VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BRUMMA-OCH DET HÄR MED DJUR

20130509-231912.jpg

Mamma har köpt en hund. Ihop med min lillasyster. En korsning mellan lhalapso och papillion. Säkert felstavat BIG time. Den är liten som en hamster och har sylvassa tänder. Brumma är dess namn.
Just nu ligger jag och hamrar på det pyttiga tangentbordet på min telefon. I lillstugan. Lennox sover bredvid. Håret lockigt av svett och de långa ögonfransarna vilandes mot kinden. Andetagen är djupa och långa. Själv funderar jag på hur det kommit sig att jag tappat djurgnistan. Alla som känner mig vet att jag älskar djur och att jag faktisk varit militant djurbefriare. För 20 år sedan. Som medlem i någon förening försökte jag vid ett fåtal gånger helt sonika släppa fria de djur vi hörde missköttes genom att knacka dörr och utge oss för att vara ute i annat ärende. Numera gillar jag djur men på en mer hanterar nivå.

20130509-233438.jpg

I det här huset har jag upplevt mina tonår. Mitt ute i skogen. Märkligt att man nu blivit storstadsbo. Eller inte. Threst är kvar hemma. Han bygger garage. Och eftersom jag tagit ledigt idag så passade det bra att åka hit i fyra dagar. Nu är vi på väg till en skateboard ramp vid min skola. Ja ja. Medan andra gillar lego är det fysiska aktiviteter som gäller för den här killen.

På återseende.

20130510-141944.jpg


Kommentarer


 1. lillmorsan 10 maj, 2013 on 19:14 Svara

  Åh, vilken söt liten Brumma!

  Jag har också alltid tyckt så mycket om djur och vi har haft de flesta man kan tänka sig, även hundar.

  Ser att Lennox har en sparkcykel, ja så hette de förr….nu är det väl något engelskt.

 2. lillmorsan 10 maj, 2013 on 19:14 Svara

  Åh, vilken söt liten Brumma!

  Jag har också alltid tyckt så mycket om djur och vi har haft de flesta man kan tänka sig, även hundar.

  Ser att Lennox har en sparkcykel, ja så hette de förr….nu är det väl något engelskt.

 3. Carina 10 maj, 2013 on 19:38 Svara

  Vad konstigt, på fotot ser huset ut som ett leksakshus.
  Carina

 4. Carina 10 maj, 2013 on 19:38 Svara

  Vad konstigt, på fotot ser huset ut som ett leksakshus.
  Carina

 5. Y 11 maj, 2013 on 09:53 Svara

  Otroligt söt Brumma!
  Häftigt med ditt engagemang i det förflutna att befria misskötta djur! Det tycker jag att du ska ta upp igen. Själv blir jag galen och otroligt ledsen av att se alla misskötta hästar man ser ute i hagar i detta land som kallas Belgien. Blir galen av att se alla misskötta djur men det blir extra tydligt när man ser hästar som inte blir ordentligt omhändertagna i hagar. Har själv häst och tolererar helt enkelt inte att man inte tar sitt ansvar som djurägare. Det är ju dyrt att ha häst, även i hage, och har man inte dom pengarna sa ska man helt enkelt inte ha häst (eller andra djur heller för den delen). Här i Belgien finns inte (än) en ordentlig struktur pa myndighetsniva för att anmäla vanvard av djur. Sverige har ju kommit mycket längre där även om det finns mycket kvar att göra i Sverige ocksa sa Lotta vore super om du kunde använda en del av ditt engagemang till den fragan. Djur är ju som barn, dom kan inte göra sin röst hörda sa det är vart ansvar att tala för dom och se till att dom har allt dom behöver.

 6. Y 11 maj, 2013 on 09:53 Svara

  Otroligt söt Brumma!
  Häftigt med ditt engagemang i det förflutna att befria misskötta djur! Det tycker jag att du ska ta upp igen. Själv blir jag galen och otroligt ledsen av att se alla misskötta hästar man ser ute i hagar i detta land som kallas Belgien. Blir galen av att se alla misskötta djur men det blir extra tydligt när man ser hästar som inte blir ordentligt omhändertagna i hagar. Har själv häst och tolererar helt enkelt inte att man inte tar sitt ansvar som djurägare. Det är ju dyrt att ha häst, även i hage, och har man inte dom pengarna sa ska man helt enkelt inte ha häst (eller andra djur heller för den delen). Här i Belgien finns inte (än) en ordentlig struktur pa myndighetsniva för att anmäla vanvard av djur. Sverige har ju kommit mycket längre där även om det finns mycket kvar att göra i Sverige ocksa sa Lotta vore super om du kunde använda en del av ditt engagemang till den fragan. Djur är ju som barn, dom kan inte göra sin röst hörda sa det är vart ansvar att tala för dom och se till att dom har allt dom behöver.

 7. Mia 11 maj, 2013 on 10:29 Svara

  En del av oss värnar om utsatta barn andra måste värna om de utsatta djuren. Vi måste dela upp oss, så är det…

 8. Mia 11 maj, 2013 on 10:29 Svara

  En del av oss värnar om utsatta barn andra måste värna om de utsatta djuren. Vi måste dela upp oss, så är det…

  • Mia 11 maj, 2013 on 10:30 Svara

   Jag är på djursidan! <3

 9. Ninelin 11 maj, 2013 on 19:05 Svara

  Åh vilken söt hund!! Här hemma har vi katter, men har alltid velat ha hund. . .

 10. Ninelin 11 maj, 2013 on 19:05 Svara

  Åh vilken söt hund!! Här hemma har vi katter, men har alltid velat ha hund. . .

 11. Mia 11 maj, 2013 on 10:30 Svara

  Jag är på djursidan! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *