VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HÄR OCH DÄR

20130703-013421.jpg

Varje gång jag är hemma i Örebro funderar jag på hur det vore att bo här igen. Nära till allt. Inga stora avstånd. Inte riktigt samma stress och press som i Stockholm. Allt i ett mindre sammanhang. Citykärnan liten och charmig, Gustavsvik med sitt utomhusbad, mamma pappa, syrran, brorsan nära. Kusinerna, vännerna, det vackra slottet omgivet av vatten mitt i stan.

Billigare boende. Herregud. Vi skulle kunna sälja vårt hus och köpa ett slott i Fjugesta för en bråkdel. Och jag skulle kunna köpa en häst. Men vad skulle jag jobba med? Vinmelfrekvensen på Nerikes Allehanda är ju rimligtvis inte så hög. Skulle kunna gå tillbaka till äldrevården där jag kommer ifrån förstås. Threst är nog mer på än jag. Han har inte alls samma behov av Stockholm. Han blir stressas av att vara inne i stan, är där ytterst sällan och vill bara hem till vår förort igen.

Men så åker jag in till Örebro en helg på eftermiddagen, tidig kväll och det är som en bomb har slagit ner. Inte en människa i city. Helt dött. Och trots att jag älskar min gamla hemstad får jag längtan efter mer puls.


Kommentarer


 1. Malin 3 juli, 2013 on 14:38 Svara

  Hej Lotta!
  Är en Örebrotjej som läser din blogg sedan du började, du är fantastisk!! !! Förstår dina tankar om Örebro, den här veckan samt några veckor till är stan helt öde. Åkte till jobbet i morse och kände mig väldigt ensam, då det var alldeles tomt på bilar! Inte en människa ute, men samtidit en härlig känsla. Överväg en flytt:-)!

 2. Malin 3 juli, 2013 on 14:38 Svara

  Hej Lotta!
  Är en Örebrotjej som läser din blogg sedan du började, du är fantastisk!! !! Förstår dina tankar om Örebro, den här veckan samt några veckor till är stan helt öde. Åkte till jobbet i morse och kände mig väldigt ensam, då det var alldeles tomt på bilar! Inte en människa ute, men samtidit en härlig känsla. Överväg en flytt:-)!

 3. Anita 3 juli, 2013 on 17:21 Svara

  O jag som bor i Nora o ska gå i pension snart vill inget högre än att flytta till Örebro där det finns lite puls. Så skönt det skulle vara att inte behöva åka bil så fort man vill göra något kulturellt.
  Du Lotta har nog blivit Stockholmare o det har jag full förståelse för. Kram från Anita.

 4. Anita 3 juli, 2013 on 17:21 Svara

  O jag som bor i Nora o ska gå i pension snart vill inget högre än att flytta till Örebro där det finns lite puls. Så skönt det skulle vara att inte behöva åka bil så fort man vill göra något kulturellt.
  Du Lotta har nog blivit Stockholmare o det har jag full förståelse för. Kram från Anita.

 5. fanny 3 juli, 2013 on 22:31 Svara

  Flytta till Uppsala! Threst får sin ”småstad” och du kan lätt jobba kvar och få din dos av Stockholmspulsen. I takten det byggs och städerna växer är det bara en tidsfråga innan Uppsala klassas som en förort till Stockholm!

 6. fanny 3 juli, 2013 on 22:31 Svara

  Flytta till Uppsala! Threst får sin ”småstad” och du kan lätt jobba kvar och få din dos av Stockholmspulsen. I takten det byggs och städerna växer är det bara en tidsfråga innan Uppsala klassas som en förort till Stockholm!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *