VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

GLASÖGONRESA

 

Jag har lagt de här glasögonen  på lådan idag till Synoptik. De ska med på en hjälpresa till Nigarauga och lämnas till någon som behöver dem. Ni kommer att få se dem på plats. Att hjälpen faktisk kommer fram. Direktverkande så att säga. Vi måste alla hjälpas åt så gott vi kan och vi kan en hel del. De allra flesta av oss. Jag ska inte predika. Jag ska berätta hur den här tröttheten gnager i mig och att jag är lycklig över att solen kämpat sig upp över husfasaderna idag.  Skolan är stäng. Det löser vi med hjälpsamma föräldrar. Världen är en global by och bör så förbli även i ett modernt samhälle som vårt. Jag gillar tanken på att dela. Som man gjorde förr när det knep.

 

Helgen har bjudit på storstädning och bortplockning av julen. Det känns rent och tomt och som om allt faktiskt på riktigt börjar på ny kula. Jag har inga löften att hålla. Man ska vara snäll mot sig själv och andra. Det räcker gott. Det är svårt nog att leva ändå som det är med alla krav och prestationer som hänger över oss.

 

Nästa vecka avgår transporten till Uganda och Barnhemmet där. Vad jag förstått har de fått mycket saker men jag ska försöka ta reda på om det fattas något så vi alla kan bidra.

 

”Det finns inte utvecklade länder och utvecklingsländer, det finns bara en värld som är dåligt utvecklad.

(Källa: Gunnar Rundgren )

 

 


Kommentarer


  1. Christel 7 januari, 2013 on 16:29 Svara

    Det finns många som behöver vår hjälp

    http://www.vaggan.se/

    Detta även ett barnhem som behöver hjälp !!

  2. Linda 7 januari, 2013 on 19:37 Svara

    Hej Lotta. Har några par glasögon som ligger här i en låda. Kan jag skicka dom nånstans så de kommer iväg och gör nytta istället för att kasta dom?

    Mvh Linda

    • Jenny 8 januari, 2013 on 10:11 Svara

      Linda! Du är varmt välkommen in till närmaste synoptik med dina gamla glasögon! Så ser vi till att de hamnar där de behövs!

    • Emma 8 januari, 2013 on 21:52 Svara

      Hej!

      Du kan lämna in glasögon i alla Synoptikbutikerna. Även solglasögon tas emot tacksamt då de här människorna ofta lever i områden som har hög uvstrålning som skadar ögonen och ger bla grå starr i tidigare åldrar.

      /Emma, Leg Optiker som varit iväg på en av resorna till Bolivia 🙂

  3. Ingela 7 januari, 2013 on 19:52 Svara

    Hej Lotta!

    Önskar dej och familjen god fortsättning på nya året.
    Har en liten fråga vet inte kanske är dumt behöver inte svara om du inte vill.
    Nästa fredag ska jag genomgå en koleskopi röntgen av tjocktarmen och funderar hur du upplevde det har begärt att bli sövd men de gjorde inte det på sjukhuset.Är väl röntgen så de ska utesluta att det inte är nått i tarmarna har gått med värk i flera år och gått igenom flera magnetröntgen och datortomografi och inte hittat nått,blev efter att jag blev gallopererad 2008.
    Hälsningar Ingela

    • Åsa 8 januari, 2013 on 09:15 Svara

      Jag har också gjort koloskopi. Första gången gjordes det utan sövning och det gjorde så ont så det gick inte att genomföra. Nästa gång sövde de och det gick finemang. Ring tillbaka och kräv att du blir sövd.

    • lotta 8 januari, 2013 on 13:01 Svara

      Jag tycker du ska kräva att bli dövs om du vill. Sist gjorde jag utan att sövas. Det gick men är fruktansvärt jobbigt. Det är krångligt för dem att söva förstås. Alltid en risk. Be annars att få någon lugnande tablett en timme innan men det måste du styra upp innan det är dags. Har du inte då krokig tarm är det inte lika jobbigt men svårt att veta innan. Lycka till. Var rädd om dig! Kram Lotta

    • Siv 8 januari, 2013 on 13:46 Svara

      Jag har gjort koloskopi en gång. Kände mig ganska orolig innan, men det var inga som helst problem för min del, så det år nog olika. Kändes bara lite obehagligt, men annars som vilken undersökning som helst. Kan nog bero på om man spänner sig mycket.
      Antagligen kan det också upplevas olika av olika personer, beroende på hur tarmen ser ut.
      Lycka till!

      • Åsa 8 januari, 2013 on 16:15 Svara

        Om man ska gå igenom en koloskopi för att man redan har värk i magen så lär det inte bli smärtfritt utan sövning först?

      • Kaeden 2 januari, 2014 on 15:06 Svara

        A simple and ininlltgeet point, well made. Thanks!

      • www.obama-won.com 18 februari, 2014 on 13:05 Svara

        Sharp thinking! Thanks for the answer.

      • Ayaka 26 februari, 2015 on 09:48 Svara

        Such a deep anrwes! GD&RVVF

      • Ravil 4 april, 2015 on 00:48 Svara

        You mean I don’t have to pay for expert advice like this anym?reo!

  4. Vickis 21 januari, 2013 on 14:08 Svara

    Hej Lotta,
    Min sons far är från Thailand. Ett litet samhälle i södra Thailand nära Burma. De två har nyligen varit på en resa dit för att hälsa på farmor. Vi hade då samlat ihop avlagda glasögon från släkten här hemma. Vi har även gjort det tidigare och det är en fröjd att se deras reaktion när de med glasögonen kan se bild och text klart. Det blir som en wow-reaktion! Alla glasögon försvann på ett kick även denna gång.
    Det värmer att våra gamla glasögon kan bli en sån upplevelse för de som inte har möjlighet att prioritera det i vardagen.
    Härlig insatts av dig och Synoptik!

    Hälsningar,
    Vickis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *