VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Konichi wa

Hasseludden Yasuragi. Ett stenkast bort. En oas av tystnad, estetik, fantastisk mat och rofyllda avskalade miljöer. Just nu är det kanske inte så rofullt. De har Yasuragi Kids fram till 18 augusti och det finns massor av barn på plats och anpassade event för hela familjen. Jag brukar överraska Threst med en övernattning här. Nu blir det ju inte längre någon överraskning eftersom han oftast förstår vart vi är på väg men vi älskar att vara här tillsammans med Lennox. Det är viktigt även för barn att varva ner och ta det lugnt. Här kan man välja att delta eller inte och vi har haft underbara 24 timmar.

 

Det finns nästan inga klockor någonstans här och man går klädd i sin morgonrock som man får vid ankomsten. Den bär man under hela sin vistelse här och får även ta med hem. Vi har en underbar svit med en fantastisk vy och en enorm terrass. Jag slits mellan att uttnyttja de varma källorna och bara vara på rummet men vi har bokat in oss på självmassage klockan 14:15 så vi byter om och äter lite frukt samt dricker bubbel. Det finns alltid något att fira. Alltid.

 

 

Den där lilla sängen tror man ju att Lennox ska sova i. Icke.

 

En herrejössesterass.

 

 

Vårt badrum är gigantisk och vi har en egen tvättstation. I den japanska badkulturen är tvagning viktigt. Hur man tvättar sig, utifrån och in mot hjärtat i cirklande rörelser samt hur man sköljer bort all stress och spänningar genom att fylla baljan med vatten och hälla över sig i omgångar. Det är en väldigt rituell procedur som tar lång tid och inte bör stressas igenom.

 

Vår lilla badtunna med utsikt genom de gigantiska  fönstren. Man vill ju bara hänga här. Inte gå någonstans. Ligga med fötterna på kudden och stirra ut på den vidunderliga utsikten. Kissa kanske, äta något litet, byta ställning, sova en stund, läsa lite. Väldigt mycket Lotta över den inre bilden.

 

 

Frukt är aldrig fel

 

Det är dags för badintroduktionen där man bäst lär sig ta del av Yasuragis möjligheter. Hur man tvättar sig. Hur man hittar i de vindlande korridorerna. Ångbastun, torrbastun, snacks, vad som finns på programmet att prova på. Man kan vara mycket aktiv här eller bara välja att bara vara som sagt. Överlag är det en ganska tyst miljö. Tanken är ju att vila upp sig från hetsen och stressen i vår vardag.

 

Jag blir helt kär i den här fina kimonojackan. Små fina dolda veck och fickor. De har även en shop här där man kan köpa med sig saker och även långa och korta kimonos men där fanns den bara i ljusa färger. Ska försöka hitta den i blå, svart eller någon mörk färg. Tidlöst plagg. Den här var personligen inhandlad på en resa till Japan.

 

 

Vi har bokat in oss på självmassage. Vi får lära oss hur man kan massera sig själv genom enkla kroppsrörelser. Det är anpassat till barn under Yasuragi Kidsperioden och det är mycket uppskattat av de små. Lennox knådar och gnuggar. Sedan vilar han sig en stund. Det är inte så mycket folk här just nu. Skönt. Luftigt och bara några få i omklädningsrummet där jag byter om för att bada.

 

 

Lennox äter ekologisk glass och Threst och jag tar fem bitar rawfood. Det är mat som inte hettas upp mer än till 42 grader och man behåller alla viktiga vitaminer och mineraler. Lite ovanliga smaker. Vi tog med oss vår skål och lade oss i den nya loungen för att äta.

 

 

 

Fiskspa är något som blivit väldigt populärt. Lennox och jag gjorde det första gången i Thailand för två år sedan. Jag vrålade rakt ut! Det är små fiskar som äter upp det döda skinnet på dina fötter. Känns som små små elektiska nålar, inte ont men är man väldigt kittlig är det en speciell upplevelse. Lennox älskar det mycket och sitter blicksstill 30 minuter. Efteråt är fötterna mjuka och fina och jag vet att psoriasispatienter är mycket hjälpa av dessa fiskar. Det låter onekligen inte så fräscht att bli äten på men det här är inget nytt i den japanska kulturen och som sagt. Mycket poppis på flera ställen här i Stockholm.

 

 

 

I de varma källorna kan man ligga hur länge som helst. De är 40 grader och jag har ju även varit här på vintern då det är häftigt med de stora snötyngda granarna och kylan medan man sitter i detta rykande vatten. Otroligt rofyllt och man kan plocka med sig fräscha ekologiska drycker, frukt, rawfood och snacks och ligga här och prata i timmar.

 

Den nya delen

 

Och är är kallpoolen med tillhörande bastu som jag faktisk hoppade över.

 

Vackert rundad gångväg

 

Lennox älskar ju sushi så han hoppade över kycklingspetten och morötterna, goyzan, de fina tomaterna och soppan och siktade in sig på laxsushin istället. Ibland undrar jag om han blev påverkad i min mage. Jag åt nämligen väldigt mycket sushi (avocado) när jag var gravid.

 

 

 

Jag åt tre bitar sushi till förrätt. Lax, tonfisk och avocado. Mina favoritfiskar…

 

En ryggbiff till huvudrätt….

 

 

Samt en knäckig klassisk creme brulee till efterrätt.

 

Under dessa kidsveckor finns det många saker för barnen, Japanpyssel, myshörnor,  mangafilmer, sumobrottning, massagesaga, sinnenas rum eller att gå på Samurajstigen om det är fint väder. Lennox, som inte är någon vidare värst pysselkille, vill köra sumobrottning and so we did. I närmare 1, 5 timmar. Först jag och sedan Threst. Hur han överhuvudtaget kom in i dräkten förtäljer dock inte inlägget.

 

Sumobrottning var helt klart vistelsens höjdpunkt

 

Lennox och Threst i närkamp

 

Vi landade i säng vid 23 och sov som stockar till 9. Då vankades frukost. Här häller Threst upp en smoothie på hallon.

 

Familjeyoga 11:15. Japp. Jag gillar att alla är välkomna i alla åldrar och att barnen får ta mycket utrymme.

 

 

Blir sugen på att gadda mig igen. Platsen är underarmen men texten inte klar. Funderar på att låta Lennox skriva något som man sedan låter tatuera in exakt. Men så tänker en del av mig att man blir gammal och rynkig och får dallriga underarmar och inte alls ser såhär cool ut som tjejen ovan. En annan del av mig revolterar och tänker: Skit i etablissemanget. Lyssna på din inre röst och var inte så präktig.

 

Vid 12 checkar vi ut och sätter på oss våra vanliga kläder. Det känns jobbigt och trots att vi bara varit här ett dyn är det samma känsla som vanligt. Att man varit här mycket längre. Jag skulle kunna tänka mig att åka hit helt ensam någon gång. Bara få vara i total enskildhet utan mobil eller någon form av uppkoppling. Jag har som sagt stort behov av det efter min sjukdom. Att bara stirra ut i tomma intet i timmar gör mig inte ett dugg. Man kanske kan tro att jag är väldigt energisk och aktiv när man ser på hur vi lever men en stor del av detta är Threst. Han är den socialare typen av oss. Vi försöker att kompromissa. Jag loosar oftast. Och jag är rätt cool med det men ibland vill jag bara dra mig undan i total isolering. Som ett slags reningsbad.

 

Vi kommer definitivt tillbaka. Det har blivit en slags härlig tradition och att det spöregnade i går gjorde det hela än mer mysigt. Bäst är att hänga här för att ta del av erbjudanden och information


 

Just nu står jag hemma och gör potatismos i ugn med falukorv. Finfint det med.

 


Kommentarer


 1. Marie 31 juli, 2013 on 19:55 Svara

  Jag älskar din blogg! Innehåller allt, stort o smått, fest o vardag, lycka o sorg, precis som livet är!
  Kram

 2. Marie 31 juli, 2013 on 19:55 Svara

  Jag älskar din blogg! Innehåller allt, stort o smått, fest o vardag, lycka o sorg, precis som livet är!
  Kram

 3. Sara 31 juli, 2013 on 20:18 Svara

  Men åhhh !! Det ser ju helt fantastiskt ut !!

 4. Sara 31 juli, 2013 on 20:18 Svara

  Men åhhh !! Det ser ju helt fantastiskt ut !!

 5. ChristinaJ 31 juli, 2013 on 22:46 Svara

  Du lever verkligen LIVET,härligt Lotta!!

 6. ChristinaJ 31 juli, 2013 on 22:46 Svara

  Du lever verkligen LIVET,härligt Lotta!!

 7. G 31 juli, 2013 on 23:21 Svara

  Vilket gigantiskt reklaminlägg!

 8. G 31 juli, 2013 on 23:21 Svara

  Vilket gigantiskt reklaminlägg!

 9. lillmorsan 1 augusti, 2013 on 00:15 Svara

  Vad mycket det stället hade att erbjuda, det måste ha varit ett härligt dygn.
  Och Lennox såg så nöjd ut med vistelsen också.

  Kul med alla bilderna!

 10. lillmorsan 1 augusti, 2013 on 00:15 Svara

  Vad mycket det stället hade att erbjuda, det måste ha varit ett härligt dygn.
  Och Lennox såg så nöjd ut med vistelsen också.

  Kul med alla bilderna!

 11. Maria 1 augusti, 2013 on 07:39 Svara

  Det var en väldigt lång reklampaus.

  • Eva 1 augusti, 2013 on 09:38 Svara

   Håller med. Tycker man ska vara ärlig och berätta när man är sponsrad!

 12. Maria 1 augusti, 2013 on 07:39 Svara

  Det var en väldigt lång reklampaus.

  • Snövit 1 augusti, 2013 on 09:32 Svara

   Va trist med dessa negativa människor ni måste ha ett tråkigt liv !!!

  • Eva 1 augusti, 2013 on 09:38 Svara

   Håller med. Tycker man ska vara ärlig och berätta när man är sponsrad!

 13. Margit Snickars 1 augusti, 2013 on 10:17 Svara

  Tusen Tack Lotta!
  Precis vad jag behövde denna morgon, Att bara sitta o stirra gör jag ofta-
  Söka stillheten, bara vara begrunda att jag lever, efter skitsjukdomen som Du säger.
  Tack för ALLA dina dagar som Du berättar om.

  Carpe diem Margit

 14. Margit Snickars 1 augusti, 2013 on 10:17 Svara

  Tusen Tack Lotta!
  Precis vad jag behövde denna morgon, Att bara sitta o stirra gör jag ofta-
  Söka stillheten, bara vara begrunda att jag lever, efter skitsjukdomen som Du säger.
  Tack för ALLA dina dagar som Du berättar om.

  Carpe diem Margit

 15. Åsa 1 augusti, 2013 on 11:47 Svara

  Vilken underbar miljö!
  Blir dock full i skratt när jag ser extrasängen i rummet och att Lennox INTE ska sova i den…så har det varit för oss många gånger. Det är min stackars man som fått sova i (ibland för korta) extrasängar medan dottern och jag tagit hand om dubbelsängen: Inte lätt för de stackars papporna…;)

 16. Åsa 1 augusti, 2013 on 11:47 Svara

  Vilken underbar miljö!
  Blir dock full i skratt när jag ser extrasängen i rummet och att Lennox INTE ska sova i den…så har det varit för oss många gånger. Det är min stackars man som fått sova i (ibland för korta) extrasängar medan dottern och jag tagit hand om dubbelsängen: Inte lätt för de stackars papporna…;)

 17. Ditte 1 augusti, 2013 on 12:48 Svara

  Så trist med negativa människor, vilket energislöseri !
  Och även om inlägget skulle vara sponsrat på något sätt, så förtar det ju inte det Lotta skrivit. Alla som varit där vet att Hasseludden är trevligt, behagligt och avkopplande. Och för de som inte varit där så kanske några skulle vilja prova ett dygn att njuta av stillhet och fin miljö när de läst inlägget.
  Reklam, i alla former, finns ju runt oss hela dagarna….

  • Carina 1 augusti, 2013 on 15:47 Svara

   Håller med. Det är väl bara bra om Lotta får vistelsen rabatterad mot att hon gör lite reklam. En sån där win-win, tycker jag:)
   Carina

 18. Ditte 1 augusti, 2013 on 12:48 Svara

  Så trist med negativa människor, vilket energislöseri !
  Och även om inlägget skulle vara sponsrat på något sätt, så förtar det ju inte det Lotta skrivit. Alla som varit där vet att Hasseludden är trevligt, behagligt och avkopplande. Och för de som inte varit där så kanske några skulle vilja prova ett dygn att njuta av stillhet och fin miljö när de läst inlägget.
  Reklam, i alla former, finns ju runt oss hela dagarna….

  • Carina 1 augusti, 2013 on 15:47 Svara

   Håller med. Det är väl bara bra om Lotta får vistelsen rabatterad mot att hon gör lite reklam. En sån där win-win, tycker jag:)
   Carina

  • Anna 1 augusti, 2013 on 16:28 Svara

   Reklamen stör väl inte många, det är smygreklamen som folk reagerar på. Den är dessutom OLAGLIG, eftersom bloggaren enligt lag är tvungen att ange tydligt vad som är reklam och inte. Skatteverket ser allvarligt på detta och har numera en kontinuerlig genomgång av bloggare. Gynning är ett av många exempel på en av dem som ”åkt dit”.

   Får en bloggare en gratis vara, resa eller tjänst mot att skriva ett positivt omdöme i bloggen, ska det framgå tydligt att det är reklam. Mottagna varor över en viss summa måste också beskattas.

   Det är alltså skillnad på vanlig reklam och smygreklam. Vid smygreklam måste bloggaren skriva ett positivt omdöme oavsett om det är sant eller inte, eftersom hon fått saken gratis. Som läsare kan du alltså bli grundlurad att köpa ren skit. Ofta litar man ju på bloggarens omdöme, och man kan lockas att köpa något riktigt dåligt.

   Lotta har vid flertalet tillfällen tidigare gjort olaglig smygreklam. Om även detta inlägg är det vet jag inte, men väldigt många större bloggare åker just nu på spa till yasuragi, och skriver lååånga smickrande inlägg med tusen bilder på sina bloggar..

 19. Anette 1 augusti, 2013 on 13:18 Svara

  Trots jag besökt Hasseludden ett par gånger älskar jag ditt sätt att beskriva upplevelsen.
  Nästan som att få se samma sak fast med andra ögon….

  Vad är det för märke på den lilla manicken som plåtar alla dessa fantastiska bilder?

  Tack för vacker underhållning, det förgyller!!!

 20. Anette 1 augusti, 2013 on 13:18 Svara

  Trots jag besökt Hasseludden ett par gånger älskar jag ditt sätt att beskriva upplevelsen.
  Nästan som att få se samma sak fast med andra ögon….

  Vad är det för märke på den lilla manicken som plåtar alla dessa fantastiska bilder?

  Tack för vacker underhållning, det förgyller!!!

 21. Fru Minimalist 1 augusti, 2013 on 16:50 Svara

  Yasuragi är ett av mina favoritställen att åka till för att varva ner och stressa av. Så fort man kliver in genom dörrarna och möts av den lugna musiken och senare blir medveten om hur tyst det är (kanske inte är lika tyst under de veckor de tillåter barn), så riktigt känner man inombords hur tempot sänks och stressen försvinner. I kombination med sköna behandlingar och god mat är det lätt att trivas.
  Har ni inte varit där så kan jag varmt rekommendera stället, det kostar en slant men är värt varenda krona.
  (Denna kommentar än inte sponsrad av Yasuragi 😉 )

 22. Fru Minimalist 1 augusti, 2013 on 16:50 Svara

  Yasuragi är ett av mina favoritställen att åka till för att varva ner och stressa av. Så fort man kliver in genom dörrarna och möts av den lugna musiken och senare blir medveten om hur tyst det är (kanske inte är lika tyst under de veckor de tillåter barn), så riktigt känner man inombords hur tempot sänks och stressen försvinner. I kombination med sköna behandlingar och god mat är det lätt att trivas.
  Har ni inte varit där så kan jag varmt rekommendera stället, det kostar en slant men är värt varenda krona.
  (Denna kommentar än inte sponsrad av Yasuragi 😉 )

 23. Lina 1 augusti, 2013 on 19:11 Svara

  Underbart inlägg! Vi har länge pratat om att åka dit. Nu blev jag ännu mer sugen :)

 24. Lina 1 augusti, 2013 on 19:11 Svara

  Underbart inlägg! Vi har länge pratat om att åka dit. Nu blev jag ännu mer sugen :)

 25. Ditte 1 augusti, 2013 on 22:44 Svara

  Allting som görs måste inte vara sponsrat! Jag tror inte till att Lottas alla inlägg för utsatta barn, cancersjuka människor och annat är sponsrade, utan det är hon som med och och gärna hjälper dem.
  Att leta fel, det är ju alltid lätt; om man nu vill focusera på det.
  Sedan väljer man ju själv vilka bloggar man vill läsa! Och jag läser gärna Lottas….

 26. Ditte 1 augusti, 2013 on 22:44 Svara

  Allting som görs måste inte vara sponsrat! Jag tror inte till att Lottas alla inlägg för utsatta barn, cancersjuka människor och annat är sponsrade, utan det är hon som med och och gärna hjälper dem.
  Att leta fel, det är ju alltid lätt; om man nu vill focusera på det.
  Sedan väljer man ju själv vilka bloggar man vill läsa! Och jag läser gärna Lottas….

  • Madde 2 augusti, 2013 on 01:39 Svara

   Hur skulle de inlägg du nämner Ditte ens kunna vara sponsrade, och hur har du fått ideen att någon tror det??

   Smygreklamen rör fall där bloggaren får något gratis mot att skriva jättebra saker om varan i bloggen, oavsett om bloggaren gillar varan eller inte. Företagen kräver att bloggaren skriver inläggen på så sätt att de ger intryck av att spegla bloggarens egna genuina åsikt, inte en betald åsikt. Läsarna ska alltså bli lockade att köpa produkten som bloggaren anser vara superbra.

   Denna sorts reklam är ju också olaglig.

 27. Åsa 2 augusti, 2013 on 10:04 Svara

  Hade jag fått ett gratisdygn på Hasseludden så hade jag inte tackat nej. Men det hade varit schysst om Lotta hade varit ärlig mot oss bloggläsare. Jag missunnar inte någon att få njuta av ett sådant tillfälle.

 28. Åsa 2 augusti, 2013 on 10:04 Svara

  Hade jag fått ett gratisdygn på Hasseludden så hade jag inte tackat nej. Men det hade varit schysst om Lotta hade varit ärlig mot oss bloggläsare. Jag missunnar inte någon att få njuta av ett sådant tillfälle.

 29. Snövit 1 augusti, 2013 on 09:32 Svara

  Va trist med dessa negativa människor ni måste ha ett tråkigt liv !!!

 30. Anna 1 augusti, 2013 on 16:28 Svara

  Reklamen stör väl inte många, det är smygreklamen som folk reagerar på. Den är dessutom OLAGLIG, eftersom bloggaren enligt lag är tvungen att ange tydligt vad som är reklam och inte. Skatteverket ser allvarligt på detta och har numera en kontinuerlig genomgång av bloggare. Gynning är ett av många exempel på en av dem som ”åkt dit”.

  Får en bloggare en gratis vara, resa eller tjänst mot att skriva ett positivt omdöme i bloggen, ska det framgå tydligt att det är reklam. Mottagna varor över en viss summa måste också beskattas.

  Det är alltså skillnad på vanlig reklam och smygreklam. Vid smygreklam måste bloggaren skriva ett positivt omdöme oavsett om det är sant eller inte, eftersom hon fått saken gratis. Som läsare kan du alltså bli grundlurad att köpa ren skit. Ofta litar man ju på bloggarens omdöme, och man kan lockas att köpa något riktigt dåligt.

  Lotta har vid flertalet tillfällen tidigare gjort olaglig smygreklam. Om även detta inlägg är det vet jag inte, men väldigt många större bloggare åker just nu på spa till yasuragi, och skriver lååånga smickrande inlägg med tusen bilder på sina bloggar..

 31. Madde 2 augusti, 2013 on 01:39 Svara

  Hur skulle de inlägg du nämner Ditte ens kunna vara sponsrade, och hur har du fått ideen att någon tror det??

  Smygreklamen rör fall där bloggaren får något gratis mot att skriva jättebra saker om varan i bloggen, oavsett om bloggaren gillar varan eller inte. Företagen kräver att bloggaren skriver inläggen på så sätt att de ger intryck av att spegla bloggarens egna genuina åsikt, inte en betald åsikt. Läsarna ska alltså bli lockade att köpa produkten som bloggaren anser vara superbra.

  Denna sorts reklam är ju också olaglig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *