VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

RÄTT BRA SVAMMEL ÄNDÅ

20130801-215922.jpg
 
Vi hänger hela dagen. Åker hemifrån 9 och kommer hem klockan 18. Bara vi. Han och jag. Det är fantastisk att få ta del av hur han tar sig an världen, löser situationer, närmar sig folk. I ett samtal med vännen Maria sa jag häromdagen.

Det är en sådan häftig resa att ta del av världen genom Lennox ögon. En ynnest att få vara med”.

 

Vi har helt olika föräldrarskap Threst och jag. Han utmanar Lennox mer. Låter honom åka nerför backar jag aldrig skulle, låter honom vara ensam hemma en kvart medan han åker för att hämta något någonstans. Medan jag är den som pratar mycket.Berättar. Förklarar om saker och ting, livet och situationer. Jag är väldigt lärande. Jag gillar det inte alls. Jag vill att Lennox själv ska uppleva saker utan att att färgas av mina fördomar och tyckande. Att han ska uppleva saker på sig eget sätt. Så jag försöker att inte vara det. Så jädrans rättrådig. Men jag skulle inte kalla mig en hönsmamma.

 

Vi måste ge dem rötter och vingar, eller hur Petra Krantz Lindgren? Låta dem våga och ta språnget och lita på dem där de vill och hålla dem tillbaka när de vill ta bilen till stan. Jag minns när han skulle gå hem från skolan själv (10 min promenad på skogsväg) Hur jag ringde först och bad läraren påminna Lennox om att ta med ryggsäcken.

Litar du inte på mig mamma?

Var hans något kränkta svar när han kom hem.

 

Jag är mer en helikoptermamma. Ligger och hovrar över. Plockar upp när han faller men låter honom i mångt och mycket klara sig själv i situationer.

 

SVT:S ”Mästarnas Mästare? Kan man tävla i föräldrarskap? Finns det perfekta föräldrar. Gud bevare nej, det är livsfarligt med perfekta föräldrar. Hur ska man kunna dra lärdom av sina förebilder om de aldrig felar och gör misstag.

 

Hans lilla hand i min. Hur han gapskrattar med hela kroppen. När han mår bra. Mår jag ännu bättre. Sen är det ingen dans på röda rosor. Det vet varenda en av er som har barn därute. En timme senare bryter helvetet lös. Jag kommer aldrig skriva om det gulligulla livet med barn, där allt bara är perfekt och det aldrig finns några schismer. Då får ni läsa en annan blogg. Hos oss är det himmel och helvete

 

Det måste också få finnas

 

20130801-215952.jpg


Kommentarer


  1. Villa Freja 4 augusti, 2013 on 09:51 Svara

    Vi gör alla så gott vi kan med det vi har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *