VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LYS UPP VÄRLDEN

 

Ja vad vore jag utan min cancerhistoria? Inget, som en av min elakaste bloggläsare påpekade igår. Jag väljer kärlek. Orkar inte kommentera energitjuvarna och fortsätter helt enkelt skriva om mina dagliga funderingar.

 

Jag vill tipsa er om dessa fina lyktor härifrån.  Det är Petra och Pierre som har en sida där 50% av av alla produkter under kategorin Majas lyktor, går till Barncancerfonden. Det är en stor del av en order. Schysst att inte hålla på att dutta med 10 % hit eller dit. Här blir det lite klirr i ”cancerkassan” så att säga. Passa på att förena nytta med nöje och ge bort i present eller bara för att göra någon glad.

 

Själv vill jag passa på att tacka för de fina  torgvantarna jag fick på posten av bloggläsaren C. Jansson.

 

 

Jag hoppas det blir av det här programmet vi spelade in häromdagen. Jag medverkar bara i en del av det ska tilläggas. Men det är en rolig idé som jag inte riktigt kan berätta om i dagsläget.

 

 

Programledaren Kristoffer Appelqvist funderar hemma i vårt kök

 

 

Och den här kameramannen hade några schyssta gaddningar som jag inte lyckades få med på bild

 

Min digitalkamera är inte att lita på. Jag har haft den ganska länge och den är den enklaste modell man kan tänka sig. Men glapp i sladden när man ska ladda upp bilderna och det går bara ibland. Så jag önskar att ni som kan kameror vill tipsa om en liten kamera som släpper in mycket ljus, mycket vidvinkel och inte är så avancerad och har ett bra pris förstås.


Kommentarer


 1. Christel 17 januari, 2013 on 11:12 Svara

  Fina ljuslyktor och 50% går till något riktigt bra !
  Jag tycker också du skall fortsätta skriva om dina dagliga funderingar även om jag inte håller med dig i allt !
  När man inte håller med om allt du skriver blir man kallad både det ena o andra men det kan jag också stå ut med för hur skulle världen se ut om alla tyckte lika !

  • Ika 17 januari, 2013 on 12:32 Svara

   Hm….skulle vilja påminna dig Christel, att det var DU som sa att Lotta var fult klädd!! Man SÄGER inte det till människor som man inte känner!

   IKA

   • Christel 17 januari, 2013 on 22:43 Svara

    Det var vad jag tyckte i det inlägget och har ju inte med detta eller i förra där en del hängt upp sig på vad jag skrev för flera dagar sedan …… vad jag sedan skriver för kommentar i ett annat inlägg och om det så är hur positivt som helst räknas tydligen inte !! ………… och inte tycker jag att man är bättre människa när man kallar andra för saker bara för att man inte tycker lika !!!
    Är det du som sätter reglerna och talar om vad och vem o när man får tycka saker o ting i livet ?

    • Ika 17 januari, 2013 on 23:32 Svara

     …………………………………

 2. Åsa 17 januari, 2013 on 11:52 Svara

  För det första tycker jag att bilden på dig själv i den blå tröjan som du lade upp för någon dag sedan är riktigt vacker!
  Men jag undrar över det du säger att du inte hade varit någon utan din cancerhistoria?
  Vi är alltid någon , från det ögonblick vi blir till tills vi dör. Fortsätter man sin livsresa till himlens land så är man inte anonym där heller. Den dag jag kommer dit önskar jag verkligen att jag kommer att känna igen de som har gått före mig och att de kommer att känna igen mig.
  Lite existensiell fundering så här i vardagslunken bara.

  Och nu delar jag en kristen barnsång med titeln ”Ett Mästerverk”. Alla ni ateister, hedningar och gudsförnekare på bloggen får väl ta och hålla lite i hatten men jag blir upplyft av att lyssna på den här visan ;=)

  http://youtu.be/rGLyWUpD8HI

 3. Mio 17 januari, 2013 on 12:52 Svara

  Torsdagskram till dig Lotta.
  Ha en fin dag.

 4. Rebecca 17 januari, 2013 on 12:53 Svara

  Åh vilka fina lyktor! Den gråa var ljuvlig, skall beställas!
  Kramar

 5. Maria 17 januari, 2013 on 13:50 Svara

  Klart alla inte behöver tycka och tänka lika-men det finns inga skäl i världen varför en del alltid ska kränka och hacka på andra-riktiga energitjuvar med ett förmodligen helt tomt värdelöst liv….

  Allt vi går igenom ger oss erfarenhet. En del saker har ett mycket högt pris-men efter ca 25 år som förföljd och med skyddad identitet kan jag se att jag trots all rädsla lärt mig något…..
  Förmodligen är det så när man går igenom en svår sjukdomstid också-när man kommer ur det hela och får distans kan man se vissa nya sidor hos sig själv som kan vara berikande…….
  Självklart vill jag att all sjukdom och annat elände ska utrotas-men sånt är inte livet och då har jag hittat några saker som mitt livselände gett mig som kan stärka mig…..( fast jag hade förstås hellre varit utan ….)
  För mig som inte läser de tidningar du skriver i ( men en massa andra) får en bild av att vi människor har flera sidor och visst är det underbart!! Jag tycker att du Lotta skriver om intressanta saker och visar oss att livet är inte svart eller vitt-det finns en mängd nyanser också….

 6. tiptip 17 januari, 2013 on 14:57 Svara

  Ja ha den missade jag. kommentaren alltså. inget att bry sig om nej. klart man är allt man varit med om.
  och hade varit något annat med ett annat liv.
  mumsig kameraman
  förlåt ha ha

 7. Kia (ängeln Simons mamma) 17 januari, 2013 on 15:54 Svara

  Härligt Lotta att du gör lite reklam för Petra på majascottage.Har köpt en hel del av dessa vackra lyktor och gett bort i julklapp och har även en del själva.De ger ett vackert sken och det är så bra att 50% skänks till Barncancerfonden.Tänker alltid extra mycket på Simon när jag tänder dessa lyktor.Jag var ju med i oktober med en förkortad berättelse om vår cancerresa med Simon.Ha en fin kväll.Kram Kia

 8. Camilla 17 januari, 2013 on 17:46 Svara

  Olympus XZ-1. Kolla min mailadress så vet du var den finns att beställa. Om du har andra frågor angående detta så maila gärna.

 9. Birthe 17 januari, 2013 on 18:44 Svara

  Jag har dom som är längst fram. Jättefina! Underbart att hälften går till Barncancerfonden 😀

  Kram

 10. Anna 17 januari, 2013 on 19:09 Svara

  Du har väl en iphone 5? Den kameran är jättebra, bilderna blir fina. Även iphone 4 tar bra bilder. Mobilen har man ju alltid med sig också.

  Kommer ihåg att du skrivit flera ggr att du tycker det är så krångligt att blogga från mobilen. Det stämmer ju inte längre. Det är ju bara att ladda ner någon av de bra apparna för bloggning, och då är det minst lika lätt att blogga från mobilen som från datorn. Du skulle också kunna göra lite mer spontana inlägg.

  Skulle bli glad om du kan svara på mina frågor från igår om restylane och botox. Det var ingen elak fråga, men hoppas du kan svara ändå :)

  • B 18 januari, 2013 on 18:49 Svara

   Jag har inte försvarat de som skriver ojusta kommentarer.
   Men oavsett hur man formulerar sig här (när man inte håller med Lotta)
   kommer mobben stormande till hennes försvar och hugger den
   som haft fräckheten att tycka annorlunda än vad Lotta gör.
   Jag tycker det är intressant med detta fenomen för invärtes beundran, bl a därför läser jag bloggen.

   • Christel 18 januari, 2013 on 22:09 Svara

    Ja ! och har du en gång tyckt något annat än Lotta så kvittar det hur mycket positivt du skriver för du är ändå en dålig människa för evigt !!
    och för klanen är det fritt fram att kalla dig vad som helst !!

   • anonym 27 januari, 2013 on 00:54 Svara

    ”invärtes beundran” – tack för dagens gapskratt, jag fnissar fortfarande

 11. Anette 17 januari, 2013 on 21:15 Svara

  Från att ha följt denna blogg lämnar jag den nu.På tok för mycket tjafs enligt mig.Enligt mig så ska så klart bloggaren skriva det man vill men förstår även kritikerna.Som fd cancerpatient håller jag med både ros och ris ,cancern sätter så klart sina spår men jag anser nog att ”titta inte bakåt det är inte dit du ska”.Tack för den här tiden,själv blickar jag framåt.

  • B 17 januari, 2013 on 22:52 Svara

   Klokt skrivet, Anette.
   Det värsta med denna bloggen är alla påhopp som ofelbart drabbar dem som
   inte håller med Lotta.

   • Carina 18 januari, 2013 on 15:01 Svara

    Nej, det värsta med den här bloggen är de som lämnar respektlösa kommentarer, tycker jag. De som inte tänker efter innan de spyr ut sina elakheter. Klart att man får ha egna åsikter som inte överensstämmer med bloggskrivaren, men man behöver inte vara taskig. Tycker jag.
    Carina

    • Lena 18 januari, 2013 on 16:55 Svara

     Precis! Jag förstår inte varför man måste skriva elaka kommentarer. Att inte hålla med är en sak, men att elakt kommentera klädval och annat är en helt annan sak. Är de personerna lika taskiga när de står öga mot öga med en människa, eller är det i anonymitetens skydd man tar sig friheten att sprida elakheter omkring sig. Varför inte bara sluta läsa om man stör sig så mycket på vad som skrivs.

     • Christel 18 januari, 2013 on 18:07

      Ja ja Lena !
      Så bara för att man tycker en sak i ”något” inlägg som inte stämmer överrens med din så skall man inte läsa denna blogg .
      Du är ju bara för rolig !!

    • Christel 18 januari, 2013 on 18:03 Svara

     Vill bara tala om att de som kallar människor för olika saker för att man har en åsikt om en sak hamnar i samma bås !!

     • Christel 18 januari, 2013 on 18:11

      Kommentaren ovan var avsedd som svar till Carina

     • Lena 19 januari, 2013 on 13:18

      Jag vet att det är svårt att förmedla en känsla i text, men jag undrar en sak. Alltså verkligen undrar, inte anklagar eller är ironisk eller något sånt utan verkligen undrar av nyfikenhet och intresse. Säger du till en människa som inte frågat vad du tycker om hennes klädsel ”Vad är det för en trasa du fått på dig ?? Inget vackert alls !”, eller liknande om du tycker det är något fult hon/han har på sig? Hur reagerar folk på det i så fall?

     • Christel 19 januari, 2013 on 16:44

      Ja du Lena om det är så att man är en stor bloggare och sätter ut en bild på sid ajälv med klädvalet man gjort och även pratar om det tar jag för givet att man vill veta !
      Undrar varför Se & Hör ( tidningen Lotta jobbar på ) tycker o publicerar saker o åsikter om folk i tidningen även om man inte känner dom !
      Ser ingen skillnad faktiskt !!

     • Christel 19 januari, 2013 on 16:45

      Lite felstavningar men så går det med hastighetens fart ………… ha ha ha

     • Lena 19 januari, 2013 on 17:27

      Ja, så kan man ju naturligtvis se det, jag har inte tänkt på det viset. Jag har mer sett Lottas blogg som en privatperson som bloggar, men den kanske beror på att jag varken läser Se och Hör eller särskilt många andra bloggar. Jag är nog lite naiv inser jag. Kanske därför jag har svårt för de elaka kommentarerna, helt enkelt inte van vid blogg/skvallerpressvärldens stämning. Vet faktiskt inte om jag har lust att vänja mig vid det heller…. Det kanske är jag som ska sluta läsa 😉

 12. Lilla jag 18 januari, 2013 on 08:33 Svara

  Såna ljuslyktor måste jag beställa, jättefina och så bra att få ge lite till barncancerfonden.

  Blir spännande att se vad det är för ett program ni spelade in.

  Ha en fin dag Lotta. :)

 13. Maggan 18 januari, 2013 on 09:28 Svara

  Tack Lotta för de fina ljuslyktorna du delar med dig av och som dessutom går till ett välgörande ändamål. Jag ska genast köpa för att ge som födelsedagspresenter till kära vänner. Och strunta i energitjuvarna som finns på din blogg. Tänk att det är mest synd om dem själva för deras fattiga liv som gör att de måste spy sin galla över andra. De finns här och var i vårt samhälle.
  Och de uppmärksammas alltmer i media. Hur långt kan en människa gå i sina kränkningar fördömanden och mobbning utan att det kallas brottsligt. Stor januarikram till dig…..

 14. Marlene 18 januari, 2013 on 10:13 Svara

  Sonen har en suverän liten kamera som heter Fujifilm Finefix S som han är väldigt nöjd med. Många av bilderna från vår resa till Gambia är tagna med den. Kolla in min blogg under kategorin resor om du vill se några exempel.

  Hoppas vi ses på söndag :-)

 15. Rebecka 18 januari, 2013 on 11:42 Svara

  Hej!
  Jag har länge fotograferat och börjat kolla på en ny kompaktkamera.
  Den jag föll för var Canon Ixus 510 HS.
  Den skulle vara perfekt för dig eftersom man kan föra över bilderna via Wi-Fi.
  Den har 12x optisk zoom, filmar i HD-upplösning och 10.1 megapixlar.
  En mycket bra kamera att ha till vardag och fest.

  Och nej, är ingen Canon-försäljare, men en väldigt nöjd kund till deras produkter!

 16. Carina 18 januari, 2013 on 15:00 Svara

  Skönt att du bara kan strunta i taskigheterna. Jag skulle bli jätteledsen.
  Kram Carina

 17. Angelica 25 januari, 2013 on 18:41 Svara

  Ja vad hade du varit utan din cancerhistoria?! En frisk person antagligen utan en ärrad kropp. Min mamma har precis fått diagnosen obotlig lungcancer, jag är 28 år med tre barn och hon har precis fyllt 60. I dina ord finner jag tröst, inte i själva orden utan i betänkksamheten i dina inlägg- ett filter av att livet är skört. Döden ligger som en skugga över mitt och min familjs liv, men ryggsäckarna ska packas, maten lagas och barnen håller mig vid ytan- kippandes efter luft.

 18. Angelica 25 januari, 2013 on 18:42 Svara

  Ja fina du, vad hade du varit utan din cancerhistoria?! En frisk person antagligen utan en ärrad kropp. Min mamma har precis fått diagnosen obotlig lungcancer, jag är 28 år med tre barn och hon har precis fyllt 60. I dina ord finner jag tröst, inte i själva orden utan i betänkksamheten i dina inlägg- ett filter av att livet är skört. Döden ligger som en skugga över mitt och min familjs liv, men ryggsäckarna ska packas, maten lagas och barnen håller mig vid ytan- kippandes efter luft.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *