VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

FUCK CANCER

 

Orden har väl aldrig haft så tydlig innebörd som nu. Armbandet verkar leva sitt eget liv. Och trots all sol och salvatten är det lika strålande fint som när jag fick det av Julia för många veckor sedan. Jag tar aldrig av mig det. Och dess barnsliga pärlor står i bjärt kontrast mot diagnosen. Att man växer och aldrig blir så vuxen som man måste bli när man blir sjuk. Och det lyser tydligare nu mot min knallbruna arm. Som om vi hade ett hemligt förbund med varandra. Fuck you cancer. Du kan dra åt helvete och ruttna bakom en sten. Och trots att jag vet att du sätter dina klor i så många människor varje dag så kommer du till slut dö ut. Det kommer forskningen ser till. Så så småningom är du ett minne blott och vi botar dig lika lätt som en förkylning.  Det kommer inte finnas några Lindor med lämnade småbarn eller unga män med knutna nävar. Det är slut på bloggar med vackra ord om död och sorg och förlorade hopp och inga Snorpor som saknar sin mamma.

 

 

Man kanske kan tro att jag inte längre är lika blixtrande arg eller känner lika stor sorg över drabbade och dömda. Eller över att jag själv för alltid är mentalt märkt av cancerpennan. Fel. Inget kan vara mer fel. Jag morrar lika högt nu som då och hatar cancer lika innerligt som alltid.

 

Tills dess kära Herr Kräfta:

 

Dra åt helvete!

 Annons

Kommentarer


 1. pia 6 mars, 2013 on 18:04 Svara

  Tack Lotta, för att DU finns och lyser upp minvardag. Jag är så glad att få följa dig i vardagen och naturligtvis på Eran resa som pågår nu. Cancer är ett ord som gör mig rädd, jag har mist min far o mor i denna jävla obeskrivliga sjukdom…. Vi måste ta oss kraft och se till att detta jäkla monster försvinner för evigt. Jag lämnar ett bidrag varje månad till cancer fonden och hoppas många med mig som läser din blogg gör samma sak. Många bäckar små bildar tillslut en stor å!! Tack Lotta än en gång att jag/vi får dela din tillvaro i alla lägen.

  Önskar dig en helt uber skön fortsättning på Er semester i härliga Thailand. Kram

 2. Cat 7 mars, 2013 on 08:35 Svara

  Åh nu ser det skönt ut med sol och sand mellan tårna! Härlig bränna!

 3. Cat 7 mars, 2013 on 08:35 Svara

  Åh nu ser det skönt ut med sol och sand mellan tårna! Härlig bränna!

 4. Rebecca 7 mars, 2013 on 08:45 Svara

  Jag tar aldrig av mig mitt heller! För det är så viktigt!

 5. Rebecca 7 mars, 2013 on 08:45 Svara

  Jag tar aldrig av mig mitt heller! För det är så viktigt!

 6. Christina 7 mars, 2013 on 10:54 Svara

  Sola väldigt försiktigt! Jag känner flera som dött i hudcancer. Det är en sjukdom som blir allt vanligare bland svenskar pga att vi åker till varmare länder och ligger och ”trycker” i solen.
  Eftersom du är så engagerad i cancerfrågan och är en förebild för många förvånar det mig faktiskt att du solar så mycket och även utsätter Lennox för så stark sol.

  • Louise 7 mars, 2013 on 19:02 Svara

   D-vitaminet man får från solen förebygger en mängd olika cancerformer samt MS, hjärtsjukdomar och diabetes. Man ska ju inte bränna sig, men sol över hela kroppen en stnd varje dag utan solskydd är bra för D-vitamin-halten.

   • Christina 7 mars, 2013 on 21:42 Svara

    Det är sant Louise! Men i Thailand talar vi i så fall om en väldigt liten stund per dag och i senaste inlägget talar Lotta om att ligga HELA sista dagen i solen med halva kroppen i vattnet. DET är rent farligt. Och skiter man i om man själv får hudcancer så kan väl i alla fall låta bli att skriva om det! Här finns många som beundrar Lotta och tar efter!
    Och Louise; att gå utan solskydd som du skriver är väl inget att rekommendera till den som är i Thailand??

 7. Christina 7 mars, 2013 on 10:54 Svara

  Sola väldigt försiktigt! Jag känner flera som dött i hudcancer. Det är en sjukdom som blir allt vanligare bland svenskar pga att vi åker till varmare länder och ligger och ”trycker” i solen.
  Eftersom du är så engagerad i cancerfrågan och är en förebild för många förvånar det mig faktiskt att du solar så mycket och även utsätter Lennox för så stark sol.

  • Louise 7 mars, 2013 on 19:02 Svara

   D-vitaminet man får från solen förebygger en mängd olika cancerformer samt MS, hjärtsjukdomar och diabetes. Man ska ju inte bränna sig, men sol över hela kroppen en stnd varje dag utan solskydd är bra för D-vitamin-halten.

   • Christina 7 mars, 2013 on 21:42 Svara

    Det är sant Louise! Men i Thailand talar vi i så fall om en väldigt liten stund per dag och i senaste inlägget talar Lotta om att ligga HELA sista dagen i solen med halva kroppen i vattnet. DET är rent farligt. Och skiter man i om man själv får hudcancer så kan väl i alla fall låta bli att skriva om det! Här finns många som beundrar Lotta och tar efter!
    Och Louise; att gå utan solskydd som du skriver är väl inget att rekommendera till den som är i Thailand??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *