VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN HERREJÖSSES MIDDAG

 

Jag blev inbjuden till en nätverksmiddag av Annika Duckmark. Platsen var nya Vapiano i Skrapan. Av de övriga kände jag bara Kin sedan tidigare då vi var i Thailand nu i februari och bodde på samma hotell. Det var den där dagen då jag hade sådan skoskav. Satan i gatan så ont jag hade. Så jag satte mig och drack kaffe i två timmar på fiket bredvid Vapiano eftersom jag inte kunde röra mig. (orutinerade människa) För er som inte vet vad nätverka är  (åja, det var bara några år sedan jag själv visste) så handlar det om att träffa inspirerande människor. Både i yrkesrollen men också människor som berikar en på alla möjliga sätt och vis. Och så byter man lite visitkort. Det är ju såhär att världen faktisk är uppbyggd kring sociala kontakter. Ingen människa är en ö, remember och det är fint att veta att det finns folk man alltid kan höra av sig till när man är i karriärknipa, eller rent allmänt behöver ha tillgång till information både på det privata eller yrkesmässiga planet.

 

 

 

Det är också en befrielse att vara med likasinnande som bloggar, instagramar, twittrar och facebookar. Har man eget företag är det numera en del av marknadsföringen. Att synas i sociala medier och bygga personliga relationer med sina kunder, läsare eller vad det nu kan vara. Att man fotograferar allt och lägger upp i sina telefoner är mer en regel än ett undantag.

 

 

 

Vi turades om att ha en kort presentation om oss själva. Jag var sist så det vete sjutton hur många, som efter några glas vin, orkade hålla koncentrationen på topp. Det var en helt fantastisk kväll. Vi var sist kvar, till 24, och stort tack till Annika och Vapiano som fixade denna härliga afton.

 

Jag älskar carpaccio (tunt skivad rå oxfilé med parmesan, olivolja, citron och salt)

 

Nio härliga kvinnor. Fräscha Vapiano som lockade med både kött,pasta och pizza samt smarriga efterrätter och en egen vinprovning. Allt detta hade Annika styrt upp. Hon  har företaget Ocky som du kan läsa mer om här. Linda Nordlund från Vapiano berättade om företaget och dess drivkraft. Det finns något häftigt över att träffa människor man aldrig annars annars skulle träffa. Alla med egna företag, visioner, drömmar som de sjösatt innan eller efter att barnen kommit. Jafg gillar egentligen inte ordet kvinnokraft. Det något malätet över det hela men det var precis så det var i tisdags.

 

 

 

Välkomstdrink. En klassisk Martini blanco

 

 

Här har vi Annikas fina mössor på oss (hon designar dessa i flera färger)

 

 

 

Linda med sin något suddige kollega tog hand om oss hela kvällen.

 

Så var denna vecka till ända. I morgon väntar fest hemma hos Familjen Quarles. Och så fotbollträning på det. Och plocka fram utemöbler och handla lite blommor. Och om en stund lunch på Brillo med Lenita

 

Sedan  tar vi nya tag igen.


Kommentarer


 1. Carina 17 maj, 2013 on 11:33 Svara

  Sånt där har jag så himla svårt för, när man ska mingla omkring och prata med främmande människor och göra reklam för sig själv. Då slår min sociala fobi till. Brrr, ryser vid tanken. Men jag vet att det är tidens melodi och ett måste för många.
  Carina

  • y 17 maj, 2013 on 15:26 Svara

   Jag ryser också vid tanken och skulle kunna vara med i hur många nätverk som helst men nekar konstant alla inbjudningar Vill absolut inte vara med i något mingel som har med jobb och karriär att göra utanför mitt kontor. Ok, nu gillar jag inte mingel privat heller, men har det med karriär att göra så är det ett kategoriskt nej, tack. Även inbjudningar till professional networks jag får via fb tackar jag nej till. Jag gillar liksom inte hela grejen.

 2. Cathrine 17 maj, 2013 on 12:46 Svara

  Det är 2013 och så här går det till, på 80-talet hette det inbördes-beundran-klubbar. Så nördigt att jag skäms, men så bor man inte Sthlm heller.

 3. Cathrine 17 maj, 2013 on 12:46 Svara

  Det är 2013 och så här går det till, på 80-talet hette det inbördes-beundran-klubbar. Så nördigt att jag skäms, men så bor man inte Sthlm heller.

 4. Marlene 17 maj, 2013 on 14:08 Svara

  Kul! Å min brorsdotter lagade tydligen er mat :-)

 5. Marlene 17 maj, 2013 on 14:08 Svara

  Kul! Å min brorsdotter lagade tydligen er mat :-)

 6. Linn 17 maj, 2013 on 21:37 Svara

  Ja ibland kan allt stå en upp i halsen med hur alla ska visa upp sina liv..emellanåt funderar jag varför har det blivit så viktigt att visa världen allt om sig själv…eller iaf en så stor del av sig själv….en fredags kväll tanke :) Ha en fin helg

 7. Linn 17 maj, 2013 on 21:37 Svara

  Ja ibland kan allt stå en upp i halsen med hur alla ska visa upp sina liv..emellanåt funderar jag varför har det blivit så viktigt att visa världen allt om sig själv…eller iaf en så stor del av sig själv….en fredags kväll tanke :) Ha en fin helg

 8. cinam 18 maj, 2013 on 10:14 Svara

  När jag gick i pension efter 45 år som sjuksköt .med 2 vidareutbildningar, hade jag en slutlön på 23 000. !! Men har aldrig ångrat mitt yrkesval

 9. cinam 18 maj, 2013 on 10:14 Svara

  När jag gick i pension efter 45 år som sjuksköt .med 2 vidareutbildningar, hade jag en slutlön på 23 000. !! Men har aldrig ångrat mitt yrkesval

 10. siv 18 maj, 2013 on 10:49 Svara

  Ser att du har tagit bort Carros och tant B:s inlägg!

 11. siv 18 maj, 2013 on 10:49 Svara

  Ser att du har tagit bort Carros och tant B:s inlägg!

 12. Lotta vimmelmamman 18 maj, 2013 on 11:44 Svara

  Siv
  Det. Är helt oacceptabelt att låta människor spy galla över saker de inte har en aning om. Man får gärna tycks på ett konstruktivt sött men när man är rent elak. Då
  Åker man ut. Kram Lotta

 13. Lotta vimmelmamman 18 maj, 2013 on 11:44 Svara

  Siv
  Det. Är helt oacceptabelt att låta människor spy galla över saker de inte har en aning om. Man får gärna tycks på ett konstruktivt sött men när man är rent elak. Då
  Åker man ut. Kram Lotta

  • siv 18 maj, 2013 on 19:08 Svara

   Lotta! Det var bara ett konstaterande och Carros inlägg var definitivt superelakt, medan tant B:s väl var tvungen att stryka med för logikens skull. Jag funderar bara på att du vid något tillfälle hävdat att du aldrig tar bort några inlägg. Klandrar dig inte i det här fallet och jag är ju också ganska kritisk mot dig ibland, men beundrar ditt engagemang för de utsatta.

 14. Annica Larsson 20 maj, 2013 on 17:01 Svara

  Hej Lotta,

  vet du var man kan få tag i det fina halsbandet som Annika Duckmarck har på bilden,
  tacksam för din hjälp .

 15. Annica Larsson 20 maj, 2013 on 17:01 Svara

  Hej Lotta,

  vet du var man kan få tag i det fina halsbandet som Annika Duckmarck har på bilden,
  tacksam för din hjälp .

 16. y 17 maj, 2013 on 15:26 Svara

  Jag ryser också vid tanken och skulle kunna vara med i hur många nätverk som helst men nekar konstant alla inbjudningar Vill absolut inte vara med i något mingel som har med jobb och karriär att göra utanför mitt kontor. Ok, nu gillar jag inte mingel privat heller, men har det med karriär att göra så är det ett kategoriskt nej, tack. Även inbjudningar till professional networks jag får via fb tackar jag nej till. Jag gillar liksom inte hela grejen.

 17. siv 18 maj, 2013 on 19:08 Svara

  Lotta! Det var bara ett konstaterande och Carros inlägg var definitivt superelakt, medan tant B:s väl var tvungen att stryka med för logikens skull. Jag funderar bara på att du vid något tillfälle hävdat att du aldrig tar bort några inlägg. Klandrar dig inte i det här fallet och jag är ju också ganska kritisk mot dig ibland, men beundrar ditt engagemang för de utsatta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *