VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KÄRLEK I EN LITEN ASK

 

Vi går ner till stranden för att äta. Inga skor. I alla fall inte jag. Det är tryckande varm. I träden hänger kulörta lyktor. Borden står direkt på stranden. Det ligger hundar lite varstans. Barn som jagar varandra i sanden, precis inom räckhåll av lyktornas sken. Överallt ungar och de allra flesta svenska. Det finns en fin buffé på hotellet men om man vill varva kan man enkelt ta sig till höger när man kommer ner till beachen.

 

 

Och jag tar samma sak varje kväll i stort sett. Friterade räkor, pad thai med kyckling, en öl eller bubbelvatten. Lennox, nuggets med pommes. Och Threst chiken massamancurry. Det är mycket enkelt och oprententiöst. Man klär inte upp sig eller fixar sig utan går som man är. Barfota i strandklänning, shorts eller bikini som man så vill.

 

 

Men så regnar det och är mulet. Igen. Det är första gången jag varit i Thailand och det inte är strålande sol. Det känns lite snopet förstås. Allt blir ju så mycket bättre av den. Men Lennox spelar fotboll, badar och rör sig fritt på området.

 

 

 

 

 

Kantary har en fantastisk foajé med öppna väggar. Ikväll hoppas jag få den här lilla killen i säng i tid så Vi kan titta på en rysare. Lennox lägger sig ju samtidigt som oss så det blir inte mycket vuxentid.  Just nu är min utsikt denna. Regn men gäster som ändå spelar fotboll.

 

 

 

Dessutom är frakten på väg till Emma och barnhemmet i Uganda. Det vi samlade ihop för ett tag sedan. Kärlek i en liten ask. Glöm inte att hjälpa henne denna månad också om du har möjlighet. Tack vare dig kan hon fortsätta ge killarna ett hem, en framtid och drömmar att förverkliga.

 

 

 


Kommentarer


 1. Louise 28 februari, 2013 on 13:37 Svara

  Har inte varit i Thailand, men vill gärna åka dit! var på Maldiverna i december, och där var soligt för det mesta, men de mulna stunderna var så sköna tycker jag. Varmt och härligt ändå att bara ligga och läsa och ta det lugnt, skönt när solen inte bränner hela tiden. Det viktigaste tycker jag är värmen! Njut och ha det gott!

 2. Ditte 28 februari, 2013 on 15:31 Svara

  Håller helt med om att det känns lite snopet att solen inte tittar fram. Men så här års i södra Thailand är detta väder ganska vanligt. Och nu blir det bara varmare för var dag…
  Just att ta det som det kommer; att inte klä upp/ut sig för att äta middag utan bara traska ner på stranden, att rensa huvudet att bara vara och göra ingenting tror jag är behövligt. Och Lennox har kompisar och trivs, nog så viktigt.
  Vi åker till Thailand om några veckor, men inte till någon turisort och ser fram emot det. Och vädret får vi ta på köpet. Vi var där en månad i december med sol och +30 varje dag, men visst hoppas vi på lite sol i alla fall.
  Ha det bra och vila….

 3. Ditte 28 februari, 2013 on 15:31 Svara

  Håller helt med om att det känns lite snopet att solen inte tittar fram. Men så här års i södra Thailand är detta väder ganska vanligt. Och nu blir det bara varmare för var dag…
  Just att ta det som det kommer; att inte klä upp/ut sig för att äta middag utan bara traska ner på stranden, att rensa huvudet att bara vara och göra ingenting tror jag är behövligt. Och Lennox har kompisar och trivs, nog så viktigt.
  Vi åker till Thailand om några veckor, men inte till någon turisort och ser fram emot det. Och vädret får vi ta på köpet. Vi var där en månad i december med sol och +30 varje dag, men visst hoppas vi på lite sol i alla fall.
  Ha det bra och vila….

 4. lina 28 februari, 2013 on 15:57 Svara

  Vi hade inte heller sådär kanonväder i thailand i år. Vi har på koh chang i februari, och de regnade nästan varje natt, och några droppar på förmiddagen nån gång. Temperaturen låg på runt 26-29 grader. Inte super-mega varmt alla dagar, kändes konstigt. :) Uppdaterade varje dag med bilder och text i min blogg. Hoppas ni har en jättebra resa trots allt, jag längtar tillbaka!!

  • Louise 28 februari, 2013 on 16:51 Svara

   Det där låter som kanonväder för mig!! Optimal temperatur…blir för varmt i solen när det går över 30…

 5. lina 28 februari, 2013 on 15:57 Svara

  Vi hade inte heller sådär kanonväder i thailand i år. Vi har på koh chang i februari, och de regnade nästan varje natt, och några droppar på förmiddagen nån gång. Temperaturen låg på runt 26-29 grader. Inte super-mega varmt alla dagar, kändes konstigt. :) Uppdaterade varje dag med bilder och text i min blogg. Hoppas ni har en jättebra resa trots allt, jag längtar tillbaka!!

  • Louise 28 februari, 2013 on 16:51 Svara

   Det där låter som kanonväder för mig!! Optimal temperatur…blir för varmt i solen när det går över 30…

 6. Maria H 28 februari, 2013 on 17:10 Svara

  Imorgon blir det sol ! kolla här http://www.accuweather.com/sv/th/khao-lak/319933/month/319933?monyr=3/01/2013
  Hoppas prognosen stämmer!

 7. Maria H 28 februari, 2013 on 17:10 Svara

  Imorgon blir det sol ! kolla här http://www.accuweather.com/sv/th/khao-lak/319933/month/319933?monyr=3/01/2013
  Hoppas prognosen stämmer!

 8. Christel 28 februari, 2013 on 18:32 Svara

  En länk värd att läsa !!

  http://www.mwambike.dagsdebatt.se/om-oss/

 9. Christel 28 februari, 2013 on 18:32 Svara

  En länk värd att läsa !!

  http://www.mwambike.dagsdebatt.se/om-oss/

 10. Helen 28 februari, 2013 on 20:57 Svara

  Var i bangtao Beach dec 2010 hade 10 regndagar av 14 sammanlagt:(( så mitt första intryck av landet blev väl inte det bästa….men varmt var det och bara det är ju faktiskt underbart:)) önskar er en fortsatt härlig tid med förhoppningsvis sol!

 11. Helen 28 februari, 2013 on 20:57 Svara

  Var i bangtao Beach dec 2010 hade 10 regndagar av 14 sammanlagt:(( så mitt första intryck av landet blev väl inte det bästa….men varmt var det och bara det är ju faktiskt underbart:)) önskar er en fortsatt härlig tid med förhoppningsvis sol!

 12. Maritha 28 februari, 2013 on 22:26 Svara

  Hej
  Känner igen mig ang vädret, firade jul o nyår på koh lanta, mulet o lite regn första veckan, men man låg ju vid poolen ändå, och av nån konstig anledning så blir man brun ändå, låg tom i lite duggregn och kisade mot solen som var bakom molnen, men det är ju så varmt så det gör inget, vi fick en vecka med sol också så jag ska inte klaga, har ni varit o kollat båten än?? Vi har även varit i Koh Lak, ta en tur till Similan Island o snorkla, det är grejer det.

 13. Maritha 28 februari, 2013 on 22:26 Svara

  Hej
  Känner igen mig ang vädret, firade jul o nyår på koh lanta, mulet o lite regn första veckan, men man låg ju vid poolen ändå, och av nån konstig anledning så blir man brun ändå, låg tom i lite duggregn och kisade mot solen som var bakom molnen, men det är ju så varmt så det gör inget, vi fick en vecka med sol också så jag ska inte klaga, har ni varit o kollat båten än?? Vi har även varit i Koh Lak, ta en tur till Similan Island o snorkla, det är grejer det.

 14. Susanna 28 februari, 2013 on 23:05 Svara

  Vi kom hem från Khao Lak och Kantary Beach i fredags. Toooookmycket fol på hotellet och strålande sol i två veckor, konstigt att det kan vända så fort… Vi fick knappt plats i frukostmatsalen vissa morgnar och en kväll var det så många som ville äta på hotellet så vi fick inte ens beställa. Men vi stortrivdes där och njöt som bara den!

  Mitt tips till er är att ta till vänster på stranden och gå bort en bit till det gamla båtvarvet som numera är en restaurang och tar lunch där. Stället ligger efter palmen som hänger över stranden. Där får ni goood mat, finfin lunchutsikt vid vackert väder och superservice. Lite tsunamiminnen har de också att dela med sig av… Och om ni ska sy upp en kostym eller nåt annat så har jag mitt lilla tips på ett ställe som vi kan rekommendera varmt!

  Hoppas ni får fortsatt bra semester! Jag längtar tillbaka och det är himla kul att läsa här hur ni upplever de sakerna som jag själv varit med om bara för en pyttestund sedan!

 15. Susanna 28 februari, 2013 on 23:05 Svara

  Vi kom hem från Khao Lak och Kantary Beach i fredags. Toooookmycket fol på hotellet och strålande sol i två veckor, konstigt att det kan vända så fort… Vi fick knappt plats i frukostmatsalen vissa morgnar och en kväll var det så många som ville äta på hotellet så vi fick inte ens beställa. Men vi stortrivdes där och njöt som bara den!

  Mitt tips till er är att ta till vänster på stranden och gå bort en bit till det gamla båtvarvet som numera är en restaurang och tar lunch där. Stället ligger efter palmen som hänger över stranden. Där får ni goood mat, finfin lunchutsikt vid vackert väder och superservice. Lite tsunamiminnen har de också att dela med sig av… Och om ni ska sy upp en kostym eller nåt annat så har jag mitt lilla tips på ett ställe som vi kan rekommendera varmt!

  Hoppas ni får fortsatt bra semester! Jag längtar tillbaka och det är himla kul att läsa här hur ni upplever de sakerna som jag själv varit med om bara för en pyttestund sedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *