Svara

   Varför skulle kvinnor vara mer empatiska än män? Att förutsätta det, är lika fördomsfullt som att hävda att någon ”har rytmen i blodet” på grund av hudfärg.

 5. AnitaL 11 september, 2013 on 16:15 Svara

  Det var enligt tidningarna inte bara män i som gjorde det förfärliga! Sällskapet som började bråket lär ju ha bestått av tre kvinnor och en man… Det är hemskt som det är men frågan är om inte det gör det ännu värre!!! När empatin lämnar även kvinnor då är vi verkligen på väg utför.

  Funderar just nu mycket på HUR norrmännen kan acceptera att släppa in ett parti som Fremskrittspartiet i sin regering! FrP säger sig ha andra frågor på sin agenda men nog är det väl invandrarhatet som samlar röster åt dem? Det hedrar vår svenska ”blå” regering att de säger att de aldrig någonsin kommer att regera tillsammans med eller vara beroende av den svenska motsvarigheten till FrP.

  • Anna 11 september, 2013 on 16:22 Svara

   Det är bara en tidsfråga innan regeringen måste samarbeta med SD. Dom kommer säkert göra ett rekordval nästa år.

   • Natalie 12 september, 2013 on 15:12 Svara

    Reinfeldt har sagt att han är beredd att ge upp makten om det krävs för att stänga ute SD.
    Jag tror inte att alla moderater är så anti SD som han är men … Jag tror att det är genuint från hans sida.

  • G 11 september, 2013 on 17:23 Svara

   Varför skulle kvinnor vara mer empatiska än män? Att förutsätta det, är lika fördomsfullt som att hävda att någon ”har rytmen i blodet” på grund av hudfärg.

   • Anna 11 september, 2013 on 17:40 Svara

    Håller med dig G…

    • Tanten 11 september, 2013 on 18:18 Svara

     Håller med dig också. Och vi blöder rött alla.

  • Zoran 12 september, 2013 on 11:19 Svara

   Allt pekar på att SD kommer att bli det tredje största partiet i Sverige nästa år. Deras stora framgång har inte så mycket med invandrarhat och låg utbildning att göra, snarare att många är trötta på hur 7-klövern hanterar många frågor och vilken långsiktig strategi de har. Hade någon av dem vågat prata om elefanten i rummet och offentligt ha en åsikt i frågan så hade SD inte haft så många röster. Men eftersom samtliga partier vägrar göra detta så är det inte alls konstigt att röstfördelningen ser ut som den gör.

   Den ”blå” regeringen kan ju alltid hota med liknande idag men imorgon kan det se helt annorlunda ut och det är inte alls säkert att de har något val. Att SD skulle få inflytande är inte alls något negativt utan snarare något nödvändigt för att landet inte ska haverera fullständigt på längre sikt. Regeringen ser inte idag vad de ställer till med.

   Bor man i närheten av Malmö förstår man att det inte alls är något konstigt vad som sker. Varför ska man mörka att det var kurder som utförde detta? Varför ska det målas ut som att det var ett hatbrott utfört av etniska svenskar? Den sandlådenivån leder bara till en enda sak.

   • Natalie 12 september, 2013 on 15:14 Svara

    Men nu ÄR det ju så att outbildade män är överrepresenterade bland de som röstar på SD. Och att om man inte gör skillnad på folk utifrån deras etnicitet så försöker man förmodligen hitta ett annat parti att rösta på.

 6. Cecilia 11 september, 2013 on 18:01 Svara

  Hej,

  Håller med om att det som hänt i Malmö är vidrigt.

  Oprovocerat våld är helt obegripligt för mig, men det som är mest anmärkningsvärt i denna historia är att förövarna gett sig på ett barn också. Detta tyder väl på att alla spärrar saknas, eller?

  Måste dock rätta till ett faktafel som smugit sig in. Pojken är inte 1,5 månader gammal, utan 1,5 år. Hemskt i vilket fall, men ändå viktigt, tycker jag.

  Hälsningar, Cecilia

 7. Cecilia 11 september, 2013 on 18:01 Svara

  Hej,

  Håller med om att det som hänt i Malmö är vidrigt.

  Oprovocerat våld är helt obegripligt för mig, men det som är mest anmärkningsvärt i denna historia är att förövarna gett sig på ett barn också. Detta tyder väl på att alla spärrar saknas, eller?

  Måste dock rätta till ett faktafel som smugit sig in. Pojken är inte 1,5 månader gammal, utan 1,5 år. Hemskt i vilket fall, men ändå viktigt, tycker jag.

  Hälsningar, Cecilia

 8. Trött och rädd 11 september, 2013 on 19:03 Svara

  Att tidningarna får det att se ut som att det är är svenskar som gett sig på pappan och inte araber som av någon anledning verkligen hatar människor med afrikanskt ursprung det skrivs det inte om! Vi har ett stort problem här nere i Malmö där svenskar och även många invandrare inte längre vågar gå ut på kvällarna, där de måste ha vakter på sjukhusen för att sköterskorna och läkarna blir hotade till livet var och varannan dag. Då olika invandrargrupper skjuter ihjäl varandra på löpande band…

  Låter kanske som jag är rasist men tyvärr jag är bara realist och jag har inget som helst emot alla de invandrare som sköter sig och uppför sig som man förväntar sig i ett civiliserat samhälle men dethar ballat ur helt och hållet och vi är många som tröttnat! Att tidningarna sen målar upp det som att det är svenskar som är rasister och utför hatbrott när det i själva verket inte är det skapar bara ännu mer rasism!

  Jag tycker innerligt synd om pappan och hans familj som utsattes fördetta hemska brott och jag hoppas vi kan komma tillrätta med problemen men det ser mörkt ut!

  • Anna 11 september, 2013 on 19:11 Svara

   Jag bor också i Malmö och vet vad du du menar. Innan vi fick vakter på vårdcentralen som låg på Ahlmansgatan så var det en invandrarfamilj där pappan bar sig så illa åt för att deras son inte fick gå före i kön (!). Han var riktigt otrevlig och hotfull mot inskrivningssköterskan så hon fick till sist stänga sin lucka. Trots att läkaren hade tittat på barnet och gjort bedömningen att dom kunde vänta på sin tur som alla andra. Som man ropar får man svar och den kärlek man förtjänar…

 9. Trött och rädd 11 september, 2013 on 19:03 Svara

  Att tidningarna får det att se ut som att det är är svenskar som gett sig på pappan och inte araber som av någon anledning verkligen hatar människor med afrikanskt ursprung det skrivs det inte om! Vi har ett stort problem här nere i Malmö där svenskar och även många invandrare inte längre vågar gå ut på kvällarna, där de måste ha vakter på sjukhusen för att sköterskorna och läkarna blir hotade till livet var och varannan dag. Då olika invandrargrupper skjuter ihjäl varandra på löpande band…

  Låter kanske som jag är rasist men tyvärr jag är bara realist och jag har inget som helst emot alla de invandrare som sköter sig och uppför sig som man förväntar sig i ett civiliserat samhälle men dethar ballat ur helt och hållet och vi är många som tröttnat! Att tidningarna sen målar upp det som att det är svenskar som är rasister och utför hatbrott när det i själva verket inte är det skapar bara ännu mer rasism!

  Jag tycker innerligt synd om pappan och hans familj som utsattes fördetta hemska brott och jag hoppas vi kan komma tillrätta med problemen men det ser mörkt ut!

  • Trött och rädd 11 september, 2013 on 19:11 Svara

   http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1637

   Här ovan kan ni klicka er vidare och läsa att pappan själv berättar om att det var andra invandrare som utsatte honom för detta hemska!

  • Anna 11 september, 2013 on 19:11 Svara

   Jag bor också i Malmö och vet vad du du menar. Innan vi fick vakter på vårdcentralen som låg på Ahlmansgatan så var det en invandrarfamilj där pappan bar sig så illa åt för att deras son inte fick gå före i kön (!). Han var riktigt otrevlig och hotfull mot inskrivningssköterskan så hon fick till sist stänga sin lucka. Trots att läkaren hade tittat på barnet och gjort bedömningen att dom kunde vänta på sin tur som alla andra. Som man ropar får man svar och den kärlek man förtjänar…

   • Trött och rädd 11 september, 2013 on 19:20 Svara

    Men om man lyfter upp dessa problem som finns här nere så blir man genast kallad för rasist osv…

    Jag är helt emot rasism men jag är absolut för att vi alla som bor i vårt land kan röra oss fritt ute utan att vara rädda för våldet ute på våra gator osv……

    Det är inte bara invandrare som är rädda för att drabbas!

    • Anna 11 september, 2013 on 19:30 Svara

     Precis. Är man inte odelat positiv utan kritiserar dom (precis som man kritiserar ”infödda” svenskar, för det gör jag i alla fall), ja då är man rasist. Sverige är garanterat det enda land som sparkar på sitt fosterland.

     • Zoran 12 september, 2013 on 11:26

      Varför ska det behövas vakter på vårdcentralen för? När jag var ung behövdes inte detta på varken vårdcentralen eller akuten. Varför ska jag behöva vara rädd när jag är ute kvällstid i Malmö? Vem ger dessa kriminella element rätten att förstöra för alla andra? På gator, i affärer, i de flesta skolorna, på stränderna osv.

      Svenskar är ett genuint vänligt folk som välkomnar alla med öppna armar och drömmer naivt om någon slags tillvaro där alla är kompisar med alla och alla jobbar och gör rätt för sig. Tyvärr ser inte verkligheten ut så i detta landet och gudskelov vaknar väldigt många upp och accepterar inte denna förändringen mer. Valresultatet nästa år kommer att komma som en chock för många som dagligen läser sina tillrättalagda nyheter och har skygglapparna på.

     • Sewana 3 januari, 2014 on 13:37

      Super inovrmatife writing; keep it up.

 10. Helena 11 september, 2013 on 20:13 Svara

  Det som hänt i Malmö är vidrigt! Jag reagerar också starkt på hur fan man kan kalla dig Neger-Lotta i gästbeskrivningen på ett bröllop. Det är lågbegåvat och i mitt tycke rasistiskt.

 11. Helena 11 september, 2013 on 20:13 Svara

  Det som hänt i Malmö är vidrigt! Jag reagerar också starkt på hur fan man kan kalla dig Neger-Lotta i gästbeskrivningen på ett bröllop. Det är lågbegåvat och i mitt tycke rasistiskt.

 12. Hope 11 september, 2013 on 20:31 Svara

  Jag har inte läst någon tidning som har skrivit att det är svenskar som var inblandade i misshandeln.
  Däremot står det tio ”personer” och ”rasistattack”
  Man brukar ha vakter på sjukhusen när det är extra bråkigt, poliser var utposterade när Hells Angels härjade som mest i Malmö så det är ju inget nytt.

  Rasismen mellan invandrare är stor men det är inte speciellt konstigt om man ser det ur ett historiskt perspektiv. Invandrare är ju inte en homogen grupp utan kommer från olika länder och olika kulturer.

  • Trött och rädd 11 september, 2013 on 21:22 Svara

   Min och många andras första tanken var att det var svenskar som gjort detta hemska mot pappan och hans lille son för att tidningarna vinklade det så…. Men ganska snart när man insåg var det skett och hur så började man tvivla och sen gick ju pappan själv ut och berättade om vad som hänt. Det fokuseras så mycket på att det är svenskar som är rasister men ingenstans får man läsa om alla dessa invandrare som kränker både svenskar och invandrare från tex Afrika osv..

 13. Hope 11 september, 2013 on 20:31 Svara

  Jag har inte läst någon tidning som har skrivit att det är svenskar som var inblandade i misshandeln.
  Däremot står det tio ”personer” och ”rasistattack”
  Man brukar ha vakter på sjukhusen när det är extra bråkigt, poliser var utposterade när Hells Angels härjade som mest i Malmö så det är ju inget nytt.

  Rasismen mellan invandrare är stor men det är inte speciellt konstigt om man ser det ur ett historiskt perspektiv. Invandrare är ju inte en homogen grupp utan kommer från olika länder och olika kulturer.

  • Anna 11 september, 2013 on 21:14 Svara

   Men om vi nu ska betala deras uppehälle så kan man kanske begära ett dom respekterar våra lagar och ber sig ordentligt åt!

   • Trött och rädd 11 september, 2013 on 21:28 Svara

    Anna!

    Jag tycker inte det handlar om att de ska följa våra lagar för att ”vi betalar för deras uppehälle” vi alla ska följa våra lagar för att vi befinner oss i vårt land helt enkelt. Lagarna gäller alla som befinner sig här, svenska medborgare eller invandrare eller turister! Har inget med försörjning osv att göra! Tycker man lagarna är fel så har alla svenska medborgare rätt att försöka påverka dem på demokratiskt vis!

    • Anna 12 september, 2013 on 07:22 Svara

     ”Trött och rädd”!

     Mitt svar var ett svar till Hope!

   • Hope 11 september, 2013 on 21:35 Svara

    Som du ser så har jag inte skrivit någonting om att man inte ska respektera lagen eller uppföra sig väl!
    Lotta ställde en fråga i slutet på sitt inlägg, jag svarade ganska förenklat.
    Jag anser att alla ska följa lagen men så ser verkligheten inte ut.

    Tack för mig!

  • Trött och rädd 11 september, 2013 on 21:22 Svara

   Min och många andras första tanken var att det var svenskar som gjort detta hemska mot pappan och hans lille son för att tidningarna vinklade det så…. Men ganska snart när man insåg var det skett och hur så började man tvivla och sen gick ju pappan själv ut och berättade om vad som hänt. Det fokuseras så mycket på att det är svenskar som är rasister men ingenstans får man läsa om alla dessa invandrare som kränker både svenskar och invandrare från tex Afrika osv..

 14. Johanna 11 september, 2013 on 22:22 Svara

  Ja det är fruktansvärt det som hände…

  Hur fan tänker folk???

  Mina tankar gick direkt till det lilla barnet som stod bredvid hysterisk och kommer bära med sig detta inom sig i bakhuvudet :-( Stackars lilla parvel ♥

  Vad ger det för trygghet för denna stackars familj?

  Usch… riktigt illa…

 15. Johanna 11 september, 2013 on 22:22 Svara

  Ja det är fruktansvärt det som hände…

  Hur fan tänker folk???

  Mina tankar gick direkt till det lilla barnet som stod bredvid hysterisk och kommer bära med sig detta inom sig i bakhuvudet :-( Stackars lilla parvel ♥

  Vad ger det för trygghet för denna stackars familj?

  Usch… riktigt illa…

 16. Cat 12 september, 2013 on 09:09 Svara

  Det var först nu som jag fick veta att det var araber och inte svenskar som stod för misshandeln. Varför trodde jag att det var svenskar, kanske en fördom det också? Rasismen finns överallt och ska bekämpas, att tro att alla invandrare ser varandra som likvärdiga är naivt liksom att tro att invandrare inte känner förakt och har fördomar mot svenskar. Mitt emellan hamnar vi mixade som inte egentligen hör hemma någonstans.
  Jag växte också upp i Stockholm och är född -65 men tillbringade mina somrar på Gotland, det var en viss skillnad om man säger så. Känner så igen mig i beskrivningen av att alla ville känna på håret. Därför har jag än idag svårt med att folk rör mitt hår, vid massage eller hos frisören, det sitter liksom i.
  Det som var lite roligt att alla svarta hälsade på varandra förr, det skulle inte gå idag :).
  Det där med araber har jag aldrig märkt av, så det var helt nytt för mig. Umgicks en del med tunisier och marockaner under min tonårstid.
  Mina döttrar som är ännu mer utblandade kallar sig glatt för svarta och vi skämtar inom familjen om att den ena är en vit-neger för hon är inte svart någonstans, men de har iaf inget problem med att deras morfar var av annat ursprung.
  Neger må vara ett skällsord men för mig är det ordet helt avdramatiserat, negerboll går så bra så och Tintinböckerna präglar den tidens syn och är enligt mig ett historiearv. Däremot så skulle jag faktiskt, trots allt, reagera kraftigt om det stod ”Neger-Lotta” på ett bröllop, det skulle jag inte vara bekväm med.
  Sorgligt att vi inte har kommit längre..

 17. Cat 12 september, 2013 on 09:09 Svara

  Det var först nu som jag fick veta att det var araber och inte svenskar som stod för misshandeln. Varför trodde jag att det var svenskar, kanske en fördom det också? Rasismen finns överallt och ska bekämpas, att tro att alla invandrare ser varandra som likvärdiga är naivt liksom att tro att invandrare inte känner förakt och har fördomar mot svenskar. Mitt emellan hamnar vi mixade som inte egentligen hör hemma någonstans.
  Jag växte också upp i Stockholm och är född -65 men tillbringade mina somrar på Gotland, det var en viss skillnad om man säger så. Känner så igen mig i beskrivningen av att alla ville känna på håret. Därför har jag än idag svårt med att folk rör mitt hår, vid massage eller hos frisören, det sitter liksom i.
  Det som var lite roligt att alla svarta hälsade på varandra förr, det skulle inte gå idag :).
  Det där med araber har jag aldrig märkt av, så det var helt nytt för mig. Umgicks en del med tunisier och marockaner under min tonårstid.
  Mina döttrar som är ännu mer utblandade kallar sig glatt för svarta och vi skämtar inom familjen om att den ena är en vit-neger för hon är inte svart någonstans, men de har iaf inget problem med att deras morfar var av annat ursprung.
  Neger må vara ett skällsord men för mig är det ordet helt avdramatiserat, negerboll går så bra så och Tintinböckerna präglar den tidens syn och är enligt mig ett historiearv. Däremot så skulle jag faktiskt, trots allt, reagera kraftigt om det stod ”Neger-Lotta” på ett bröllop, det skulle jag inte vara bekväm med.
  Sorgligt att vi inte har kommit längre..

 18. Sylvia 12 september, 2013 on 10:21 Svara

  Och jag är inte det minsta förvånad att du kallades NegerLotta.

  Så var det och kanske är det fortfarande på landet och mindre orter. Jag kan ge massor av exempel på namn. De flesta utan undermening men en del också med nedsättande betydelse. Själv fick jag öknamn p.g.a. min pappas yrke och för att jag var bäst i klassen. Jag led något fruktansvärt men tur för dig Lotta att du gick fri.

  Så olika vi uppfattar och förstår beroende på var vi själva är uppfödda eller har bott. Det är ganska intressant.

 19. Sylvia 12 september, 2013 on 10:21 Svara

  Och jag är inte det minsta förvånad att du kallades NegerLotta.

  Så var det och kanske är det fortfarande på landet och mindre orter. Jag kan ge massor av exempel på namn. De flesta utan undermening men en del också med nedsättande betydelse. Själv fick jag öknamn p.g.a. min pappas yrke och för att jag var bäst i klassen. Jag led något fruktansvärt men tur för dig Lotta att du gick fri.

  Så olika vi uppfattar och förstår beroende på var vi själva är uppfödda eller har bott. Det är ganska intressant.

 20. […] jag tänker på det. Jag vet inte ens hur jag ska kunna be henne om ursäkt. Hur fan kunde jag??Vimmelmamman Lotta Gray berättar att hon genom hela skolgången var neger-Lotta  och att det då fick henne att känna sig speciell. Jag rycker till när jag läser det. Jag […]

  • Maja 13 september, 2013 on 23:56 Svara

   Nämen det är väl helt ok att jag har fittan på tvären och ska ”åka hem” och tugga renpung?

   Kan NÅN leta reda på det faktum att det INTE var SD rasister som slog ner denne karl? Jag läste Lady Dhamer och tyvvärr blev jag inte impad.

   Dert var ”hemskt” enligt henne, men ett helt annat misshandelsfall än det riktiga svenska byggt på den ”riktiga” rasismen som man ska hörsamma mest!

   Herregud.

   Ni vet; När svenska kvinnor mördas är det detsamma som ”hedersmord”, men detta? det är en annan misshandel, taskig för den det drabbar men liksom ngt underordnat.

   Orka med den vänster”logiken”

 21. […] jag tänker på det. Jag vet inte ens hur jag ska kunna be henne om ursäkt. Hur fan kunde jag??Vimmelmamman Lotta Gray berättar att hon genom hela skolgången var neger-Lotta  och att det då fick henne att känna sig speciell. Jag rycker till när jag läser det. Jag […]

  • Maja 13 september, 2013 on 23:56 Svara

   Nämen det är väl helt ok att jag har fittan på tvären och ska ”åka hem” och tugga renpung?

   Kan NÅN leta reda på det faktum att det INTE var SD rasister som slog ner denne karl? Jag läste Lady Dhamer och tyvvärr blev jag inte impad.

   Dert var ”hemskt” enligt henne, men ett helt annat misshandelsfall än det riktiga svenska byggt på den ”riktiga” rasismen som man ska hörsamma mest!

   Herregud.

   Ni vet; När svenska kvinnor mördas är det detsamma som ”hedersmord”, men detta? det är en annan misshandel, taskig för den det drabbar men liksom ngt underordnat.

   Orka med den vänster”logiken”

 22. Pernilla 12 september, 2013 on 12:39 Svara

  Ja, visst blir man ledsen då det gång efter gång

 23. Pernilla 12 september, 2013 on 12:39 Svara

  Ja, visst blir man ledsen då det gång efter gång

 24. Lina-Greece 12 september, 2013 on 12:54 Svara

  Araber ar tyvarr valdigt speciella.Hur man an vrider och vander pa det.Det ligger liksom i deras kultur och anses bara vanligt.

 25. Lina-Greece 12 september, 2013 on 12:54 Svara

  Araber ar tyvarr valdigt speciella.Hur man an vrider och vander pa det.Det ligger liksom i deras kultur och anses bara vanligt.

  • S. 13 september, 2013 on 14:59 Svara

   Och alla afrikaner har rytmen i blodet, alla ryssar är alkoholister, alla med Downs syndrom är glada och musikaliska, alla feminister har hår under armarna, alla bögar gillar disco….det ligger liksom i deras kultur. Eller?

   Tillåt mig kräkas!

 26. Pernilla 12 september, 2013 on 13:04 Svara

  Ja, visst blir man ledsen då det gång efter gång händer i rasismens tecken, men tänker att det är viktigt att vi med att visa att det går att göra skillnad och ta ställning mot dessa krafter som på olika sätt infiltreras i samhället. Var för några år sedan mer oinsatt i hur det är att bli bedömd och värderad utifrån ursprung, hudfärg eller tillhörighet, men då min dotter är sambo med en man som kommer från Ghana har jag nu fått uppleva hur det finns invävt på olika sätt på nära håll och som krävt tydligt ställningstagande. så för att ge min dotter och fantastiske man min blivande svärson trygghet på våra släktkalas, fick jag på ett tydligt sätt ta avstånd och förklara för nära släkting att hon inte är välkommen i vårdat hus pga att hon har en otäck rasistisk attityd. När det är skarpt läge och när det krävs tydlighet är det inte helt okomplicerat ställer mycket på sin spets. , då är det skönt att veta att det nu i efterhand var det enda rätta. Lotta du och vi andra måste fortsätta och se framför oss att det gör skillnad om det så är för en person så är det viktigt för just den.

 27. Pernilla 12 september, 2013 on 13:04 Svara

  Ja, visst blir man ledsen då det gång efter gång händer i rasismens tecken, men tänker att det är viktigt att vi med att visa att det går att göra skillnad och ta ställning mot dessa krafter som på olika sätt infiltreras i samhället. Var för några år sedan mer oinsatt i hur det är att bli bedömd och värderad utifrån ursprung, hudfärg eller tillhörighet, men då min dotter är sambo med en man som kommer från Ghana har jag nu fått uppleva hur det finns invävt på olika sätt på nära håll och som krävt tydligt ställningstagande. så för att ge min dotter och fantastiske man min blivande svärson trygghet på våra släktkalas, fick jag på ett tydligt sätt ta avstånd och förklara för nära släkting att hon inte är välkommen i vårdat hus pga att hon har en otäck rasistisk attityd. När det är skarpt läge och när det krävs tydlighet är det inte helt okomplicerat ställer mycket på sin spets. , då är det skönt att veta att det nu i efterhand var det enda rätta. Lotta du och vi andra måste fortsätta och se framför oss att det gör skillnad om det så är för en person så är det viktigt för just den.

 28. Sofia 12 september, 2013 on 17:01 Svara

  Det är verkligen ofattbart att sådant kan förekomma. Att människor inte ska kunna känna sig säkra när de går på sta’n. Det som håller på att hända i Malmö och på andra håll är beklämmande. Jag tycker det finns mycket hyckleri inom området ”integration” tex. Det är så mycket som skyfflas under mattan som kallas för politisk korrekthet. Man vågar inte prata öppet över sådant som berör oss alla som tex hur vi förhåller oss till varandra och våra respektive bakgrunder.

 29. Sofia 12 september, 2013 on 17:01 Svara

  Det är verkligen ofattbart att sådant kan förekomma. Att människor inte ska kunna känna sig säkra när de går på sta’n. Det som håller på att hända i Malmö och på andra håll är beklämmande. Jag tycker det finns mycket hyckleri inom området ”integration” tex. Det är så mycket som skyfflas under mattan som kallas för politisk korrekthet. Man vågar inte prata öppet över sådant som berör oss alla som tex hur vi förhåller oss till varandra och våra respektive bakgrunder.

 30. Anna 11 september, 2013 on 16:22 Svara

  Det är bara en tidsfråga innan regeringen måste samarbeta med SD. Dom kommer säkert göra ett rekordval nästa år.

 31. Zoran 12 september, 2013 on 11:19 Svara

  Allt pekar på att SD kommer att bli det tredje största partiet i Sverige nästa år. Deras stora framgång har inte så mycket med invandrarhat och låg utbildning att göra, snarare att många är trötta på hur 7-klövern hanterar många frågor och vilken långsiktig strategi de har. Hade någon av dem vågat prata om elefanten i rummet och offentligt ha en åsikt i frågan så hade SD inte haft så många röster. Men eftersom samtliga partier vägrar göra detta så är det inte alls konstigt att röstfördelningen ser ut som den gör.

  Den ”blå” regeringen kan ju alltid hota med liknande idag men imorgon kan det se helt annorlunda ut och det är inte alls säkert att de har något val. Att SD skulle få inflytande är inte alls något negativt utan snarare något nödvändigt för att landet inte ska haverera fullständigt på längre sikt. Regeringen ser inte idag vad de ställer till med.

  Bor man i närheten av Malmö förstår man att det inte alls är något konstigt vad som sker. Varför ska man mörka att det var kurder som utförde detta? Varför ska det målas ut som att det var ett hatbrott utfört av etniska svenskar? Den sandlådenivån leder bara till en enda sak.

 32. Anna 11 september, 2013 on 17:40 Svara

  Håller med dig G…

 33. Tanten 11 september, 2013 on 18:18 Svara

  Håller med dig också. Och vi blöder rött alla.

 34. Trött och rädd 11 september, 2013 on 19:11 Svara

  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1637

  Här ovan kan ni klicka er vidare och läsa att pappan själv berättar om att det var andra invandrare som utsatte honom för detta hemska!

 35. Trött och rädd 11 september, 2013 on 19:20 Svara

  Men om man lyfter upp dessa problem som finns här nere så blir man genast kallad för rasist osv…

  Jag är helt emot rasism men jag är absolut för att vi alla som bor i vårt land kan röra oss fritt ute utan att vara rädda för våldet ute på våra gator osv……

  Det är inte bara invandrare som är rädda för att drabbas!

 36. Anna 11 september, 2013 on 19:30 Svara

  Precis. Är man inte odelat positiv utan kritiserar dom (precis som man kritiserar ”infödda” svenskar, för det gör jag i alla fall), ja då är man rasist. Sverige är garanterat det enda land som sparkar på sitt fosterland.

 37. Anna 11 september, 2013 on 21:14 Svara

  Men om vi nu ska betala deras uppehälle så kan man kanske begära ett dom respekterar våra lagar och ber sig ordentligt åt!

 38. Trött och rädd 11 september, 2013 on 21:28 Svara

  Anna!

  Jag tycker inte det handlar om att de ska följa våra lagar för att ”vi betalar för deras uppehälle” vi alla ska följa våra lagar för att vi befinner oss i vårt land helt enkelt. Lagarna gäller alla som befinner sig här, svenska medborgare eller invandrare eller turister! Har inget med försörjning osv att göra! Tycker man lagarna är fel så har alla svenska medborgare rätt att försöka påverka dem på demokratiskt vis!

 39. Hope 11 september, 2013 on 21:35 Svara

  Som du ser så har jag inte skrivit någonting om att man inte ska respektera lagen eller uppföra sig väl!
  Lotta ställde en fråga i slutet på sitt inlägg, jag svarade ganska förenklat.
  Jag anser att alla ska följa lagen men så ser verkligheten inte ut.

  Tack för mig!

 40. Anna 12 september, 2013 on 07:22 Svara

  ”Trött och rädd”!

  Mitt svar var ett svar till Hope!

 41. Zoran 12 september, 2013 on 11:26 Svara

  Varför ska det behövas vakter på vårdcentralen för? När jag var ung behövdes inte detta på varken vårdcentralen eller akuten. Varför ska jag behöva vara rädd när jag är ute kvällstid i Malmö? Vem ger dessa kriminella element rätten att förstöra för alla andra? På gator, i affärer, i de flesta skolorna, på stränderna osv.

  Svenskar är ett genuint vänligt folk som välkomnar alla med öppna armar och drömmer naivt om någon slags tillvaro där alla är kompisar med alla och alla jobbar och gör rätt för sig. Tyvärr ser inte verkligheten ut så i detta landet och gudskelov vaknar väldigt många upp och accepterar inte denna förändringen mer. Valresultatet nästa år kommer att komma som en chock för många som dagligen läser sina tillrättalagda nyheter och har skygglapparna på.

 42. Sewana 3 januari, 2014 on 13:37 Svara

  Super inovrmatife writing; keep it up.

 43. Natalie 12 september, 2013 on 15:12 Svara

  Reinfeldt har sagt att han är beredd att ge upp makten om det krävs för att stänga ute SD.
  Jag tror inte att alla moderater är så anti SD som han är men … Jag tror att det är genuint från hans sida.

 44. Natalie 12 september, 2013 on 15:14 Svara

  Men nu ÄR det ju så att outbildade män är överrepresenterade bland de som röstar på SD. Och att om man inte gör skillnad på folk utifrån deras etnicitet så försöker man förmodligen hitta ett annat parti att rösta på.

 45. S. 13 september, 2013 on 14:59 Svara

  Och alla afrikaner har rytmen i blodet, alla ryssar är alkoholister, alla med Downs syndrom är glada och musikaliska, alla feminister har hår under armarna, alla bögar gillar disco….det ligger liksom i deras kultur. Eller?

  Tillåt mig kräkas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *