VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

GOTT & BLANDAT

 

Johnny säger att han blev bombarerad av mail från er och andra förstås igår. Och han är förstås överlycklig över gensvaret. Jag har precis pratat med Anna Carin på Björn Borg och de ställer upp med en massa kalsonger och t-shirts till killarna. Hurra och vågen för Björn Borg! Jag hämtar upp det på torsdag eftersom det nu ser ut som allt måste packas från Stockholm redan då. Lennox lämnar sin skateboard och böcker till lille Isaac. Sådana böcker som tjuter och piper samt med mycket bilder.

 

Det var så lite” säger han till mig.

 

 

 

 

I morgon väntar också röntgen för mig och mitt innehåll. Buk och lunga. På ett nytt ställe denna gång. Hötorget klockan 8.30. Jag ingen port-a-cat att spruta kontrastvätskan i denna gång. Jag är rätt nervig för det där. Att man ska spruta direkt i ett kärl. Gör svinont när det kommer. Svider och bränner. Kanske har venerna vilat lite nu, funkar det så? Jag har ringt och förberett dem i alla fall. Och hoppas på att vara klar till 11:15 då det blir julbord med jobbet. Nyår verkar tillbringas i Järvsö. I stuga med Karin och Ted, Sigge, Lennox och Eddie. De åker skidor. Jag…läser. Sover. Typ.

 

Och jag har bestämd avtackat mig alla former av presenter till min födelsedag på julafton. Jag har bett mamma och pappa samt syster och bror att sätta in pengar på Skitungarnas konto vilket jag vet att de kommer göra. Jag har faktisk bara önskat mig en liten värmedyna att ha i sängen. Och ta med till Järvsö. Vi firar i Örebro. Den tappra lilla skaran. Jansson är det enda vi behöver laga och samt med julklappar till kusinbarnen. Och jag måste fråga: Ni som har barn i Lennox ålder. Tror de på Tomten?

 

 

Idag vill jag även puffa för detta fina afrikanska armband.  För det är så att 70 procent av världens fattiga är kvinnor. Ändå vet svenska regeringen inte hur mycket av biståndet Sverige ger som faktiskt når kvinnor. Tillsammans kan vi uppmärksamma biståndsministern Gunilla Carlsson på att minst 50 procent av biståndet bör gå till kvinnor. Om kvinnor får möjlighet till självbestämmande och inflytande på samma villkor som män kan skördarna öka så mycket att 100 miljoner män, kvinnor och barn slipper gå hungriga, konstaterade nyligen Världsbanken i sin årliga rapport. Den svenska designern Diana Orving har tillsammans med massajkvinnor i norra Tanzania tagit fram ett jämställdhetsband. Man köper det  här för att visa sitt stöd i budskapet om ett jämställt bistånd.

 

 

 

 

 

Andra julklappar som är otroligt betydelsefulla är UNICEFS  gåvoshop där du kan handla myggnät eller viktig nötkräm som kan se till att ett svältande barn snabbt går upp i vikt. Eller varför inte poliovaccin? För endast 72 kronor för du 60 doser. För att ett barn ska få fullgott skydd behövs tre doser. Yllefiltar. För ett barn på flykt kan det vara avgörande att överleva natten och för  167 kronor blir det ett 5-pack filtar. Jag var på UNICEFS träff för ett tag sedan och lyssnade till det fina arbetet de gör. Själv blev syrrans julklapp från mig just poliovaccin jag köpte i kassan på H&M.

 

 

 

 

Ikväll väntar storhandling på schemat och som sagt utrensning av leksaker och urvuxna kläder och skor. I morgon slängs jag tillbaka i cancerbranschen för en stund.

 

 


Annons

Kommentarer


 1. Hope 18 december, 2012 on 15:18 Svara

  Har kompisar som har barn i Lennox ålder, dom säger att tomten finns ju inte på riktigt men det är roligt att låtsas och leka att han finns, fast dom gillar inte att det är någon på festen som ”spelar” tomte och dom har inte sagt något till sina föräldrar, bara till ”tant” Hope…

 2. Amanda 18 december, 2012 on 15:39 Svara

  Lotta jag har en tioåring som först nu har fattat att ”den riktiga” tomten inte finns. Ååå vad skön att jag fick veta sanningen. Varför har ni inte berättat det tidigare? Undrade han lilla gubben.

 3. Eva 18 december, 2012 on 16:05 Svara

  Det kommer gå bra. Jag har varit på Hötorget och
  Se var superproffs. Mindre sjukhuskänsla över det stället.
  Att få kontrast in i venen direkt känns inte, har fått
  Det många gånger. Håller alla tummar, kram

 4. Emma 18 december, 2012 on 16:57 Svara

  Jag har fått kontrast väldigt många gånger och har då först fått en pvk, nål. Det har bara gjort ont en gång och det var när pvk:n inte låg i kärlet. När man satt pvk:n så sprutar man in koksalt för att se att nålen fungerar. Ligger den fel gör det ju ont med koksalten, och det går trögt att spruta in den.

  Alla andra gånger har de lyckats med pvk:n, och då är jag väldigt svårstucken. Vet det eftersom jag är sjuksköterska själv. Att sätta pvk är ju något de flesta sjuksköterskor gör flera gånger varje dag, så det är inte något direkt komplicerat.

 5. Annie H 18 december, 2012 on 18:41 Svara

  Hej Lotta

  Jag har en dotter som är född i maj 2005 och det verkar faktiskt som om hon fortfarande tror på tomten eller så är hon väldigt bra på att låtsas :)

  Lycka till med din röntgen !

 6. Nina 18 december, 2012 on 18:56 Svara

  Min 05:a sa att han trodde att tomten var en utklädd man. Men i går när jag sa till honom att jag hoppas att vi är friska till jul så sa han : oj, tänk om vi är sjuka på julafton då vill ju inte tomten komma hit. Så jag vet inte : )

 7. Catarina 18 december, 2012 on 20:09 Svara

  Mina var sådär 8-9 år när tomten blev avfärdad men ändå inte riktigt, utan det fanns nån liten brasklapp omutifallatt… jag uppfattade det väldigt mycket som att djupt inne fanns vetskapen om att han inte finns men önskan o den goa känslan gjorde att de höll kvar tron lite extra. Lennox kommer på det till slut o jag fick aldrig nån förebråelse för att jag inte avslöjat honom. Fortsätt lek o låtsas om det känns bra. Vi pratar fortfarande om tomten o sonen är nu 14 vi gillar det :)

  Lycka till med röntgen.

 8. Emma Kock 18 december, 2012 on 20:46 Svara

  TACK Björn Borg, TACK Lotta och TACK finaste Lennox! NI tillsammans med alla andra som hjälpt/hjälper oss är fantastiska. Vi är så otroligt tacksamma för ert stöd och engagemang.
  Många varma julhälsningar från Uganda
  Emma och grabbarna

 9. siv 18 december, 2012 on 21:36 Svara

  Tomten ja…. Det varierar nog väldigt. Själv var jag fyra år, men det berodde på att jag kände igen ett sår på pappas hand – då ryckta jag av honom skägget. Min lillebror, som är fyra och ett halvt år yngre, trodde fortfarande på tomten, när han började första klass (då fyllda sju) och blev tyvärr retad av andra barn, men som”elak” storasyster underbyggde jag hans tomtetro – visste inte bättre. Min dotter avslöjade sin morfar, när hon var fem och ett halvt, men vi hade med flit låtit en del kännetecken skymta fram. Hon blev inte besviken, utan konstaterade bara faktum. Kanske kan vara ett bra sätt… (?)

  Jättefint att du gör reklam för olika välgörenhetsorganisationer, Lotta! Här har vi i princip slutat med julklappar. Det blir pengar till någon organisation och sedan ett paket (för att det är roligt att öppna paket på julafton) för under 100 kr.

 10. siv 18 december, 2012 on 21:42 Svara

  Siv igen här… Glömde skriva att Lennox är underbar som ger bort sina saker! Inte många barn som skulle göra det! Kram till honom!

 11. marta 18 december, 2012 on 21:53 Svara

  Jag jobbar med 6-7-åringar och de flesta verkar tro lite grann att Tomten kanske finns på riktigt. Min personliga åsikt är att man gott kan fortsätta och låta dem tro, det gör julen extra magisk och är inte till nån skada.

 12. sven olof nilsson 18 december, 2012 on 21:55 Svara

  Nog skall väl Threst också med till Järvsö?

  Lycka till med undersökningen i morgon!

  TACK för allt du gör för de små i världen!

  Sven Olof

 13. Babsan 18 december, 2012 on 23:39 Svara

  Jag är lärare och har nu en etta, där många av barnen tror att tomten finns. Det finns riktiga tomtar, men de flesta tomtar som kommer med julklappssäcken på julafton är ”falska”. d.v.s.utklädda. ”För dom riktiga kan ju inte hinna med allt”…

  En 7-årig pojke sa att ”om man känner i sitt hjärta att tomten finns där uppe i himlen med sina renar, så finns han” Det låter lite som en blandning av Jesus, Gud och Tomte och det är väl julen i ett nötskal?!

  Min uppfattning är att tomtetron finns kvar längre upp i åldrarna nu. För så där en 25 år sedan när jag började jobba i skolan fanns det inte ett skolbarn, som trodde på tomten.

  Från det ena till det andra: Skulle gärna vilja skicka en slant till ”Situngarna”. Vilket konto kan man sätta in pengar på?
  Jag måste säga att du är fantastisk som engagerar dig så helhjärtat för detta!
  Lycka till imorgon med undersökningen!
  Kramar!

 14. Marie 19 december, 2012 on 10:23 Svara

  Jag har en son född februari 2005. Förra året efter julen så ställde han frågan med stort F.
  -Finns tomten?
  Vi bestämde oss för att berätta och han tog det med ro. Han var mest orolig över att det inte kom några paket om inte tomten skulle komma. Men när vi försäkrat att det är vi som köper klapparna så var allt frid och fröjd. Vi har frågat i år om han vill att tomten ska komma trots att han förstår att någon är utklädd. Men han vill ta hand om tomtandet själv! I år ser han fram emot att vara tomte och få läsa på alla paket eftersom han numer är i läsande ålder. Han är också väldigt noga med att inte berätta för mindre barn att tomten finns, för han har förstått att det är en mysig sak att få tro på som liten. Inget drama här alltså! :)

 15. Karin 19 december, 2012 on 10:46 Svara

  Välkommen till Järvsö!!!!!!!!

 16. Sanna W 19 december, 2012 on 11:05 Svara

  Bra jobbat Lotta!!!! Med allt du gör för Skitungarna, menar jag då främst! Härligt!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *