VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SJUKVÅRDEN-OCH RÖTÄGGEN

 

 

Jag har förmodligen haft tur eller varit extremt puckad och inte förstått annat. Jag pratar om min cancerresa. Min tid i sjukvården. Under den här tiden sedan 2008 har jag blivit ombedd att skriva många krönikor, sitta i flera TV-soffor, radioprogram och existensiella  livsåskådningsdebatter än jag trodde fanns. Sedan, när jag blev frisk, ställdes inte frågan längre vilket är fantastisk. Hellre okänd och frisk än känd och sjuk förstås. Jag har tragglat mig igenom otaliga sjukhusbesök och konfronterats med det jävligaste man som människa kan uppleva, förutom sitt barns död förmodligen. Och jag har ofta blivit tillfrågad att prata om just svensk sjukvård i allmänhet och cancervården i synnerhet.

 

Ibland tror jag att man hoppats på att jag ska berätta om skandaler och missförhållanden. Jag har inte kunnat det. Jag har haft en alltigenom bra upplevelse av den svenska cancervården. Den har trots allt räddat mitt liv. Och jag har blivit trevligt bemött även om jag fått hålla koll på mina tider och förstås aldrig kommer att acceptera de långa väntetiderna från röntgen till besked. Sedan att de psykosociala och regionala skillnaderna är helt åt helvete är förstås ett dilemma och alldeles sant. Men rent generellt har det personliga mötet varit helt bra, om än inte mer än så.

 

Det här mötet är dock något helt annat. Håll i hatten vilket rötägg.


Kommentarer


 1. siv 7 maj, 2013 on 12:09 Svara

  Ja, Lotta, jag har läst inlägget från bloggerskan tidigare och jag håller med om att det låter förfäligt! Men vilken rätt har du att gå ut som egenmäktig domare med namn o allt på läkaren? Trots allt är det ju bara en version vi hört. Tvivlar inte alls på att situationen upplevdes förfärlig för den det gällde, men tycker ändå man bör ha alla fakta på bordet.

 2. siv 7 maj, 2013 on 12:09 Svara

  Ja, Lotta, jag har läst inlägget från bloggerskan tidigare och jag håller med om att det låter förfäligt! Men vilken rätt har du att gå ut som egenmäktig domare med namn o allt på läkaren? Trots allt är det ju bara en version vi hört. Tvivlar inte alls på att situationen upplevdes förfärlig för den det gällde, men tycker ändå man bör ha alla fakta på bordet.

  • lotta 7 maj, 2013 on 12:13 Svara

   Nu förstår jag ingenting. Jag har inte skrivit namn på läkaren! Har ingen aning om vem det är

   • siv 7 maj, 2013 on 23:09 Svara

    Ok, ber om ursäkt, men då har jag väl missförstått namnet som står på bilden du visar. Litet otydligt med kommunikationen där. Antagligen var det fotografens namn… eller? Förstår ditt engagemang, men jag tycker fortfarande att ”man” ska vara försiktig med att bara slänga ut ett inlägg från en annan person, speciellt . (Jag har följt henne blogg länge och det är naturligvis tragiskt, men jag tycker fortfarande dina formuleringar är i starkaste laget. Ingen ska dömas ohörd).Nej, jag arbetar inte inom vården.

 3. Hope 7 maj, 2013 on 13:39 Svara

  Jag blir helt galen på människor som inte läser inlägg ordentligt innan dom kommenterar!!!

 4. Hope 7 maj, 2013 on 13:39 Svara

  Jag blir helt galen på människor som inte läser inlägg ordentligt innan dom kommenterar!!!

 5. cinam 7 maj, 2013 on 14:18 Svara

  Har själv bara bra erfarenhet av sjukvården, tack för det.
  MEN en väninna , numera avliden, drabbades också av Radiumhemmet. Alltid olika läkare, ofta AT läkare som var opålästa, felskickade remisser mm. Trots att hon kämpade väl för att få ”sin” läkare fick hon det sällan. Hon var gråtfärdig efter varje besök. En läkare trodde till och med att hon hade urinblåseca. när hon hade hjärntumör. Hon fick be honom gå ut och läsa hennes journal ordentligt.
  Övrig personal på Radiumhemmet var bra, tyckte hon, men inte de flesta läkare.

  Annan , levande, väninna fick behandling på SÖS som du Lotta. Hon var supernöjd.

 6. cinam 7 maj, 2013 on 14:18 Svara

  Har själv bara bra erfarenhet av sjukvården, tack för det.
  MEN en väninna , numera avliden, drabbades också av Radiumhemmet. Alltid olika läkare, ofta AT läkare som var opålästa, felskickade remisser mm. Trots att hon kämpade väl för att få ”sin” läkare fick hon det sällan. Hon var gråtfärdig efter varje besök. En läkare trodde till och med att hon hade urinblåseca. när hon hade hjärntumör. Hon fick be honom gå ut och läsa hennes journal ordentligt.
  Övrig personal på Radiumhemmet var bra, tyckte hon, men inte de flesta läkare.

  Annan , levande, väninna fick behandling på SÖS som du Lotta. Hon var supernöjd.

 7. Christina Arnesdotter Ström 7 maj, 2013 on 14:43 Svara

  Siv läs inlägget innan du uttalar dig!

 8. Christina Arnesdotter Ström 7 maj, 2013 on 14:43 Svara

  Siv läs inlägget innan du uttalar dig!

 9. G 7 maj, 2013 on 19:46 Svara

  Ja, efter detta sammelsurium av kommentarer och anklagelser hit och dit, avstår jag från att ge mig in i diskussionen. Jag skulle helt enkelt inte veta vad jag svarade på.

 10. G 7 maj, 2013 on 19:46 Svara

  Ja, efter detta sammelsurium av kommentarer och anklagelser hit och dit, avstår jag från att ge mig in i diskussionen. Jag skulle helt enkelt inte veta vad jag svarade på.

 11. Pytt 7 maj, 2013 on 20:29 Svara

  USCH det värsta jag har läst, vilken j-a idiot!!!! Så oförskämt och lågt, starkt av henne att stå på sig!!!

 12. Pytt 7 maj, 2013 on 20:29 Svara

  USCH det värsta jag har läst, vilken j-a idiot!!!! Så oförskämt och lågt, starkt av henne att stå på sig!!!

 13. lotta 7 maj, 2013 on 12:13 Svara

  Nu förstår jag ingenting. Jag har inte skrivit namn på läkaren! Har ingen aning om vem det är

 14. siv 7 maj, 2013 on 23:09 Svara

  Ok, ber om ursäkt, men då har jag väl missförstått namnet som står på bilden du visar. Litet otydligt med kommunikationen där. Antagligen var det fotografens namn… eller? Förstår ditt engagemang, men jag tycker fortfarande att ”man” ska vara försiktig med att bara slänga ut ett inlägg från en annan person, speciellt . (Jag har följt henne blogg länge och det är naturligvis tragiskt, men jag tycker fortfarande dina formuleringar är i starkaste laget. Ingen ska dömas ohörd).Nej, jag arbetar inte inom vården.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *